Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da Sparta Prag primi! Başkan Dursun Özbek kesenin ağzını açtı

ÖZEL | Galatasaray'da Sparta Prag primi! Başkan Dursun Özbek kesenin ağzını açtı

15.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu'nda Sparta Prag ile karşı karşıya gelecek Galatasaray'da kurmayların belirlediği prim ortaya çıktı.

ÖZEL | Galatasarayda Sparta Prag primi Başkan Dursun Özbek kesenin ağzını açtı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da Avrupa kupalarında başarı hedeflenen dönemde Sparta Prag ile oynanacak maç öncesi yönetimden flaş bir hamle geldiği öğrenildi. Sarı-kırmızılılarda kurmaylar, Sparta Prag eşleşmesinde tur atlanması halinde takıma dağıtılacak dev primi belirledi.

Haberin Devamı

Galatasaray’da yönetim tur için kesenin ağzını açtı. Sarı-kırmızılıların, Sparta Prag karşısında turun geçilmesi halinde toplamda 500 bin euro takıma dağıtacağı öğrenildi.

Başkan Dursun Özbek’in özellikle Avrupa’da başarıyı çok önemsediği bildirildi.

BARIŞ ALPER'E YOĞUN İLGİ

Cim-Bom’da Barış Alper Yılmaz, Avrupa kulüplerince mercek altına alınacak. Bazı İngiliz ve İtalyan takımlarının temsilcilerinin bu akşam Rams Park’ta oynanacak Sparta Prag karşılaşmasında, Galatasaray’ın yükselen değeri Barış Alper Yılmaz’ı izleyecekleri belirtildi.

Cim-Bom’da farklı pozisyonlarda başarılı bir performans sergileyen Barış için sarı-kırmızılı yönetimin Avrupa Şampiyonası’nı bekleyeceği bildirildi.

BURUK'UN KAZANCI FAZLA

Haberin Devamı

Galatasaray’a geçen sezon şampiyonluk kazandıran Teknik Direktör Okan Buruk, sarı-kırmızılı ekibin başında çıktığı Avrupa maçların yüzde 50’sini kazandı. Tecrübeli teknik adam, 6 galibiyet, 3’er mağlubiyet ve beraberlik elde etti.

Cim-Bom dışında Başakşehir’de de Avrupa sahnesine çıkan Buruk, toplamda ise 12 galibiyet, 13 mağlubiyet ve 4 beraberlik gördü.

Avrupa kupalarında toplam 314 kez oynayan Galatasaray, Sparta Prag ile 315. randevuya çıkacak. Aslan, 112 defa sahadan galip ayrılırken, 118 kez de rakiplerine mağlup oldu. 84 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı.

Cim-Bom, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adlarıyla düzenlenen organizasyonda bugüne kadar 92 kez sahaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu maçlarda 36 galibiyet, 31 beraberlik ve 25 mağlubiyet aldı.

ZAHA MAÇ KADROSUNDA

Galatasaray, Sparta Prag hazırlıklarını dün akşam yaptığı antrenmanla tamamladı. Zaha, soğuk algınlığı nedeniyle idmana katılmadı. Yıldız futbolcu bugün maç kadrosunda olacak.

Afrika Kupası nedeniyle İstanbul’a dün gelen yeni transfer Aurier ile tedavisi süren Ziyech ise salonda çalıştı.