Voleybol ÖZEL | Gabi: Türkiye ile olimpiyat finali inanılmaz olur | Zehra Güneş: Canım, kavga etmemiz lazım

ÖZEL | Gabi: Türkiye ile olimpiyat finali inanılmaz olur | Zehra Güneş: Canım, kavga etmemiz lazım

08.12.2023 - 09:22 | Son Güncellenme:

VakıfBank'ta Gabi Guimaraes, Çin'de yapaılacak Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesi Skorer'e açıklamalarda bulundu. Brezilyalı smaçör, Boskovic'e olan hayranlığını dile getirirken Zehra Güneş ile aralarında geçen diyaloğu aktardı. Öte yandan Gabi Filenin Sultanları hakkındaki soruya cevap verdi.

CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu VakıfBank ve Brezilya Milli Takımı'nın kaptanı Gabi Guimaraes Skorer'den Serkan Özen'in sorularını yanıtladı. Brezilyalı smaçör, Boskovic'e olan hayranlığı hakkında açıklama yaptı. Filenin Sultanları ile karşılaşmaları hakkında konuşan Gabi, olimpiyat isteğini itiraf etti. Öte yandan Gabi, Zehra Güneş ile Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesi aralarında geçen diyaloğu aktardı.

Haberin Devamı

-Geçen sezon ilk kez kaptanlık yaptın. Sence başarılı oldun mu?
Başarı tanımım herkesten farklı olabilir. Başarıyı sadece sonuç odaklı görmüyorum. Benim için başarı demek her gün buraya gelip yapabileceğimin en iyisini ortaya koyabilmek, en iyimi vermek demektir. Benim için başarı, davranışlarımla örnek olabilmektir. Ekip arkadaşlarımı, staffı elimden gelen en iyi şekilde desteklemek. Öğrenmeye gelişmeye devam ediyorum. VakıfBank kaptanı olmak demek aynı zamanda benim için bir öğrenme süreci.

Bu sezon en büyük hedefiniz ne?
Elbette bizim için her zaman 5 kupayı kazanmak. Bunun kolay olmayacağını hepimiz biliyoruz. Sezona Fenerbahçe karşısında Şampiyonlar Kupası'nı kazanarak başladık. Ama artık önümüzde çok daha zor mücadeleler var. Ligde ve Avrupa'da inanılmaz zorlu rakiplerimiz var. Türkiye ligi çok rekabetçi görebiliyorsunuz bunu. Bunları kazanmanın kolay olmayacağının farkındayız. Çok kaliteli takımlara ve oyunculara karşı mücadele veriyoruz. VakıfBank'ta her şeyi kazanmanın dışında bambaşka hedeflerimiz de var. Bunlardan bir tanesi burada takım olarak aynı değerleri paylaşabilmek. Şu an burada herkesin bu değerlere sahip olmasından dolayı çok mutluyuz. Bizim için inişler çıkışlar mutlaka olacaktır. Önemli olan iniş anlarında yeniden çıkışa geçebilmek için neye ihtiyacımız olduğunu anlayabilmek. Kendimizi daha fazlası için zorlayabilmek.

Haberin Devamı

ÖZEL | Gabi: Türkiye ile olimpiyat finali inanılmaz olur | Zehra Güneş: Canım, kavga etmemiz lazım

2023 Brezilya Olimpiyat Ödülü'nü kazandın. Ne söylemek istersin?
İçinde olimpiyat olan bir şey çok çok önemli ve değerli. Brezilya Milli Takım oyuncusu olarak VNL gibi, kıta şampiyonası gibi çok önemli turnuvalar var. Ancak her 4 yılda bir oynanan olimpiyatlar benim ve ülkem için en büyük hedef. Dünya Kupası da önemli bir hedef ama olimpiyat en büyük hedef.



Önümüzdeki yıl Türkiye'nin de yer aldığı çok zorlu rakiplerimiz olacak. Başka favori takımlar da bulunuyor. Tokyo'da final maçını kazanamadık. Orada deneyim kazandık. Ben milli takımla birlikte final atmosferini yaşamış oldum. Brezilyalı sporcular olarak en büyük hedefimiz olimpiyatlar ve olimpiyat olan her şey benim için çok önemli.

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarına rakip olmak nasıldı?
Kolay değildi. Türkiye'ye karşı oynamak hiçbir zaman kolay değil. Son 4-5 yıldır sürekli karşılaşıyoruz. Hiçbir zaman kolay mücadele olmadı. Çok büyük mücadelelere sahne oldu. Bazı zamanlar kazandık bazı zamanlar kaybettik. Her zaman çok büyük mücadele sergilendi. Türk Milli Takımı'nın gelişiminden de oldukça büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye Ligi'nin gelişiminin bir sonucu olarak görüyorum. Buradaki yatırım ve ligin kalitesi arttıkça Türk milli takımının kalitesinin arttığını görüyorum. Yeni yetenekler milli takıma eklenebiliyor. Ya da başka seçenekleri görüyor. İlk 6'yı her zaman aynı kalitede tutabilmek için önemli bir avantajı oluyor.

