Galatasaray Osman Şenher'den Sparta Prag maçı sonrası Galatasaraylı yıldıza övgü: Sakın kimse suçlamasın

Osman Şenher'den Sparta Prag maçı sonrası Galatasaraylı yıldıza övgü: Sakın kimse suçlamasın

16.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Sparta Prag'ı 3-2 mağlup ederek avantajı elde etmeyi başardı. Milliyet Gazetesi yazarları da nefes kesen mücadeleyi değerlendirdi.

Osman Şenherden Sparta Prag maçı sonrası Galatasaraylı yıldıza övgü: Sakın kimse suçlamasın

Şampiyonlar Ligi'nde 3. olduktan sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray, sahasında Çekya ekibi Sparta Prag'ı ağırladı. Heyecan dolu maçı Galatasaray 3-2'lik skorla kazandı ve rövanş öncesi avantajı kaptı.

Haberin Devamı

Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi yazarları sarı-kırmızılı ekibi ve karşılaşmayı değerlendirdi.

Rövanş çok zor geçecek / Osman Şenher

Galatasaray dün gece bir sürü hata yapmasına rağmen yine de kazandı. Icardi’nin gol şansı sıfırlanmış gibiydi. Bir topu direkten dönüyor, ikincisi kalenin üç parmak üzerinden gidiyor ama o meşin yuvarlak bir türlü filelerle buluşmuyordu. Neyse ki son anlarda Arjantinli yıldız, Barış’ın pasında yaptığı düzgün vuruşla en kritik anda golünü attı. 
Mertens, Sparta Prag karşısında harika bir maç çıkardı, golünü de attı ama vurduğu toplar, bir türlü kalabalık rakip defansı geçerek kaleye yönelemedi. Cim-Bom şut çekince ya defanstan dönüyor ya da direğin dibinden auta çıkıyordu. Çek ekibi ise ev sahibi takımın hatalarından bulduğu pozisyonlarda golleri kaydetti. 

Haberin Devamı

Ne yalan söyleyeyim ben Sparta’nın bu kadar dişli, atletik bir takım olduğunu düşünmüyordum. Bitmez, tükenmez bir enerjileri varmış. Muslera gününde olmasa Sparta Prag maçı da kazanabilirdi. Deneyimli file bekçisi yüzde yüzlük dört gol pozisyonunu engelledi. 
Galatasaray’da en büyük sıkıntı yan toplarda. Rakibin yandan ortalarında veya kornerlerde savunmacılar bunları karşılayamıyor. Adam paylaşımında hatalar yapıyorlar. Torreira ve Kerem Demirbay, takımlarını ayakta tutan isimlerdi. Kerem Demirbay hem golünü attı, hem de karşı ataklarda öyle müdahaleler yaptı ki her türlü alkışı hak etti. Torreira da aynı şekilde bir sağa bir sola koşuyor. Bu iki oyuncu da ikişer kişilik oynadılar. 
Berkan resmen kendini parçalarcasına mücadele etti. Hücuma çıkıyor, defansa geliyor, sol beke dönüyor... Çocuk bir saniye durmadı. Bu kadar özveri olur. Sakın kimse Berkan’ı suçlamasın, mükemmeldi. Bu kadar atletik bir takım karşısında 10 kişi kalmana rağmen galip gelebiliyorsan bu çok büyük başarı.
Eminim ki kalitesi ve hırsıyla Galatasaray bu maçın hiç de kolay geçmeyecek olan Çekya’daki rövanşında istediği sonucu alarak turu geçecek ve yoluna devam edecek.  

Osman Şenherden Sparta Prag maçı sonrası Galatasaraylı yıldıza övgü: Sakın kimse suçlamasın

Icardi Galatasaray’a Hayat Verdi / Tolga Ersarı

Hücumda ve savunmada agresif, temaslı oynayıp alanları kapatarak Galatasaray’ın oyun kurmasına izin vermeyip uzun oynamaya yönelten ve ikinci toplara genellikle hâkim olan Sparta Prag karşısında maça istedikleri gibi başlayamadı sarı- kırmızılılar.

