Basketbol OGM Ormanspor'da hedef dörtlü final!

OGM Ormanspor'da hedef dörtlü final!

22.12.2023 - 13:12 | Son Güncellenme:

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin iddialı takımlarından OGM Ormanspor, bu sezon koyduğu hedeflerden ilkini başarıp Türkiye Kupası’nda sekizli finallere, ligde ilk 4 sırayı alarak katılmayı başardı. Yeşil-Beyazlılar, şimdi de Kupa’da önce ilk 4’ü, sonra da finali hedefliyor.

OGM Ormansporda hedef dörtlü final

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ilk yarıyı ilk 4 sıra içinde tamamlayıp Türkiye Kupası’nda yer almaya hak kazanan ve geçtiğimiz hafta başında gerçekleştirilen kura çekiminde Emlak Konut ile eşleşen OGM Ormanspor, gözünü 4-5 Ocak’ta Balıkesir’de oynanacak dörtlü finallere dikti.

Haberin Devamı

Yeşil-Beyazlılar’ın, aynı zamanda U20 Milli Takımı’nın da coachu olan deneyimli baş antrenörü Mert Oktay, bu sezona dair hedeflerini, uzun ve kısa vadeli planlarını aktardı.

Ormanspor’un altyapısından yetişen eski bir oyuncusu olmasının yanı sıra U20 Milli Takımı’na da antrenörlük yapmasından kaynaklı olarak farklı bir misyon üstlendiğinin altını çizen Oktay, “Buradaki amacımız sadece zirve yarışında değil, oyuncu yetiştirmek ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek adına da örnek teşkil etmek” dedi.

1973 yılında Ankara’da Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ormanspor’da 1,5 yıldan bu yana görev yapan 34 yaşındaki Oktay’ın ve yine takımın 22 yaşındaki genç kaptanı, milli guard Gökşen Fitik’in görüşleri şöyle:

Haberin Devamı

MERT OKTAY: ‘ADIM ADIM İLERLİYORUZ’

“Türkiye Kupası’ndaki rakibimiz Emlak Konut oldu. Onlarla bu sezon daha önce de (ligde) oynamıştık. Rakibimiz üç periyot çok iyi mücadele etmişti. Son periyot istediğimiz oyunu sahaya yansıtmış ve kazanmıştık. Tabii ki kupa her zaman sürprizlere açık. Biz yine aynı ciddiyetle aynı mücadeleyi gösterip kazanmayı arzuluyoruz. Eğer Emlak Konut’u geçebilirsek, Dörtlü Final’de Fenerbahçe Alagöz Holding-Nesibe Aydın galibi ile oynama fırsatı yakalayacağız. Eğer Balıkesir’e gidebilirsek tabii ki orada da daha ilerisini, finali görebilmeyi hedefliyoruz. Dediğim gibi kupa maçları her zaman sürprize açık. Her şey olabilir. Şu anki ilk hedefimiz tekrar ilk dört içinde olup Balıkesir’e gidebilmek.”

‘TÜRK OYUNCULARIMIZ ANA ROLDE’

“Biz takım kimyasını kurarken, Türk oyuncularımızın da ana rolde olmasını istediğimiz bir yapı oluşturduk. Yabancı tercihlerimizi de buna göre yaptık. İki pozisyonu oynayabilen çok yönlü yabancı oyuncular seçtik. Sezona iyi başladık. İlk iki hafta ABD’li oyuncularımız yoktu WNBA sezonundan dolayı… Sezon başında tam kadro olamadık. Ama o evrede de takımdaki diğer oyuncularımızdan nasıl verim alacağımıza, onları nasıl kullanacağımıza dair daha iyi fikir sahibi olmayı da başardık. Türk oyuncularımız daha fazla sorumluluk aldılar. Son dönemde kayıplar yaşadık ancak ilk yarıda ilk 4 hedefimizi tutturarak Türkiye Kupası’na katılmaya hak kazandık. Tabii bundan sonrasında da maç maç ilerlemeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

OGM Ormansporda hedef dörtlü final

‘YABANCILARIMIZ DA ÇOK GENÇ’

“Yaklaşık beş yıldır U20 Milli Takımı’nda önce yardımcı antrenörlük ve son dönemde de baş antrenörlük yapıyorum. 22 Yaş Altı Milli Takımımız’dan 5 oyuncuya sahibiz. Yabancılarımız da çok genç. Bunun benim için şöyle bir avantajı oluyor. Hem o jenerasyona daha yakın kalıyorum, daha iyi iletişim kuruyorum hem de Avrupa basketbolundaki yeni gelen oyuncuları görmemiz için de bu bir fırsat oluyor. Tabii ki tempo oldukça yorucu… Ama her işin kendine göre zorlukları, sorumlulukları var. Bu iş de zor ve stresli. Buna olumlu tarafından bakıyoruz. Gençlerin de daha iyi olmaları için çabalıyoruz.”

‘GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ’

“Kaptanımız 22 yaşındaki Gökşen Fitik… Ama yaşına göre çok deneyimli… Genç oyuncularımızın da sorumluluk alması çok ama çok önemli… Gökşen belki 2-3 yıl sonra A Milli Takım’ın da kaptanı olacak. Kısacası gençlerimizin önünü açmak, onları geleceğe hazırlamak için de bir çaba içindeyiz.”

