Adana Demirspor ÖZEL - Büyük başarı sonrası Samet Aybaba ve Hakan Keleş'ten itiraf! 'Transfer yapamadık...'

ÖZEL - Büyük başarı sonrası Samet Aybaba ve Hakan Keleş'ten itiraf! 'Transfer yapamadık...'

11.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor’u şampiyonluğa taşıyan Samet Aybaba ve GZT Giresunspor’u Süper Lig’e getiren Hakan Keleş, Milliyet’e konuştu

ÖZEL - Büyük başarı sonrası Samet Aybaba ve Hakan Keleşten itiraf Transfer yapamadık...

BİLAL MEŞE

Haberin Devamı

AYBABA: Başkanımız parasal sorunları çözdü, biz de işimize baktık. Adana Demirspor bir markadır. 26 yıldır bu kulvardan ayrı kalması kabul edilemezdi. Bu yuvada da kalıcı olacaktır

KELEŞ: Sıfırdan bir takım kurduk, kısıtlı kadromuza karşın büyük işlere imza attık. Açık söylemek gerekirse, Giresunspor ile bir tarih yazdık, 44 yıl aradan sonra gerçek yerimize döndük.

TFF 1. Lig’de bitime 11 hafta kala Adana Demirspor Teknik Direktörü koltuğuna oturan Samet Aybaba, kısa sürede büyük işlere imza attı, 26 yıl sonra ‘Mavi Şimşekler’i Süper Lig’e taşıdı.TFF 1. Lig’de bitime 11 hafta kala Adana Demirspor Teknik Direktörü koltuğuna oturan Samet Aybaba, kısa sürede büyük işlere imza attı, 26 yıl sonra ‘Mavi Şimşekler’i Süper Lig’e taşıdı.Geldiği ilk gün takımla bir toplantı yapan Aybaba öğrencilerine, “Adana Demirspor bir markadır, Adana da memlekettir. Bu takımın teknik patronu benim. Ya bana geleceksiniz, birlikte hedefe yürüyeceğiz. Başka yerlere gitmek isteyenler, bizimle beraber olmayacak” diyerek tavrını açık ve net bir şekilde imza koydu.Adana Demirspor’u 5.sırada alan ve şampiyonluğa taşıyan Samet Aybaba, “Göreve çok kararlı geldik, bunun karşılığını da Süper Lig’e çıkarak aldık. Kaldı ki, önümüzdeki takımlarla puan farkımız bir hayli yüksekti, aradaki farkı kapattık, bugünkü tablo ortaya çıktı” diye konuştu.

‘Çok emek harcadınız’
Bu başarıda Başkan Murat Sancak’ın büyük katkıları olduğuna işaret eden Aybaba, “Ben ve yardımcılarım tamamen futbola odaklandık. Yani, öyle para-pul işleriyle uğraşmadık. Maddi sorunların bu oyuna negatif yansımalar yaptığını biliyoruz. Sağ olsun başkanımız, takımın tüm parasal sorunlarını kendisi çözdü, biz de işimize baktık. Adana Demirspor, asla asansör takım olmayacak. Buna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaten 26 yıl bu kulvardan ayrı kalması kabul edilemezdi. Adana Demirspor bu yuvada kalıcı olacaktır, bundan da kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şampiyonluğun kazanılmasından sonra, soyunma odasında oyuncularını tek tek kutlayan Aybaba, şunları söyledi: “Sizinle gurur duyuyorum, her şeyi sahaya yansıttınız. Çok çalıştınız, büyük emek harcadınız. Birbirinizi çok sevdiniz. Bu sevgi bağı birlikte hareket etme özelliğini de beraberinde getirdi. Hepinize ve buna emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
Tecrübeli teknik adam yeni sezonda da Adana Demirspor’la yola devam edeceğini de hatırlatarak, “Süper Lig’de güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bunun için güçlü bir kadro kuracağız, kalıcı olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hakan Keleş, “Sıfırdan bir takım kurduk"
44 yıl sonra yeniden Süper Lig’e dönüş yapan Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, “Sıfırdan bir takım kurduk, kısıtlı kadromuza karşın büyük işlere imza attık” dedi.44 yıl sonra yeniden Süper Lig’e dönüş yapan Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, “Sıfırdan bir takım kurduk, kısıtlı kadromuza karşın büyük işlere imza attık” dedi.