Haberin Devamı

Fakat futbol öyle ilginç bir oyun ki, karşılaşmaya kötü başlayan Kerem Demirbay’ın güzel golü, Galatasaray’ın bu sekanstan 1-0'lık üstünlük ile çıkmasını sağladı.

1-0 sonrasında daha iyi bir Galatasaray vardı sahada. Fakat ikinci devrenin başında gelen Sparta Prag golü, sarı- kırmızılıların mental ve bunun sonucunda da oyun anlamında düşüş yaşamalarına neden oldu.

Rakibin çıkarken kaptırdığı top sonucunda gelen ikinci golün Galatasaray’ı rahatlatmasını beklerken klasik gol sonrası “ rehavet ”, sarı- kırmızılıların on kişi kalmalarına neden oldu. Zaten çok kısa bir süre sonra da konuk takım yeniden beraberliği yakaladı.

Düşündüğünün tam tersi bir senaryo ile karşı karşıya kalan Galatasaray, yine de yılmadı. Geride eksik kaldığında da Muslera çıktı sahneye ve sarı- kırmızılıları oyunda tuttu. Rakibin de on kişi kalmasının ardından artan baskı, doğru değişiklikler ve gole en çok ihtiyacı olan oyuncunun sahneye çıkışı! İşte bu senaryo galibiyete taşıdı Galatasaray’ı ve kararan ufuk bir anda yeniden aydınlandı.

Haberin Devamı

Sarı- kırmızılılar çok büyük handikaplarla çıktılar Sparta Prag karşısına. Her ne kadar sağ bek oynama tecrübesi olsa da Kaan Ayhan’ın bir Boey etkisi yapması doğal olarak beklenemez. Sol bekte Berkan Kutlu’nun oynaması ise başlı başına bir problem. Ama hakkını teslim etmek gerekir, çok koştu, çok mücadele etti. Bek problemli ilk maç galibiyetle bitti. İkinci maçta kimler oynayacak, göreceğiz.

Kerem Demirbay, kötü başladığı maçı iyi bitirdi. Attığı gol, her açıdan güzeldi. Torreira her zamanki gibi başarılı bir performans sergiledi. Hatta bu sefer gole de çok yaklaştı. Barış Alper Yılmaz; sağ açıkta başladığı karşılaşmada, Victor Nelsson’un kırmızı kart görmesinin ardından sağ beke geçti. Sparta Prag’ın ilk golü öncesinde faulü yapan ve gol vuruşunda sıçrayarak hata yapan oydu. Sağ beke geçtikten sonra ikinci golde rakip futbolcuya kafayı vurduran da yine Barış Alper Yılmaz’dı. Bununla birlikte Galatasaray’a hayat veren üçüncü golde topu etkili bir şekilde taşıyıp Icardi’ye asisti yapan da Barış Alper Yılmaz’dı. Gollerdeki hatalarına rağmen iyi mücadele ettiğini söyleyebiliriz. Diğer taraftan yenilen gollerdeki hatalarını değerlendirirken oyuncunun forvet orijinli olduğunu da göz ardı etmemeliyiz.

Haberin Devamı

Mertens yine etkili oldu ve Galatasaray’ın ikinci golünde başroldeydi. Kerem Aktürkoğlu, çok top ezdi. Hâlâ protesto edildiği maçların etkisinde. Muslera, yukarıda da belirttiğim gibi yine gemisini kurtaran kaptandı.

Ve Mauro Icardi... Suskun golcü bu maçta orta sahada adeta bir virtüöz görevi üstlendi. İlk golde asist ona aitti. İkinci golde yine başroldeydi. 90+1’de attığı gol ise Galatasaray’a hayat verdi. Sarı- kırmızılılar, bu gol sayesinde Prag’daki rövanşa skor üstünlüğü ile gitme avantajını elde ederek umudu yeşerttiler. Bu arada Icardi’nin golünün kolay bir gol olmadığını da belirtmek gerekiyor. Kalabalık defansta, iki kişinin arasından zor pozisyonda tam bir golcü vuruşu yaptı Arjantinli.

Galatasaray, rövanş için az da olsa bir avantaj yakaladı. Prag’daki maç çok zorlu geçecek. Sarı- kırmızılılara rövanş maçı için başarılar diliyorum.

Yazarlar