Haberin Devamı

‘YÖNETİM DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ’

“Yönetimin desteği bizim için çok önemli… Biz bir genel müdürlük kulübüyüz. Bize yöneticilerimizin gösterdikleri yaklaşım olağanüstü… Saha içi sonuçlardan çok kulübün imajına değer katacak yaklaşımları daha ön planda tutuyorlar. Maç kaybetmek, kazanmak gibi detaylara odaklı değiller. Üzerimizdeki spor baskısını hissettirmemek için her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Buradaki misyonumuz da bu açıdan daha farklı… Şampiyon olalım, her maçı kazanalım diyen bir yönetimimiz yok. Ama tabii bunun rahatlığıyla hareket edip, saha içi sonuçlara odaklanmama gibi bir misyonumuz da yok. Biz sahada elimizden gelenin en iyisini yapıp tabii ki kazanmak, en iyi noktalara gelmek için çabalıyoruz.”

‘LİGDE DE HEDEFİMİZ FİNAL OYNAMAK’

“Güzel bir kimya yakaladık. Çok iyi bir arkadaşlık var takım içinde… Enerjimiz de çok iyi… Umarım önümüzdeki maçlarda daha iyi sonuçlar elde ederiz. Ligi ilk dört içinde bitirmek istiyoruz. Lig sonunda da hedefimiz final oynamak…”

Haberin Devamı

GÖKŞEN FİTİK: DETAYLARA ÖZEN GÖSTERİYORUZ

OGM Ormanspor’un 22 yaşındaki takım kaptanı, milli guard Gökşen Fitik de bu sezonki hedeflerine ve Milli Takım’a dair düşüncelerini aktardı.

Gökşen, “Takımın neye ihtiyacı varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Kısalar olarak bizim de ribaundlara yardımcı olmamız gerekiyor. Uzunlar tabii ki ribaundlarda avantajlı. Ama işin içine istek girince o uzun avantajını ortadan kaldırabiliyorsun. Ben ve takım arkadaşlarım da bu noktada fark yaratacak noktaları bildiğimiz için bu gibi detaylara özen gösteriyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

‘KAPTANLIK BENİM İÇİN DE AYRI BİR TECRÜBE’

“Tabii ki kaptanlığın verdiği bir yönlendirme, destekleme oluyor. Evet, genç bir kaptanım. Yaşadığım tecrübeleri en iyi, en doğru şekilde aktarabilmek çok önemli. Ama tabii bu benim için de çok ayrı bir tecrübe oluyor. Ama buradaki her oyuncunun daha iyi olabilmesi için gözlemlediğim küçük bir detay bile olsa paylaşmaya çabalıyorum.”

‘İNANÇLA MÜCADELE ETMELİ, PES ETMEMELİYİZ’

“Yüksek bütçeli, daha geniş kadrosu olan takımlarla oynarken daha konsantre olmalıyız. Sahaya koyduğumuz yüreğin, mücadelenin bazı şeylerin önüne geçebileceğini düşünüyorum. Soyunma odasında hep konuştuğumuz şey, yüzde yüzünü vermeye çalışan bir takım olmamız gerektiği… Bundan emin olalım. Ve soyunma odasına geri geldiğimizde ‘evet her şeyi yaptık ama olmadı. Nerede hata yaptık?’ diyelim ve hatalarımızı tekrarlamadan yine aynı inanç ve azimle mücadele edelim, pes etmeyelim.”

‘ÇOK GÜÇLÜ BİR GEÇMİŞİMİZ VAR’

“Milli Takım’la geçen yaz yer aldığımız son Avrupa Şampiyonası’ndan bahsetmemiz gerekiyor. Şanssızlıklar yaşadığımız ve hedeflerimizin de çok uzağında kaldığımız bir Avrupa Şampiyonası oldu… Çok daha iyi bir milli takım izletmek isterdik. Ama tabii bu süreçte bizim yapmamız gereken artık yaşadıklarımızdan ders çıkarmak… Nerede hata yaptığımızı görüp, bu hatalarımızdan arınıp, neleri değiştirmemiz gerektiğine karar vermek adına önemliydi. Bence kötü bir kadromuz yok. Geçen sene Euroleague finali oynayan iki Türk takımının oyuncularının ağırlıklı olduğu bir Milli Takım’a sahibiz. Bizim için çok üzücüydü erkenden havlu atmak… Artık bahanelere takılmadan, istikrarlı bir şekilde ilerlememiz gerekiyor. Turnuvada arka arkaya maçlar oynuyoruz. Bir gün iyi, bir gün kötü olamayız. Bunları görüyoruz. Daha fazla konsantre olmamız gerekiyor. Nasıl daha iyi olacağımızı ve bunda süreklilik sağlayacağımızı keşfetmeliyiz. Hedefimiz öncelikle gruptan lider olarak çıkmak ve sonrasında da A Milli Kadın Basketbol Takımımız’ı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek en büyük hedefimiz. Bizim hedefimiz her zaman yüksektir. Çok güçlü bir geçmişimiz var. Bunun aksini düşünmemiz mümkün değil. Daha önce şanssızlıklar da yaşamış olabiliriz. Ama ben bir şekilde şeytanın bacağını kıracağımıza inanıyorum. Geçmişte büyük başarılar elde etmiş bir takımın devamıyız. Bunun karşılığını sahada vermeliyiz.”