Yeni sezonda da Giresunspor’da görevine devam edecek olan başarılı çalıştırıcı, Süper Lig’de kalıcı olacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:“Sezon başında transfer yapamadık. Buna karşın sıfırdan bir takım kurduk. Bu başarının temelinde herkesin payı var. Kısıtlı kadroya karşın iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Her şeyden önce takımdaşlık, inanma ve emek, bu başarının temel taşlarıdır. Açık söylemek gerekirse, Giresunspor ile bir tarih yazdık, 44 yıl aradan sonra gerçek yerimize döndük. İnanılmaz bir emek harcadık, büyük destek gördük. Kuşkusuz, Giresun’da doğan ve buranın havasını-suyunu iyi bilen 6-7 oyuncumuzun kadroda olması bizim için en büyük avantajdı. Çoğu üçüncü ligde top koşturuyordu. Kişisel olarak oyuncularımla gurur duyuyorum, büyük bir iş başardık.

Haberin Devamı

”‘Kalıcı olmak istiyoruz’
Keleş, yeni sezon çalışmalarına başladıklarını da söyleyerek, “Yerli ve yabancı oyunculardan oluşan güçlü bir kadro yapacağız. Kulübümüzün çok borcu yok. Nokta atışı transferlerle yolumuza devam edeceğiz. Tabi ki kalıcı olmak en büyük hedefimiz... Süper Lig’e çıkmak öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Elbette kalıcı olmak da...” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aybaba alışkın!
Daha önce 1996-1997’de Kayserispor’u, 2016-2017’de de Sivasspor’u Süper Lig’e taşıyan Samet Aybaba, Adana Demirspor’un başında görev yaptığı 12 maçta 10 galibiyet ve 2 beraberlik alarak önemli bir başarıya imza attı. Bu karşılaşmalarda 26 gol atıp kalesinde sadece 4 gol gören lacivert-mavililer, topladığı 32 puanla 4. sıradan gelerek sezonu averajla şampiyon tamamladı. Adana ekibi, daha önce 1972-1973, 1986-1987, 1990-1991 ve 1993-1994 sezonlarında Süper Lig’e yükselme başarısı göstermişti.

‘Efsane geri döndü’
Giresun’da yerel gazeteler, GZT Giresunspor’un 44 yıl sonra Süper Lig’e yükselmesi sevincini sayfalarına büyük bir coşkuyla yansıttı. Giresun İleri gazetesi, “Efsane Geri Döndü” başlığını kullanırken, Yeşilgiresun ve Giresun Öncü gazeteleri, “Şampiyon Giresunspor” başlığıyla zaferi verdi. Diğer gazetelerin başlıkları da şöyle: Yenigiresun: “44 yıllık özlem sona erdi”, Giresun Ekspres: “1970 Ruhu Geldi. Şampiyon Giresunspor”, Giresun Gündem: “Süper Lig sana çok yakışacak.”

‘İstedim ve geldi’
Adana Demirspor Kaptanı Gökhan İnler, büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.
İnler, “Çok mutluyuz. Önemli bir galibiyet aldık ve şampiyon olduk. Buraya şampiyonluk için geldim. Adana Demirspor’a güzel bir hediye armağan ettik. Türkiye’de 3. şampiyonluğum, müthiş. Şampiyonluğu istedim ve sonunda geldi. Gelecek sezon için başkanımızla konuşacağız, bu şehirde her zaman forma giymek isterim” diye konuştu.

‘Ait olduğumuz yerdeyiz’
GZT Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet, şampiyon oldukları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yeşil-beyazlıların 44 yıldır futbolun kalbinden uzakta kaldığına vurgu yapan Karaahmet, “Ait olduğu yer olan Süper Lig’e çıkmak için çalışıyordu. 9 ay önce Süper Lig hedefine inanan arkadaşlarıma takımı ve kulübü yeniden dizayn ettik. Önce biz Süper Lig’e layık bir kulüp haline geldik. Sonra, sportif başarı da peşinden geldi. Başta, adımıza eklenip bize şans getiren GZT olmak üzere bu yolu bizimle yürüten tüm kuruluşlara ve taraftarlarımıza bize inandıkları için teşekkür ediyorum” dedi.