Galatasaray Okan Buruk'tan damga vuran sözler! 'Galatasaray herkes için vizyon oldu'

Okan Buruk'tan damga vuran sözler! 'Galatasaray herkes için vizyon oldu'

16.10.2023 - 21:52 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Beşiktaş ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başarılı teknik adam Milli Takım'dan Beşiktaş derbisine kadar birçok konuya değindi. İşte detaylar...

Okan Buruktan damga vuran sözler Galatasaray herkes için vizyon oldu

Hem Avrupa'da hem de Süper Lig'de yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, sarı-kırmızılı ekibin televizyonuna açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Milli Takım'dan Beşiktaş derbisine kadar birçok konuya değinen Okan Buruk, Hakim Ziyech'in son durumuna da değindi. 

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde: 

"Transfer yapılmış bir şekilde sezon başı kampını yapmanız ideal senaryo. İmkanlar, değişim içerisine girmiş olmamız nedeniyle bu olmadı. Hedefler büyüdükçe kadronun gelişmesi gerekiyor. Transfer yapmak kolay değil. Maaş, bonservis, oyuncu hedefleri, ailesi, Türkiye'ye gelecek mi? Transfer gerçekten zor bir iş. Hemen alıp gelemiyorsunuz. Transferler yapılırken, bir yandan yarıştık. Hazır olmayan, antrenmansız gelen oyuncular... Bu takım ve teknik adam için zor. Şampiyonlar Ligi başladı. Gidecekler, kafalarında soru işareti olanlar... Transfer dönemi bitene kadar hiçbir şey normal değil. Transfer bittikten sonra her şey normale dönüyor."

Haberin Devamı

Okan Buruktan damga vuran sözler Galatasaray herkes için vizyon oldu

'TAKIM OLARAK İYİ YOLDAYIZ'

"Bu oyuncular yeni bir ülkeye geliyor. Adaptasyon sorununu erken ve geç halleden var. Gerçek performanslar için bazen zaman gerekiyor. Bütün oyunculara ihtiyacımız var. Belki yedek kalacak ama finalde takımı şampiyonluğa taşıyacak. Takım olarak iyi yoldayız. Yoğun fikstürü iyi geçtik. Arka arkaya 6 maçımız var. Elimizdeki oyuncularla, milli takıma gitmeyen oyuncularla hazırlanmaya çalışıyoruz. 4 gün izin verdim ve dinlendiler."

'TÜRKİYE'NİN BAŞARISI MİLLİ DAVA'

"Türkiye'nin başarısı milli dava. Üç oyuncumuz önemli performans sergiledi. Galatasaray Teknik Direktörü olarak benim adıma milli hizmet olarak çok sevindirici. Vincenzo Montella hayırlı olsun. İletişimimiz var, geldikten sonra aradım. Manchester United maçı sonrası aradı ve tebrik etti. Her zaman yardıma hazır olduğumuzu belirttim. Milli Takımı, TFF'yi tebrik ederim."

Okan Buruktan damga vuran sözler Galatasaray herkes için vizyon oldu

'GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI YANSIDI'

"Barış Alper Yılmaz bu tip maçlarda forvet bölgesinde daha etkili oluyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'daki başarısı, Milli Takıma olumlu şekilde yansıdı. Galatasaray'ın Manchester maçı, Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki maçları kazanması, oyuncuların kafasında kazanan bir kimlik yarattı."

Haberin Devamı

'TÜRK FUTBOLU YÜKSELİŞTE'

"Şampiyonlar Ligi'nde maç kazanmak Türk takımları için çok zor hale geldi. Son 3-4 senede Başakşehir ve Galatasaray'ın Manchester United galibiyetleri var. Türk futbolu yükselişte, lokomotif ise Galatasaray. Galatasaray'ın vizyonu, tribünleri doldurması, Türkiye'de birçok takıma örnek oluyor. Türk futbolunun marka değerini Galatasaray çok yukarıya çekti. Herkes için tekrar vizyon oldu."

'REKORLARI HESAPLAMIYORUZ'

"Rekorları hesaplamıyoruz, kırdıktan sonra öğreniyoruz. Galibiyet serisini de bilmiyorduk. Geçen seneki rekor... Bunu içtenlikle söylüyorum, bu benim ve oyuncuların tek başına kırdığı rekor değil. Başında benim ismim yazılıyor ama camia olarak bunu başardık. Hep beraber rekorları kırdık. Bu Galatasaray'ın kırdığı rekor. En başa Galatasaray ismini koymalıyız. Benim görevim takımı yönetmek ve onları hazırlamak. Bunu da çok şükür iki senedir iyi bir şekilde götürüyoruz. İstediğiniz kadar iyi oyuncu alın, iyi kullanmadığınızda net başarı şansınız yok. Çok önemli takımlar, çok önemli transferler yapıyor ama başarı garanti değil."

Haberin Devamı

Okan Buruktan damga vuran sözler Galatasaray herkes için vizyon oldu

HAKIM ZIYECH AÇIKLAMASI

"Milli Takım'dan dönecek oyuncuları bekliyoruz. En zor Güney Amerika. Davinson Sanchez perşembe gelecek ve cuma takımla çalışacak. Maça hazır olacak. Cedric Bakambu ve Wilfried Zaha, Afrika'ya gitti. Hakim Ziyech gitti ama rahatsızlığı var. Orada oynatılmayacağını ve tedavisine devam edileceğini konuştuk. Burada takımla çalışacak. Geçmişte olan sakatlığı yeni olmuş gibi lanse ettiler. Tedavisine devam ediyor, döndükten sonra inşallah bizimle başlayacak. Ne zaman oynayacağını göreceğiz."

'BEŞİKTAŞ DERBİSİ ÇOK ÖNEMLİ'

"Beşiktaş derbisi çok önemli. Beşiktaş ligin iyi takımlarından. Burak Yılmaz, Türk futbolu için önemli bir isim. Sevdiğim ve değer verdiğim isim. Hayırlı olsun. En iyi şekilde hazırlanacağız. Her maç olduğu gibi kazanmak istiyoruz. Taraftarın bizi sonuna kadar desteklemesini istiyoruz. Saha kenarından her hata yapanı alkışlıyorum ve dışarı mesaj vermeye çalışıyorum. 90 dakika desteğimizi verelim. Performanslarını yukarı çekelim. Beşiktaş maçında en önemli güç yine taraftar. Birlikte hücum ve birlikte savunma."

Haberin Devamı

'KOPENHAG, BAYERN'İ ELİNDEN KAÇIRDI'

"Herkesin puan hesaplaması var. İşin gerçeği, maçlar sahada oynanıyor. Kopenhag maçında da söyledim. 1 puan da önemliydi. Manchester maçını kazandık ve çok önemliydi. Ancak hiçbir şey kazanmadık. Herkes birbirini yenebilir. Kopenhag, Bayern Münih'i elinden kaçırdı. Biz hep kazanmak için sahaya çıkacağız. Her maçta 3 puan istiyoruz. Galatasaray kazanmak için oynar. Bu iki maç çok önemli. Sonrasında maç maç bakacağız. Kazanırsak, gruptan çıkma adına farklı bir yere gelebiliriz. Bayern Münih yıllardır gruplarda yenilmiyor. Çok güçlü takım. Biz de iyi oyunculara sahibiz. Bir üst tura çıkma adaylarından biriyiz. Manchester maçında gösterdik. Bayern Münih maçı sonrası alacağımız puanlara göre grupta durumumuz netleşecek. Sonuna kadar iddialı olacağız."

Yazarlar