Galatasaray Okan Buruk'tan Kasımpaşa maçı için Zaniolo kararı

Okan Buruk'tan Kasımpaşa maçı için Zaniolo kararı

08.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ara transferde gelen Zaniolo’nun adaptasyon sorunu yaşamayacağını belirtti, yüksek motivasyon ve hırsından etkilendi. Genç teknik adam Kasımpaşa maçı için kararını verdi.

Okan Buruktan Kasımpaşa maçı için Zaniolo kararı

Galatasaray'ın Roma'dan 15 milyon euroya kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo, antrenmanlardaki görüntüsüyle beğeni topladı. Alanyaspor ve İstanbulspor ile oynanan hazırlık karşılaşmalarında hazır görüntü sergileyen İtalyan yıldızın üksek motivasyon ve hırsından teknik direktör Okan Buruk da etkilendi. Genç teknik adam Kasımpaşa maçı için kararını verdi. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve ayrıntılar...

Haberin Devamı

İŞTE CİMBOM'UN SAKATLIK RAPORU

Galatasaray, 11 Mart’taki Kasımpaşa maçıyla beraber tekrar lige dönecek. 5 Şubat’taki Trabzonspor maçında sonra ilk kez hafta sonu resmi maça çıkacak olan sarı-kırmızılılarda sakatların durumu merak ediliyordu. İşte Cim-Bom’da sakatlık raporu:

MUSLERA: Trabzonspor maçında sakatlandı. Tedavi için 6 hafta planlanıyordu. Tecrübeli kalecinin tedavisi iyi gitti. Sahada bireysel olarak çalışıyor. Refleks ve kuvvet antrenmanları yapıyor. Henüz diğer kalecilerle beraber antrenman yapmadı.

Kasımpaşa maçında oynaması iyimser bir tahmin olarak değerlendiriliyor ama imkansız da görülmüyor.

MERTENS: Dizinden sakatlanan Belçikalı oyuncu takımdan ayrı çalışmalarına devam ediyor. Bu akşam yapılacak antrenmanda son durumuna bakılacak. Kasımpaşa maçına yetişeceği belirtildi.

Haberin Devamı

ICARDI: Okan Buruk yorgun gördüğü için İstanbulspor ile yapılan hazırlık maçının kadrosuna almadı. Arjantinli yıldızda sorun görünmüyor.

MİTDSJÖ: Alanyaspor ile yapılan hazırlık maçında sakatlanan Norveçli futbolcunun sahalara dönüşünün 2-3 haftadan önce dönmesi beklenmiyor.

TORREIRA: Hastalığı nedeniyle İstanbulspor ile yapılan özel maçta forma giyemedi. Uruguaylı futbolcu iyileşti.

Okan Buruktan Kasımpaşa maçı için Zaniolo kararı

İZİN BİTTİ MESAİ BAŞLADI

Galatasaray, bir günlük iznin ardından Florya Metin Oktay Tesislerinde yaptığı antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü. Dinamik ısınmayla başlayan idman, 3’e 3 oyun ve geniş alanda top kapma çalışmasıyla devam etti. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, çift kale maçla sona erdi.

MONTELLA'DAN ZANIOLO İTİRAFI

İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo'nun Galatasaray'a transferine ilişkin görüşleri sorulan Montella, "Galatasaray, harika bir kulüp ve Türkiye'nin en iyileri arasında yer alıyor. Şehir olağanüstü. Bunun ötesinde onun hikayesi için başka hiçbir ışık da olmadığını düşünüyorum. 6 ay daha Roma'da kalması düşünülemezdi ve bu yüzden kulübün de onu desteklediğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Nicolo Zaniolo'nun Galatasaray macerasının iyi geçeceğine yönelik öngörülerini paylaşan İtalyan teknik adam, "Zaniolo'nun burada keyif alabileceğini düşünüyorum. Icardi, Mertens, Torreira ve Roma'dan Oliveira; Galatasaray'da oynuyor. Milli takım düzeyinde kaliteli Türk oyuncuları var" dedi.

Haberin Devamı

Okan Buruktan Kasımpaşa maçı için Zaniolo kararı

KISA SÜREDE HAVAYA GİRDİ

Galatasaray’ın ara transferde kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo, beklenenden daha iyi durumda geldi. Roma’da sıkıntılı günler yaşayan ve kadro dışı kalan İtalyan yıldız, sarı-kırmızılı ekipte kısa sürede havaya girdi. Galatasaray formasını giydiği iki hazırlık maçını da boş geçmeyen ve bir de asist yapan 23 yaşındaki oyuncunun, hem mental hem de fiziksel olarak iyi durumda olduğu belirtildi. Öngörülen süreden çok daha erken uyum sağlayan ve diri bir görüntü çizen Zaniolo’nun gelişi, takım içindeki forma rekabetini kızıştırırken Teknik Direktör Okan Buruk’un bu durumdan bir hayli memnun olduğu bildirildi.

KASIMPAŞA MAÇINDA SAHADA

Genç oyuncunun yüksek konsantrasyon ve hırsından etkilenen Buruk’un, Zaniolo için, “Beklediğimden iyi durumda. Adaptasyon sorunu yaşayacak gibi görünmüyor” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Genç oyuncunun yüksek konsantrasyon ve hırsından etkilenen Buruk’un, Zaniolo için, “Beklediğimden iyi durumda. Adaptasyon sorunu yaşayacak gibi görünmüyor” dediği belirtildi.

Buruk’un, Mertens’in fiziksel olarak hazır olmamasından dolayı, Zaniolo veya Mata’dan birini Kasımpaşa maçında tercih edeceği, ibrenin İtalyan futbolcudan yana olduğu bildirildi.

Okan Buruktan Kasımpaşa maçı için Zaniolo kararı