Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da Dries Mertens'ten muhteşem veda hazırlığı! Hedefi belli oldu

ÖZEL | Galatasaray'da Dries Mertens'ten muhteşem veda hazırlığı! Hedefi belli oldu

12.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

37 yaşına rağmen, geldiğin günden bu yana, oynadığı her maçta G.Saray’a katkı veren Dries Mertens, sarı-kırmızı renklerle futbola veda etmek istiyor. Kariyerindeki tek şampiyonluğu Cim-Bom’da gören futbolcu yeni kupalarla ayrılmak istiyor.

ÖZEL | Galatasarayda Dries Mertensten muhteşem veda hazırlığı Hedefi belli oldu

Galatasaray’ın Başakşehir galibiyetinde harika golü ve etkili oyunuyla dikkat çeken Dries Mertens, futbolu zirvede bırakmak istiyor.

Haberin Devamı

Devre arasında Suudi Arabistan’dan cazip bir teklif alan ama kabul etmeyen 37 yaşındaki futbolcunun, Galatasaray formasıyla bir şampiyonluk daha yaşamak için bunu reddettiği ortaya çıktı.

Kariyerindeki ilk şampiyonluğu geçen sene gören Belçikalı futbolcunun, sarı-kırmızılı forma altında kariyerini sonlandırmak istediği bildirildi. İstanbul’da ailesiyle mutlu bir hayatı olan Mertens’in Galatasaray formasıyla futbola veda etme arzususunda olduğu bildirildi.

Son dönemdeki performansıyla dikkat çeken Mertens’in yükselen formu teknik heyeti rahatlattı. Özellikle 10 numara transferinin gerçekleşmemesi nedeniyle, tecrübeli oyuncunun saha içi başarısının büyük önem taşıdığı belirtildi.

Bu sezon ligde ve Avrupa’da 34 maçta forma giyen Mertens, 6 gol, 6 asistlik bir performansa imza attı. Belçikalı oyuncu, geçen sezon ise Galatasaray formasıyla ligde ve kupada 7 gol, 4 asistlik bir katkı sağlamıştı.

Haberin Devamı

"CİRO BOM-BOM"

Galatasaray-Başakşehir maçının sonunda sergilenen aile fotoğrafı, başarının en önemli nedeni olarak gösterildi. Mertens’in oğlu Ciro, sarı-kırmızılı taraftara üçlü çektirmiş, bunu da sosyal medya hesabından, "Ciro Bom Bom" diyerek paylaşmıştı.

Mertens ayrıca, "Bu anı bizimle paylaştıkları için Galatasaray ailesine çok teşekkür ederim" yazdı. Mertens ailesi dışında, Muslera, Kaan Aynan ve Sanchez’in çocukları da saha içinde benzer bir gösteriye imza attı. Bu oyuncularla beraber Kerem Demirbay ile Zaha da maç sonunda soyunma odasından çocukları ile çıktı.

AVRUPA'DA RAKİPSİZ

Cim-Bom, Süper Lig ve Avrupa’nın beş büyük liginde iç sahada en uzun galibiyet serilerinde uzak ara lider durumda bulunuyor. Galatasaray, 16 karşılaşmadan zaferle ayrılırken, en yakın rakibi, 6’şar galibiyetle İtalya’dan Atalanta ve Inter, İspanya’dan Athletic Bilbao ve Fransa’dan Nice oldu. İngiltere’den Tottenham’ın ise 5 galibiyeti bulunuyor.

ÖZEL GÜNDEMLİ TOPLANTI

Galatasaraylılar Derneği Özel Gündemli Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Galatasaray Cemiyeti’nde yapılan toplantıya Reha Bilge başkanlık yaparken, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler de katıldı.

Haberin Devamı

"Dünya futbolundaki gelişmeler ve Türk futbolu" konulu özel toplantıda eski yönetici Mete İkiz; futbol endüstrisinde stratejik modeller ve Barcelona vaka analizi, Emir Kıvırcık; Avrupa’nın önde gelen kulüpleri, futbol akademileri ve rezerv takımlar, Ilgaz Çınar; Avrupa takımları hangi kaynak ve pazarlardan yararlanıyor? Basın ve futbol ilişkileri, Tuğrul Akşar ise Avrupa futbol yapılanması ve ekonomisindeki değişim ile dönüşümü konularını anlatıldı.

Yazarlar