Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çok kötü bir futbol sezonu yaşadık. Saha içine bir türlü giremedik. Tartışmalar, adaletsizlikler hiç bitmedi. Süper Kupa maçını bile doğru dürüst oynayamadık. En kıymetli hakemimiz darp edildi. Bunun gibi bir sürü tatsız olaylar...
Sonuçta başarısız olan federasyon başkanı kulüplerin baskısıyla seçim kararı aldı. 
Allah rahmet eylesin Hasan Doğan futbolumuzdan rüzgar gibi geldi, geçti. Keşke yaşasaydı da, bu tartışmaların hiçbirini bizler görmeseydik. Hasan başkan Beşiktaşlıydı. Hiç birimiz kendisine ‘Sen Beşiktaşlısın’ demedik. Çünkü o zamanlar federasyon gerçekten adalet dağıtıyordu. Bir daha o çizgiyi yakalayamadık. 
Yeni federasyon başkanının Hasan Doğan gibi olması lazım. Yıpranmamış olmalı, hiçbir kulübe yakın olmamalı. Şayet bu tarife uyan bir başkan varsa, bütün kulüplerin desteğini alarak seçilmeli. Eski düzen olacaksa kulüpler federasyona kendilerini temsilen yönetici gönderecekse, federasyon başkanı da o kulüplere boyun eğecekse yapılacak olan bu seçimin yine bir manası kalmayacak. Başkan olacak kişi her kimse kendi ekibini kendi seçmeli. Kendisini Hasan Doğan gibi futbola adamalı. Disiplin, tahkim ve hukuk kurulları sıfırdan yeniden dizayn edilmeli. Kulübün ismine göre ceza verilecekse hiçbir şey değişmez, bu kargaşalar eski düzen devam eder. 
Hakem müessesesi çok büyük yara aldı. Emre Malok, Erkan Engin, Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Özgür Yankaya gibi başarısız VAR hakemleri, futbolumuzun canına okudu. Şimdi federasyon geç olmakla beraber doğru karar vererek yabancı VAR hakemi ithal ediyor. Bu utanılacak bir şey. Çok yakında orta hakem de ithal etmeye başlarız. 
Yeni federasyon başkanı bu kargaşayı önleyebilecek mi? Yine başarısız hakemleri bir maç dinlendirip tekrar VAR’a oturtacak mı? 
Bakın Basketbol Federasyonu’nun içinde Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı olmak üzere bütün kulüplerden yöneticiler ve başkan var. Basketbolumuzu harika yönetiyorlar. Hiç kimse de onları tuttukları takımlardan dolayı suçlamıyor. Çünkü adaleti doğru dağıtıyorlar. Kuralları iyi uyguluyorlar. Futbolumuza da böyle bir başkan ve yönetim kurulu gerekli. Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan görevini dört dörtlük yaparak adalet dağıtacak Hasan Doğan gibi cesur bir başkana ihtiyacımız var. Yoksa 40 tane aday çıksa ne olur? Taviz vererek yönetecekse futbolumuza ne katkısı olur?  
Her neyse şu an konuşmak için erken. Ben sadece düşüncelerimi söylüyorum.