Beşiktaş ÖZEL | Beşiktaş'ta Burak Yılmaz gerçekleri! İşte tercih edilme sebebi...

ÖZEL | Beşiktaş'ta Burak Yılmaz gerçekleri! İşte tercih edilme sebebi...

18.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir dönem Beşiktaş forması ile taraftarın gönlüne taht kuran Burak Yılmaz, geçtiğimiz günlerde futbola veda etti. Eski futbolcu, verdiği bu karar sonrası ismi Beşiktaş ile anılıyordu. İşte siyah-beyazlılarda Burak Yılmaz gerçekleri.

ÖZEL | Beşiktaşta Burak Yılmaz gerçekleri İşte tercih edilme sebebi...

Hollanda ekibi Fortuna Sittard'dan ayrıldığını açıklayan Burak Yılmaz, geçtiğimiz günlerde futbol kariyerine nokta koyduğunu duyurmuştu. Eski futbolcunun ismi sıklıkla Beşiktaş ile anılırken tercih sebepleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HOLLANDA'DAN AYRILMIŞTI

Eski milli futbolcu Burak Yılmaz, Hollanda 1. Lig (Eredivisie) ekibi Fortuna Sittard'dan ayrıldığını duyurmuştu. Burak Yılmaz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Gelecek yıl Fortuna Sittard'da oynamayacağım. Kulüpte neler yaşandığını en kısa zamanda açıklayacağım." ifadelerini kullanmıştı.

FUTBOLU BIRAKTI

Geçen yıl haziranda sözleşme imzaladığı Fortuna Sittard ile 27 maça çıkan Burak Yılmaz, 9 gol kaydetti. Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması düzenleyen Burak Yılmaz, futbol kariyerini noktaladığını duyurmuştu.

Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen 37 yaşındaki golcü, "Bugün bu basın toplantısını neden yapıyoruz. Dün akşam dünyanın en büyük futbolcularından bir tanesi stadyumda el sallayarak veda etti. Ben de isterdim öyle veda etmeyi ama kısmet olmadı. İnternetten de bıraktığımı açıklamak benim içime sinmedi. Bu kariyerime yakışmaz diye düşündüm. Her zaman birebir iletişimden yanayım. Bugün kariyerimi sonlandırdığımı duyurmak istiyorum." sözleriyle kariyerini noktaladı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Beşiktaşta Burak Yılmaz gerçekleri İşte tercih edilme sebebi...

YILLAR SONRA GELEN FENERBAHÇE İTİRAFI

Fenerbahçe ile ilgili yıllar sonra bir itirafta da bulunan Burak Yılmaz şu şekilde konuştu: "Fenerbahçe'de yeniden forma şansı bulmak isterdim çünkü içimde ukdedir. Her yerde bu kadar başarı yakalamış birisinin en azından bir tane at be kardeşim' derdim. Fenerbahçe'de yeniden forma giymek isterdim, çok da yakındım ama olmadı. Fenerbahçe'nin de benim şu anki kariyerimde çok büyük etkisi vardır. Orada çektiğim acılar beni bugünlere getirdi. Fenerbahçe'de bir kez daha forma giyip gol atmak isterdim."

BEŞİKTAŞ İDDİASI

Beşiktaş’ta Bayram Bektaş’tan boşalan yardımcı antrenörlük görevine Burak Yılmaz getiriliyor. Şenol Güneş’in A Milli Takım ve Trabzonspor’da birlikte çalıştığı Yılmaz, camiayı yakından tanımasının yanı sıra ulusal ve uluslararası alandaki tecrübesiyle öne çıkıyor.

ÖZEL | Beşiktaşta Burak Yılmaz gerçekleri İşte tercih edilme sebebi...

İŞTE TERCİH EDİLME SEBEBİ

Beşiktaş’ta teknik direktör olarak kariyerine devam etmeye karar verdiği için görevinden ayrılan Bayram Bektaş’ın yerine Burak Yılmaz yardımcı antrenörlüğe getiriliyor. Başarılarla dolu futbol hayatını noktalayan 37 yaşındaki Yılmaz geçtiğimiz günlerde Şenol Güneş’le bir araya gelmişti. Antrenörlük kariyerine Güneş’in yanında başlamak isteyen Yılmaz yeni sezonla birlikte deneyimli hocanın ekibinde yer alacak.

Şenol Güneş’in hem A Milli Takım hem de Trabzonspor’dan eski öğrencisi olan Burak Yılmaz’la çalışmak istemesinin arkasında birçok sebep bulunuyor. Güneş’in Yılmaz’ı ekibine katmak istemesinin en önemli gerekçeleri şöyle sıralanıyor:

Haberin Devamı

1- Beşiktaş’ın eski kaptanı olan Burak Yılmaz, siyah-beyazlı kulübü ve camiayı çok yakından tanıyor. Her fırsatta koyu bir Beşiktaşlı olduğunu ifade eden Yılmaz son yıllarda tribünlerin en fazla sevdiği ve destek verdiği isimler arasında yer alıyor.

2- Şenol Güneş, A Milli Takım ve Trabzonspor’da birlikte çalıştığı Burak Yılmaz’ın ileride çok başarılı bir teknik direktör olabileceğine inanıyor. Yılmaz’ın çok çalışkan ve hırslı bir yapıya sahip olması Güneş’in bu konudaki umutlarını güçlendiriyor.

3- Burak Yılmaz hem ulusal hem de uluslararası alanda önemli bir tecrübeye sahip. A Milli Takım’da 77 kez görev yaparken Süper Lig’de dört büyük kulüpte de top koşturan Yılmaz ayrıca Çin, Fransa ve Hollanda’da başarıyla forma giydi.

Haberin Devamı

FRANSIZCA BİLİYOR

Beşiktaş’tan 2020 yılında Lille’e transfer olan Burak Yılmaz, Fransız kulübünde 2 sezon forma giyerken ilk yılında şampiyonluk yaşadı. Lille’deki ikinci yılında Fransa Süper Kupa şampiyonluğunu elde eden Burak başarılı geçen iki sezonda Fransızca da öğrendi. Yılmaz’ın iyi derecede Fransızca konuşabildiği ifade edildi. Burak Yılmaz tıpkı görevinden ayrılan Bayram Bektaş gibi takımdaki Fransızca konuşan yıldız oyuncularla Teknik Direktör Şenol Güneş arasında köprü görevini de üstlenecek. Kartal’da Masuaku, Aboubakar, Rosier, Saiss, Ghezzal ve Muleka, Fransızca konuşan isimler arasında yer alıyor.

ÖZEL | Beşiktaşta Burak Yılmaz gerçekleri İşte tercih edilme sebebi...

WELİNTON’UN YENİ ADRESİ PENDİKSPOR

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Pendikspor, Welinton’u renklerine bağlıyor. Kırmızı-beyazlı kulübün, Beşiktaş’la sözleşmesi biten ve önümüzdeki sezonun kadrosunda düşünülmeyen 34 yaşındaki Brezilyalı stoperle anlaşma sağladığı belirlendi. Welinton’un önümüzdeki günlerde Pendikspor’la 1 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Yazarlar