Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi! İşte imza atacağı tarih

ÖZEL | Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi! İşte imza atacağı tarih

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertliler, teknik direktör belirsizliğine son veriyor, İsmail Kartal dönemi yeniden başlıyor. Üçüncü kez sarı-lacivertli takımın başına geçecek olan 62 yaşındaki çalıştırıcının, sözleşme imzalayacağı tarih belli oldu.

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartal dönemi İşte imza atacağı tarih

Fenerbahçe’de yaşanan teknik direktör belirsizliği artık son buluyor. Jorge Jesus’un 11 Haziran’da İzmir’deki kupa finalinin ardından sunduğu vedasıyla başlayan süreç bitiyor. Sarı-lacivertlilerde İsmail Kartal dönemi yeniden başlıyor.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerde yeniden teknik direktörlük koltuğuna oturacak olan İsmail Kartal'ın resmi imzayı atacağı tarih ortaya çıktı. İşte MİLLİYET'in ulaştığı detaylar...

FERDİ'YE NAPOLİ TAKİBİ

Sarı-lacivertlilerde yalnızca Arda Güler için değil, Ferdi Kadıoğlu’na da Avrupa’da yoğun bir ilgi var. Hem Fenerbahçe hem de A Milli Takımı’nda vazgeçilmez isimlerden olan Ferdi için en ciddi takipler, İtalya’nın Napoli ve Roma takımlarından bulunuyor.

Bilhassa Napoli’nin 20 milyon euro düzeyinde bir teklifle Fenerbahçe’nin kapısını çalmayı hedefliyor. Çizme basınında yer alan haberlerde, Napoli’nin Kim Min Jae ve Eljif Elmas’tan sonra Ferdi Kadıoğlu’nu da Fenerbahçe’den transfer etmek istediği yazıldı. Ancak sarı-lacivertlilerin en azından bu sezon için Ferdi’yi takımda tutmaya daha sıcak baktığı ifade edildi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartal dönemi İşte imza atacağı tarih

ARDA GÜLER'E FORMA GARANTİSİ

Fenerbahçe’de 18 yaşındaki genç yetenek Arda Güler’in kariyeriyle alakalı nasıl bir adım atacağı büyük bir merakla bekleniyor. Ancak Avrupa’nın dev kulüplerinin koşulları, oyuncunun kafasını bulandırıyor.

Milan, Barcelona, Ajax ve Dortmund gibi kulüpler ciddi anlamda Arda Güler’i kadrolarında görmek istiyor. Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç, başarılı futbolcunun en azından bir sene daha takımda kalmasını hatta gideceği kulüpten kiralamayı planlıyordu. Fakat şu noktada bu ihtimal pek mümkün durmuyor.

Milan, Ajax ve Dortmund gibi kulüpler, direkt forma şansının garantisini veriyor. Hatta Ajax ve Dortmund, geçmişten bugüne Arda Güler gibi genç yaşta takımlarında parlayıp daha üst seviyeye çıkan isimleri örnek gösteriyor. Benzer şekilde Leipzig Kulübü de takibini sürdürüyor. Barcelona ise kulübün simge isimlerinden Deco ile birlikte bu transfer üzerine çalışmalar yapıyor. Hepsinin ötesinde, bu kulüplerin Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olmaları da, Arda Güler’in heyecanını artırıyor. Şampiyonlar Ligi vitrinine çıkma şansı, Arda’nın en büyük hayallerinden birinin daha gerçekleşmesine neden olacak.

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartal dönemi İşte imza atacağı tarih

Arda Güler’in geleceği sadece Türkiye’de merak edilmiyor. Avrupa’da birçok ünlü haber sitesi ve sosyal medya hesabı da genç yeteneğin durumunu takip ediyor.

Haberin Devamı

İspanya’da Sport, AS ve Marca gibi ünlü gazeteler 18 yaşındaki yıldızı adım adım izliyor. Fransa’da L’Equipe, İtalya’da birçok medya kuruluşu ve Alman basını da Arda Güler’in alacağı karara odaklanmış durumda.Yine sosyal medyada Youtube ve Twitter platformları başta olmak üzere Arda ile ilgili tanıtım videoları, özel yayınlar ve haberler paylaşılıyor. 

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartal dönemi İşte imza atacağı tarih

İSMAİL KARTAL'DA İMZA BEKLENİYOR

Şu anda Suudi Arabistan’da bulunan ve hac ibadetini yerine getiren tecrübeli teknik direktörün, perşembe günü İstanbul’da olacağı belirtildi. İsmail Kartal’ın son bir kez Başkan Ali Koç’la bir araya gelerek görüşeceği ve resmi sözleşmelerin imzalanacağı bildirildi.

Hatta sarı-lacivertli takıma da, 2 Temmuz Pazar günü yeni sezon hazırlıklarının başlayacağı iletildi. İsmail Kartal’ın da 1 Temmuz Cumartesi itibariyle Fenerbahçe’deki mesaisine başlaması bekleniyor. 17 Haziran’daki Mali Genel Kurul’da, Samandıra’yı bilen, camiayı tanıyan ‘yerli hoca’ tarifi yapan Başkan Ali Koç’un tanımına en uygun isim olan İsmail Kartal, sadece 1 yıllık aranın ardından tekrar Fenerbahçe’ye dönüyor.

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartal dönemi İşte imza atacağı tarih

2021-22 sezonunda devre arasından sonra takımın başına geçen ve özellikle sezonun son kısmında 14 maçlık yenilmezlik serisiyle dikkat çeken Kartal, taraftarların da övgüsünü kazanmıştı. Sarı-lacivertli kulüpte teknik adam olarak üçüncü dönemine hazırlanan 62 yaşındaki çalıştırıcı, daha önce 2014-15 ve 2021-22 sezonlarında görev yaptı.

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başında 67 maçta 42 galibiyet, 15 beraberlik ve 10 yenilgi aldı, 2014’te Süper Kupa’yı kazandı. Kartal, sarı-lacivertli takımda 2.10’luk puan ortalaması yakaladı, 133 gol atıp, 64 gol yedi. 

ÖZEL | Fenerbahçede İsmail Kartal dönemi İşte imza atacağı tarih

2021-2022 ETKİSİ

İsmail Kartal’ın yeniden Fenerbahçe’den teklif almasındaki en büyük referans, 2021-22 sezonu oldu.

Kötü giden sezonda sorumluluk alıp takımın başına geçen ve özellikle son süreçte yakaladığı 14 maçlık yenilmezlik serisiyle takdir toplayan Kartal, taraftarların güvenini kazandı. İsmail Kartal, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra 2022-23 sezonunda hiçbir takımda çalışmadı. Tecrübeli çalıştırıcı, 2021-22 sezonunda Fenerbahçe’nin başında derbi kaybetmezken, 21 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi aldı.

Haberin Devamı

Yazarlar