Şampiyonlar Ligi Okan Buruk'tan Bayern Münih maçında sürpriz kadro tercihi ve Muslera kararı! Yönetimden dev prim

Okan Buruk'tan Bayern Münih maçında sürpriz kadro tercihi ve Muslera kararı! Yönetimden dev prim

08.11.2023 - 16:10 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Bayern Münih'e konuk olacak temsilcimiz Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk ilk 11'ini belirledi. Fernando Muslera'nın da son durumu netlik kazandı. Ayrıca Galatasaray yönetimi Bayern Münih galibiyetinin primini belirledi.

Okan Buruktan Bayern Münih maçında sürpriz kadro tercihi ve Muslera kararı Yönetimden dev prim

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dördüncü hafta karşılaşmaları dün oynanan mücadelelerle başladı. Temsilcimiz Galatasaray ise bu akşam Bayern Münih'e konuk olacak. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk ilk 11'ini belirlerken Muslera içni son kararını verdi. Galatasaray yönetimi Bayern Münih galibiyeti için dev prim belirledi.

Haberin Devamı

ICARDI SON ANTRENMANA ÇIKMADI

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde 15 dakikası basına açık gerçekleşen dünkü son çalışmaya Mauro Icardi ise çıkmadı. Arjantinli golcü yine iğne ile forma giyecek. Türk Hava Yolları’na ait özel uçakla dün saat 16.00’da Almanya’ya giden sarı-kırmızılı kafilede futbolcular, İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde taraftarların fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi.

OKAN BURUK'TAN MUSLERA AÇIKLAMASI

Bayern Münih maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında Muslera’nın sakatlığı hakkında konuşan Okan Buruk, "Bugün antrenmanda bizimle birlikte sahada yer aldı. Olumsuz bir şey olmadı. Yarın kararımızı vereceğiz. Oynayınca olumsuz yöne gidecek bir şey olmadığını doktorumuz söyledi. Ben oyuncularıma bazen iyi oynadıklarında teşekkür ediyorum. Hepsi çok oynamak istiyor. Takıma katkı vermek istiyorlar. Oynayabilecek durumda olduklarında hepsi bu fedakarlığı yapıyor. Bu da bir takım için çok önemli. Hem Galatasaray’a hem takım arkadaşlarına hem de camiaya olan bağlılıklarını net bir şekilde gösteriyorlar." dedi.

Haberin Devamı

Okan Buruktan Bayern Münih maçında sürpriz kadro tercihi ve Muslera kararı Yönetimden dev prim

OKAN BURUK'TAN MUSLERA KARARI

Galatasaray'da Fernando Muslera, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmada Mamadou Fall ile girdiği mücadele kolundan sakatlık yaşamıştı. Sarı-kırmızılılar, Muslera'nın son durumunu açıklamış ve Uruguaylı yıldızın kaslarda yırtık, eklem kapsülünde kanama ve eklemi oluşturan bağlarda kısmi esneme tespit edildiğini duyurmuştu.

Skorer'in edindiği bilgiye göre Fernando Muslera, Bayern Münih maçında iğneyle sahada yer alacak. Okan Buruk, Bayern Münih'le oynanan ilk karşılaşmadan farklı olarak Tete'nin yerine Barış Alper Yılmaz'ı tercih edecek. Buruk sol bekte Kazımcan Karataş'ın yerine ise Angelino'ya görev verecek.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i şu şekilde: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Kaan, Barış, Kerem, Zaha, Icardi

Okan Buruktan Bayern Münih maçında sürpriz kadro tercihi ve Muslera kararı Yönetimden dev prim

YÖNETİMDEN DEV PRİM

Galatasaray yönetimi Bayern Münih galibiyetine 1 milyon euroluk prim belirledi. Sarı-kırmızılılar, Bayern Münih maçından galip gelmesi halinde UEFA'dan 2 milyon 800 bin euroluk galibiyet primi kazanacak. Elde edilen 2.8 milyon euronun 1 milyon euroluk kısmı takıma eşit olarak dağıtılacak.

