Kaza golü 3 puanı getirdi

Haberin Devamı

Derbi maçları hep zor geçer. Galatasaray’ın bu sezon en zor deplasmanı, dünkü Beşiktaş karşılaşmasıydı. Dış sahada oynuyorsun, takım olarak çok yorgunsun, kulübende alternatif futbolcu yok gibi... Bu ortamda siyah-beyazlıların karşısında mücadele etmek kolay bir iş değil. Buna rağmen, kaza golü de olsa Al Musrati’nin kendi kalesine attığı gol, sarı-kırmızılılara şampiyonluk yolunda çok önemli bir üç puan kazandırdı. 
Libyalı futbolcu o ters kafa vuruşunu yaparken yanında Icardi vardı. O kafasını uzatmasa, Arjantinli yıldız fileleri havalandıracaktı. Bundan sonraki dakikalarda zaman zaman ev sahibi ekip rakibinin üzerine gitti, zaman zaman ise konuk takım karşı kalede baskı yapmaya çalıştı. 
Bu sezon Cim Bom’un hastalığı çok pas hatası yapması... Hele son final toplarında takım olarak çok yanlışlar yapılıyor. Takıma bakıyorsun gol pası atacak bir tek Mertens var. Başka da futbolcu yok. Ziyech filan var ama biliyorsunuz arkadaş sakatmış, Hollanda’da tedavisini yaptırıyormuş. Ligler bitsin ondan sonra gelir. 
Takım fizik olarak çok yorgun... Okan Buruk 13 futbolcuyla sezon başından beri 44 maç oynadı. Kulübede de alternatif oyuncu yok, ne yapsın? Şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor. Evet eleştirebilirsiniz, Avrupa kupalarından elendi,Türkiye Kupası’ndan elendi.
Şöyle bir mantığınızla düşünün; bugüne kadar bu takım haftada iki maç oynayarak buralara geldi. Ama bundan sonra haftada iki maçla hedeflerine ulaşması mümkün değildi. Şimdi tek hedef kaldı, o da ligi zirvede bitirmek. Öyle veya böyle, bu şekilde de olsa liderliği devam ettirmek için futbolcular savaşacak. 
En azından yeni transferlerden sağ bek Aurier olsaydı, takımın futbolu da mutlaka daha etkili olurdu. Köhn dün gece Rashica ile resmen boğuştu, mücadele etti. Bana göre maçın en iyileri de bu iki isimdi. 
Sonuçta Galatasaray bu derbide galip gelerek istediği sonucu aldı, zirvedeki yerini korudu.