Galatasaray Okan Buruk'tan Ndombele kararı! Fransız basını duyurdu

Okan Buruk'tan Ndombele kararı! Fransız basını duyurdu

01.11.2023 - 19:41 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Tottenham'dan satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı Tanguy Ndombele'nin fazla kiloları sebebiyle oynatılmadığı iddia edilmişti. Fransa'dan L'Equipe, Okan Buruk'un Ndombele kararını duyururken Fransız yıldızın neden forma giymediğini okuyucularına aktardı.

Okan Buruktan Ndombele kararı Fransız basını duyurdu

Galatasaray'ın sezon başında Tottenham'dan kadrosuna kattığı Tanguy Ndombele, sarı-kırmızılılardaki performansıyla büyük eleştiri topladı. Fransız oyuncunun fazla kiloları sebebiyle oynatılmadığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İspanya'dan Mundo Deportivo'nun Türk kaynaklara dayandırdığı haberine göre Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih maçından sonra Ndombele'nin otelde akşam yemeği için hamgburger istemesine çok sinirlendi. Bunun üzerine Okan Buruk ve Ndombele arasında bir tartışma yaşandığı da iddia edildi.

Galatasaray'daki Ndombele belirsizliği sürerken Fransa'nın öne gelen spor portalı L'Equipe, teknik direktör Okan Buruk'un Ndombele kararını duyururken yıldız oyuncunun neden oynatılmadığı konusuna açıklık getirdi.

Okan Buruktan Ndombele kararı Fransız basını duyurdu

"OKAN BURUK, NDOMBELE'Yİ DIŞLAMADI"

L'Equipe'in haberine göre Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Tanguy Ndombele'yi dışlamadı ve oyuncunun kas sakatlığı sebebiyle oynayamıyor. Loic Tanzi imzalı haberde Ndombele'nin Pazartesi günü MR'ı çekildi ve teknik heyetin kararı doğrultusunda dinlendiriliyor.

Haberin Devamı

Loic Tanzi haberinde "Tanguy Ndombele kas sakatlığı geçirdi. Galatasaray'la antrenmana çıkmamasının nedeni de bu. Fransız milli oyuncu teknik direktörü tarafından dışlanmadı ancak Pazartesi günü çekilen MR'ın ardından dinleniyor." ifadelerine yer verdi.

Okan Buruktan Ndombele kararı Fransız basını duyurdu

"OKAN BURUK HAMBURGER SİPARİŞ ETMESİNE SİNİRLENDİ"

İspanya'dan Mundo Deportivo, Türk kaynaklara dayandırdığı haberinde teknik direktör Okan Buruk'un Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih maçından sonra Ndombele'nin otelde akşam yemeği için hamgburger istemesine çok sinirlendiğini iddia etmişti.

Haberde ayrıca Ndombele'nin 6 kilo fazlasının bulunduğunun ve 75 kiloya inene kadar kadroya girmesinin zor olacağının da altı çizilmişti.

SÖZLEŞME FESHİ İDDİASI

Fanatik'te yer alan habere göre ise tecrübeli oyuncunun sözleşmesinin feshi gündemde. Orta sahaya Tottenham’dan kiralanan ve 15 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu bulunan Ndombele’den hiç memnun kalmayan Sarı-Kırmızılılar, 26 yaşındaki futbolcuyla ara transferde yollarını ayırmak istiyor. Yıldız futbolcunun kiralık kontratı sorunsuz şekilde feshedilirse, bu bölgeye bir transfer yapılacak.

Galatasaray'da şu ana kadar gol veya asist katkısı yapamayan Ndombele, çıktığı 7 maçta yalnızca 123 dakika sahada kaldı.

Haberin Devamı

Okan Buruktan Ndombele kararı Fransız basını duyurdu

GALATASARAY SATIN ALMA OPSİYONUYLA KİRALADI

Yaz transfer sezonu boyunca orta saha transferi için uğraş veren Galatasaray yönetimi görüşülen isimlerle anlaşma sağlayamayınca transferin son gününde Tottenham'dan Fransız oyuncu Tanguy Ndombele'yi satın alma opsiyonuyla renklerine bağladı.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Profesyonel Futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro ve Kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Futbolcunun transfer bedeli 15.000.000 Euro olup 2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitler ile ödenmesi konusunda anlaşılmıştır.

Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3.136.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir.

Okan Buruktan Ndombele kararı Fransız basını duyurdu