ÖZEL | Gabi: Türkiye ile olimpiyat finali inanılmaz olur | Zehra Güneş: Canım, kavga etmemiz lazım

Önümüzdeki Paris Olimpiyatları'na bakıyorum. Türkiye en büyük favorilerden biri, ilk üçün içinde. Biz de Brezilya olarak o seviyeye çıkmak için çok çalışmalıyız. 'Neleri yapmalıyız' kısmını Brezilya olarak biliyoruz. Bu soru daha önce de soruldu. Olimpiyatlarda Filenin Sultanları ile karşılaşmak nasıl olur diye? Finalde karşılaşmak isterim. Olası bir Brezilya - Türkiye finali benim için ve dünya için inanılmaz bir maç olur. Bence öyle bir finalde tüm dünya durup seyreder.

Haberin Devamı

Sultanlar Ligi'nde beğendiğin smaçörler var mı?
Bu soruya Boskovic diye cevap vereceğim. Ben onun bu dünyadan bu gezegenden olduğuna inanmıyorum. Her şeye hücum eden birisi. İyi pasa da vurabiliyor kötüye de. Açık topta da hücum edebiliyor. İnanılmaz oyun karakteri olan birisi. Ondan çok şey öğrenmeye çalışıyorum. Benimle aynı pozisyonda değil belki ama onun oyunundan bir şeyle kapmak, benim önümde güzel bir örnek. Güçlü bir karakter, zihinsel olarak güçlü biri. Çok beğeniyorum. Birçok smaçör var.
Kendi pozisyonumdaki oyunculara bakacak olursak Ana Cristina, Arina Fedorovtseva var. Boskovic gibi referans birisi olunca benim aklıma düşündükçe sadece Boskovic geliyor.

Hayran olduğun bir voleybolcuyla oynadın mı?
Birçok isimle oynama fırsatım oldu. Gençlik yıllarımdan Birezlya Milli Takımı'ndan Helia Fofao ilk aklıma gelen. Pasördü. Çok önemli bir isim. En büyük örneklerden biri. Onunla oynamak bambaşkaydı. Milli Takımda inanılmaz oyuncularla çalıştım. Thaisa, Fabiana Claudino, Sheilla Castro, Ana Carol... Benim için büyük referans oldular.

Haberin Devamı

VakıfBank'a Türkiye'ye geldiğimde birçok önemli isimle çalıştım. Maja Ognjenovic, Milena Rasic, Isabelle Haak, Egonu, Bartsch Hackley, Chiaka, Thompson, Zehra gibi. Şu andaki takımımızdaki oyunculardan çok şey öğreniyorum. Eve geldiğimde kariyerimde çalıştığım isimleri düşündükçe kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu isimlerle aynı sahada yer aldım. Çünkü onlarla sadece sporcu olarak değil İnsan olarak da çok şey öğrendim. Çok iyi insanlarla aynı çatı altında voleybol oynadım. Benim için sadece sporcu olarak değil insan olarak da örnek alacağım kişilerdi.

"EN ÇILGINI ALI FRANTTI"
Takımın en çılgını?
-Ali Frantti. Süper komik. Sürekli enerjik. Ben kendim olabilirdim bazı zamanlar için ama Ali

Takımın en cömerti?
Gabi: Bence Cansu. Takımdaki herkes cömert.
Serkan: Hep seni söylüyorlar
(Gabi gülüyor)

ÖZEL | Gabi: Türkiye ile olimpiyat finali inanılmaz olur | Zehra Güneş: Canım, kavga etmemiz lazım

Takımın en tarzı?
-Zehra Güneş. Yüzde yüz.

Diğeri?
-Diğeri Chiaka Ogbogu Ogbogu. Aynı zamanda Jordan Thompson.

Favori Türkçe kelimen?
-Seni seviyorum. Benim en favorim.

ZEHRA GÜNEŞ: CANIM KAVGA ETMEMİZ LAZIM
En çok kavga ettiğin kişi?
-Zehra Güneş. Güzel bir kavga. Oyunla ilgili bir şeye ihtiyaç duyuyoruz. Rekabetimiz var. Yapınca daha iyi oynadık. Şu anda bile 'Canım, kavga etmemiz lazım. Çin'deki turnuva yaklaşıyor. Kupa için yapmalıyız' diyor

Taraftalar için son söz...
Taraftarlara 5 yıldır bana ve takıma olan destekleri için teşekkür ederim. Burayı benim ikinci evim haline getirdikleri için onlara minnettarım ve sahada en büyük farkı yaratan onların bize olan desteği. Bu desteklerinin bu sezon ve önümüzdeki sezon devamını bekliyorum.