Haberin Devamı

UEFAN'DAN DEV MAÇ ÖNCESİ KRİTİK KARAR

Galatasaray'ın bu akşam Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile deplasmanda yapacağı maç öncesinde en çok merak edilen konulardan bir tanesi, statta ne kadar sarı-kırmızılı taraftarın yer alacağı... Konuk ekibe ayrılan deplasman tribünü haricinde, bir çok Türk taraftarın karşılaşmayı Bayern tribünlerinden izlemesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Karşılaşmanın biletlerinin genel satışı haricinde, Allianz Arena'daki maçlarda uygulamaya konan 'ikinci el bilet pazarı' uygulaması da, maç gününe kadar bilet bulma fırsatının devam etmesini sağlıyor. Bu uygulamada, Bayern taraftarları, gitmeyecekleri maçlar için olan biletlerini kulüp internet sitesi üzerindeki sisteme yüklüyor. İnternet sitesi üzerinde açığa çıkan bilet seçilerek, banka kartı bilgileri girilerek satın alınabiliyor.

Okan Buruktan Bayern Münih maçında sürpriz kadro tercihi ve Muslera kararı Yönetimden dev prim

MANCHESTER FATURASI 51.5 BİN EURO

Haberin Devamı

Ancak Galatasaray taraftarının Bayern Münih karşılaşmasında son derece dikkatli olmaları gerekecek. Çünkü sarı-kırmızılı kulübe Manchester United maçındaki taraftar olaylarından çeşitli cezalar kesilmişti. Sahaya madde atılmasından dolayı 30 bin euro, meşale yakılmasından 3 bin 500 euro, zarar verici hareketlerin karşılığı 8 bin euro, taraftarın neden olduğu rahatsızlık nedeniyle ise 10 bin euro cezaya hükmedilmişti.

DEPLASMANDA ERTELEMELİ CEZA

Sahaya madde atılmasından dolayı kulübe bilet satışında kısıtlama da getirildi. Karar uyarınca Galatasaray sıradaki Avrupa kupası maçında deplasmana gidecek taraftarına, bilet satmaktan men edildi. Ancak bu cezanın, iki yılllık bir ertelemeye tabi olacağı eklenmişti.

TAHKİM KURULU KARARINI AÇIKLADI

Kulübün bu cezalara itiraz ettiği ortaya çıktı. UEFA Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada Galatasaray tarafından gerçekleştirilen itirazın geri çevrildiği duyuruldu. Bu durumda UEFA Disiplin Kurulu'nun daha önce aldığı kararların geçerli olduğu hatırlatıldı.

Haberin Devamı

GÖZLER BAYERN MAÇINDA

Tahkim Kurulu'nun kararıyla alınan kararın kesinleşmesi gözleri Bayern Münih ile oynanacak karşılaşmaya çevirdi. Almanya'daki maçta sarı-kırmızılı taraftarlardan kaynaklanan seyirci olayları yaşanması beraberinde, men cezasının ertelemesinin kalkarak yürürlüğe girmesi riskini ortaya çıkarabilecek.

Okan Buruktan Bayern Münih maçında sürpriz kadro tercihi ve Muslera kararı Yönetimden dev prim

KULÜP CEZA TEHLİKESİNİ HATIRLATTI

Galatasaray Kulübü de konuyla ilgili bir açıklama yayınladı ve ertelemeli men cezasına dikkat çekerek taraftarlarını uyardı. Açıklamada "Kulübümüz, Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United ile oynadığımız deplasman karşılaşmasında yaşanan tribün olayları gerekçe gösterilerek UEFA tarafından “Deplasman tribününe 1 maç seyirci götürememe” cezasıyla karşı karşıya kalmış; itirazımız sonrası bu ceza 2 yıl süreyle askıya alınmıştı" denilerek şöyle devam edildi:

"Şimdi önümüzde Bayern Münih deplasmanı var. Büyük Galatasaray taraftarına düşen; maç öncesinde, maç sırasında ve maç sonrasında cezai sınırlara girecek olaylardan uzak durarak takımını 90 dakika boyunca desteklemektir. Aksi yöndeki davranışlar, takımımızı ve taraftarımızı önümüzdeki deplasmanlarda birbirinden yoksun bırakma tehlikesi taşıyacaktır.Bu bilinçle, Münih deplasmanında tribünde yerini alacak taraftarlarımızdan, Galatasaray’ın taraftarıyla bir bütün olduğunu hep hatırlayarak, Kulübümüzü UEFA ile karşı karşıya getirecek hareketlerden uzak durmalarını önemle rica ediyoruz."

Yazarlar