Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe'den Wilfried Zaha'ya rekor teklif! Kabul ederse tarihe geçecek

ÖZEL | Fenerbahçe'den Wilfried Zaha'ya rekor teklif! Kabul ederse tarihe geçecek

21.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsmail Kartal'ın talebi doğrultusunda Wilfried Zaha'yı kadrosuna katmak için yoğun uğraşlar veren Fenerbahçe, Fildişi Sahilli futbolcu için kesenin ağzını açtı. Wilfried Zaha'nın bu teklifi kabul etmesi halinde Fenerbahçe tarihinin en çok kazanan oyuncusu olacağı belirtildi.

ÖZEL | Fenerbahçeden Wilfried Zahaya rekor teklif Kabul ederse tarihe geçecek

Rodrigo Becao ve Bartuğ Yılmaz'ı kadrosuna katarak yeniden transferde gaza basan Fenerbahçe'de tüm gözler Wilfried Zaha'ya çevrildi. Sarı-lacivertliler yıldız futbolcu için tüm şartları zorlama kararı aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin imza parası da önerdiği Wilfried Zaha'ya sunduğu maaş teklifi dudak uçuklattı. Fildişi Sahilli futbolcunun bu teklifi kabul etmesi halinde sarı-lacivertlilerde tarihe geçeceği öğrenildi.

BECAO'NUN MALİYETİ BELLİ OLDU

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Alexander Djiku'nun ardından savunma hattına bir takviye daha yaptı. Sarı-lacivertliler, Udinese'den 27 yaşındaki stoper Rodrigo Becao'yu kadrosuna dahil etti. Süper Lig devi, Brezilyalı savunmacının maliyetini KAP'a bildirdi. Rodrigo Becao için 8 milyon 312 bin 500 euro bonservis bedeli ödeyen sarı-lacivertliler, Brezilyalı stoperle 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Rodrigo Nascimento França (Becao)'nın transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Udinese Calcio kulübüne toplam transfer bedeli olan 8.312.500 Avro 3 sene içerisinde 5 eşit taksitle ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri taraflarca yarı yarıya paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçeden Wilfried Zahaya rekor teklif Kabul ederse tarihe geçecek

BARTUĞ ELMAZ: ÖĞRENİNCE HİÇ DÜŞÜNMEDİM

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Marsilya'dan Bartuğ Elmaz'ı kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertliler, 20 yaşındaki orta saha ile 3 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı. Fenerbahçe'nin yeni transferi Bartuğ Elmaz, imza töreninin ardından açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertilere transfer sürecini anlatan Bartuğ Elmaz, "Fenerbahçe’nin benimle ilgilendiğini öğrenince hiç düşünmedim. ‘Tamam’ dedim. Fenerbahçe sizi istiyorsa ikinci kez düşünmezsiniz. Elimden gelenin en iyisini yapacağım, bunun sözünü veriyorum. İnşallah sakatlıksız bir sezon olur ve sonunda da şampiyonluk olur" açıklamasını yaptı.

ÖZEL | Fenerbahçeden Wilfried Zahaya rekor teklif Kabul ederse tarihe geçecek

KESİCİDE ADAYLAR BISSOUMA - NDIDI

Ofansif açıdan etkili bir kadro kuran sarı-lacivertliler defansa da son olarak Becao gibi önemli bir stoperi takviye etti. Sarı-lacivertlilerin bu iki bölge arasına ayrıca bir 6 numara hedefi de bulunuyor.

Özellikle ofansif özellikleri çok fazla olan takımın orta sahasının savunma açısından güçlü olmasının şart olduğu değerlendirmesi yapılıyor. Bu çerçevede gündemde Tottenhamlı Yves Bissouma ile Leicester forması giyen Wilfred Ndidi yer alıyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE ZAHA ISRARI

Transferin hızlı takımlarından Fenerbahçe’de artık sıra Wilfried Zaha... Sarı-lacivertliler oyuncu ile uzun süredir görüşse de transfer henüz bitmiş değil.

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal şampiyonluk yolundaki en önemli isimlerden birinin Fildişi Sahilli futbolcu olacağını ifade etti. Yönetim de bu yüzden bu transferden vazgeçmiyor, yıldız futbolcuyu kadroyu katabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

ÖZEL | Fenerbahçeden Wilfried Zahaya rekor teklif Kabul ederse tarihe geçecek



Suudi Arabistan, İtalya ve İngiltere’den de teklifler alan Zaha öncelikle Avrupa’da kalmaya karar verdi. Fenerbahçe de oyuncu ile ilgili ısrarını sürdürüyor. Hatta bu çerçevede sarı-lacivertli yönetim Zaha için planladığı bütçe ve limiti de aşacak.

REKOR YILLIK ÜCRET

Zaha eğer transfer olursa yıllık maaş açısından sarı lacivertli kulüp tarihinin en fazla kazanan ismi olacak. İmza parası ile yıllık 8 milyon euroluk bir ücret ödemeye hazır olan yönetim bunun üzerine de çıkabileceğini Zaha’ya iletti ve artık futbolcunun kararı beklemeye geçildi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçeden Wilfried Zahaya rekor teklif Kabul ederse tarihe geçecek



Sarı lacivertlilerin bu teklifi masada dururken futbolcunun ilk hedefinin Premier League’de şampiyonluk mücadelesi veren takımlar olduğu öğrenildi. Menajerinin de bu yönde çalışmalar yaptığı kaydedildi. Yönetim bu transferin kolay olmayacağını ifade etse de hala masada olmayı sürdürüyor.

Dzeko, Tadic, Szymanski, Kent, Becao gibi isimleri kadrosuna katan sarı lacivertliler erken yapılan transferler sayesinde bir nebze rahatladı. Bu yüzden Zaha için biraz daha bekleyebilecek alana sahip oldukları değerlendirmesi yapılıyor.