Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe'de Arda Güler kararı! Yönetim B planını hazırladı

ÖZEL | Fenerbahçe'de Arda Güler kararı! Yönetim B planını hazırladı

16.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de tüm camia Arda Güler’in geleceğini merak ediyor. Avrupa’nın önemli kulüplerinin radarındaki 18 yaşındaki yıldız için Başkan Ali Koç ve yönetim en azından 1 yıl daha kalmasını istiyor ve bu yönde hazırlıklarını yapıyor.

ÖZEL | Fenerbahçede Arda Güler kararı Yönetim B planını hazırladı

Sezonun bitimiyle beraber Fenerbahçe’de en önemli gündem maddelerinden biri Arda Güler oldu. 18 yaşındaki yıldızın geleceği konusunda herkes beklemeye geçti. Avrupa’da Ajax ve Borussia Dortmund gibi kulüpler başta olmak üzere birçok takımın radarında olan genç yeteneğin 2023-24 sezonunda takımda kalıp kalmayacağı en büyük merak konusu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç ve yönetim, Arda’nın en az 1 sene daha kalmasından yana görüş bildiriyor. Hatta başarılı futbolcunun da 1 yıl daha kalacağı görüşü hakim.

ÖZEL | Fenerbahçede Arda Güler kararı Yönetim B planını hazırladı

ANNESİNDEN ŞAŞIRTAN MESAJ

Arda Güler’in annesi Serap Güler’in önceki gün Twitter’da paylaştığı mesaj Fenerbahçe taraftarlarını ayağa kaldırdı. Serap Güler’in “Her seçim bir vazgeçiştir” diyerek, ağlama işareti koyması taraftarların kafasında ayrılık şüphesini uyandırdı. Bu tweet nedeniyle genç yıldızın veda edeceği yorumları yapıldı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, İtalyan gazeteci Fabrizio Romano’nun Arda Güler hakkında attığı tweete de dikkat çekti. Romano’nun ısrarla Arda Güler’in serbest kalma opsiyonunun 17.5 milyon euro olduğuna vurgu yapması sarı-lacivertli taraftarların moralini bozdu, bir veda sinyali olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

18 yaşındaki Arda Güler, kariyerinin ilk finalinde ilk kupasını kazandı. Arda, Türkiye Kupası’nda şampiyonluk yaşadı.

ÖZEL | Fenerbahçede Arda Güler kararı Yönetim B planını hazırladı

2020 yılından bu yana Fenerbahçe’de A takımda yer alan Arda Güler, 51 resmi maçta forma giydi. 18 yaşındaki futbolcu, sözkonusu maçlarda 9 gol atarken, 12 de asist yaptı. Toplamda 21 gollük bir katkı sunan Arda, 2022-23 sezonunu ise Türkiye Kupası şampiyonluğuyla tamamladı.

B PLANI DA HAZIR

Ancak 17.5 milyon euroluk serbest kalma maddesi bir Avrupa kulübü tarafından devreye alınırsa burada da Fenerbahçe’nin atacağı adımlar belli. Avrupa’da son dönemde birçok kulüp böyle yetenekli genç yıldızların transfer edildiği kulüpte 1 sene daha kalmasına sıcak bakıyor.

ÖZEL | Fenerbahçede Arda Güler kararı Yönetim B planını hazırladı

Fenerbahçe de böyle bir durumda Arda’yı transfer edecek kulüple görüşerek, 1 yıl daha sarı-lacivertli formayı giymesini sağlayacak. Zaten Fenerbahçe’de takım planlaması Arda Güler’in üzerine kurulu ve genç oyuncu da bu durumun farkında.

MONTELLA ÖN PLANDA

Jorge Jesus’un ayrılmasıyla beraber Fenerbahçe’de artık tüm gözler yeni gelecek teknik direktöre çevrildi. Kupa finalinden bu yana 4 gün geçmesine karşın henüz resmi bir açıklama gelmedi. Haziran ayının son haftasında sezon başı hazırlıklarına başlamak zorunda olan ve kısıtlı bir süresi bulunan sarı-lacivertlilerde en yakın adayın Vincenzo Montella olduğu vurgulanıyor. Adana Demirspor’a veda eden Montella’nın da Fenerbahçe’ye sıcak baktığı biliniyor.

Haberin Devamı

Başkan Ali Koç da yabancı teknik adamla çalışmaya devam etmeye daha sıcak bakıyor. Montella’nın yanısıra Mircea Lucescu ismi de adaylar arasında geçiyor. Yerli alternatifler konusunda Abdullah Avcı ismi daha ön planda duruyor. Kısa süre içerisinde Fenerbahçe’de teknik direktörün resmileşmesi de bekleniyor.

Transfer çalışmalarının devam ettiği sarı-lacivertlilerde tüm hazırlıkların yeni teknik direktörle beraber sürdürülmesi hesaplanıyor.