Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bayern Münih maçı öncesi Kasımpaşa gibi iyi bir takımdan üç puan almak tabii ki başarı. Benim anlayamadığım Galatasaray maçlarını kazanırken çok zorlanıyor. Takımdaki futbolcuların çoğu yıldız. Son paslara bakıyorum, bir tane yerini bulan pas yok. Son vuruşlara bakıyorum, o da evlere şenlik. Galatasaray gibi büyük bir takımın formasını giyiyorsan kendini geliştireceksin.
Çalım yapacağım diye yapılan top kayıpları. Okan hoca da tabii ki bunları görüyor. Mutlaka futbolcularla da konuşuyordur. Ama çok büyük sıkıntı olduğu bir gerçek. Orta sahada çok kaliteli iki futbolcu var. Biri Torreira, biri Kaan Ayhan. Buna rağmen ikinci bölgede üstünlük sağlamak kolay olmuyor.
Avrupa maçlarında ise daha farklı bir Galatasaray seyrediyoruz. Bu kadar hata yapmıyorlar. Kasımpaşa’nın attığı golde, Şampiyonlar Ligi’ndeki bir takımın defansı rakibe o topu nasıl vurdurur! Demek ki özlenen Galatasaray’ı seyretmek için biraz daha zaman lazım. Dün gecenin galibiyetten sonraki en büyük artısı, Zaha’nın müthiş futbolu oldu. Bekliyorduk, ya bu maç ya gelecek maç, kendisi ne zaman patlama yapacak diye. Sonuçta Kasımpaşa karşısında istekli, hırslıydı; iki de gol attı.
Aynı şeyleri Ziyech için söyleyemiyorum. Faslı futbolcunun tekniği iyi, kaliteli bir futbolcu. Ama fizik gücü çok gerilerde. Arkadaşlarına ayak uyduramıyor. Bir de anlayamadığım, sol bek Kazımcan var, Angelino var. Bunlara rağmen neden Abdülkerim sol bek oynuyor. Okan hoca Nelsson’u oynatmak için Abdülkerim’i sol bek oynatıyor olabilir mi? Ama Abdülkerim sol stoperde çok daha başarılı.
Muslera’nın sakatlanması kötü oldu. Dilerim bu sakatlık uzamaz. Bayern Münih maçında çarşamba günü kalesine geçer. Günay da iyi kaleci ama şu an Şampiyonlar Ligi tecrübesi yok. Sacha Boey çok özel bir oyuncu. Fizik gücünü bir kenara bırakıyorum, bu çocuk devamlı bir hücumda bir geride. Karşısında oynayan rakiplerini canından bıktırıyor. Icardi kontrollü oynuyor. Bayern maçı öncesi tekme yiyip sakatlanırım diye çekiniyor. Buna rağmen dün gece biraz şansı yanında olsaydı, yine en az bir gol atardı. Kasımpaşa ise çok iyi bir takım. Teknik direktör Kemal Özdeş gerçekten iyi futbol oynatıyor. Bu Kasımpaşa böyle kaliteli futbol oynarsa çok takımın canını yakar.