Süper Lig ÖZEL | Mehmet Yozgatlı, Süper Kupa favorisini açıkladı! Fred, Galatasaray'da olsaydı...

ÖZEL | Mehmet Yozgatlı, Süper Kupa favorisini açıkladı! Fred, Galatasaray'da olsaydı...

27.12.2023 - 15:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formaları giyen eski futbolcu Mehmet Yozgatlı, yaklaşan Süper Kupa maçı öncesi Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. Süper Kupa favorisini açıklayan Yozgatlı, iki takım için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formaları giyen eski futbolcu ve antrenör Mehmet Yozgatlı, Skorer'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Canlı yayında yaklaşan Süper Kupa öncesi favorisini açıklayan Yozgatlı, Beşiktaş'taki teknik direktör arayışlarına da değinirken kendisinin futbolculuk döneminde kadro dışı kalma hikayesini ilk kez açıkladı.

Mehmet Yozgatlı'nın açıklamaları şu şekilde:

'KADIKÖY'DE MAÇ KAZANMAK KOLAY DEĞİLDİR'

"Herhalde bu kadar keyifsiz bir maç olmasını kimse beklemiyordu. Herhalde iki takım kurulduğundan bu yana aralarındaki en sıkıcı, pozisyonsuz maç oldu. Ama tabi bence Galatasaray istediğini aldı. Kadıköy'de maç kazanmak kolay değildir. Fenerbahçe'nin kazanması gereken bir maçtı."

"İki takım da üst düzey kadrolar kurdular. Hem Avrupa'da hem de şampiyonluk yolunda çok kaliteli oyuncular aldılar ama maç keyifsiz, pozisyonsuz bir maçtı. Herkes için hayal kırıklığıydı."

Haberin Devamı

ÖZEL | Mehmet Yozgatlı, Süper Kupa favorisini açıkladı Fred, Galatasarayda olsaydı...

'İSMAİL HOCA TEDİRGİNDİ'

"Ben biraz İsmail hocanın tedirgin olduğunu, kaybetmek istemediği için maçın bu hale geldiğini söyleyebilirim. İsmail hocanın kazanamıyorum, kaybetmeyelim zihniyeti oldu. O yüzden hiç risk almadı, istediği oyunu ortaya koyamadı."

"Oyunun içindeki değişikliklerde de hiç riske girmedi. Kayseri maçında Batshuayi hat-trick yaptı. Neden 93. dakikada oyuna giriyor? Biraz çekindiği, korktuğu anlamına getiriyorum."

'OKAN HOCA TERSİNİ YAPTI'

"Okan hoca bence tam tersini yaptı, riskleri aldı. Oyuncu değişikliklerinde bunu gördük. Gol için uğraştı ama Fenerbahçe'nin savunmasını geçemedi."

'FRED BEL KEMİĞİ'

"Fred tabii ki Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncu. Orta sahanın bel kemiği. Fenebrahçe takımı bir oyuncuya bağlı olmamalı. Orada yedek oyuncuları küstürürseniz maalesef bir oyuncuya bağlı kalıyorsunuz. Önceki haftalarda Crespo'ya daha fazla şans verilse belki Fred'i aratmayacaktı. Bir oyuncuya bağlamakta bence yanlış. İsmail hoca bir orta saha daha istiyorum demişti ama alınamadı."

ÖZEL | Mehmet Yozgatlı, Süper Kupa favorisini açıkladı Fred, Galatasarayda olsaydı...

"Çok iyi bir İsmail Yüksek var orta sahada. Bu çocuk Milli Takım'da ve derbilerde oynamış, görevini çok iyi yapan bir oyuncu. Torreira'ya da oyun anlamında biraz denk. Orta sahayı süpüren oyuncular. Neden İsmail ile başlamadı?"

"Hoca muhtemelen Cengiz'i Kayseri maçındaki golünden dolayı ödüllendirmek istedi. Ama Cengiz fizik olarak daha hazır değil. İlk yarı sahada yoktu."

Haberin Devamı

'BARIŞ ALPER MECBURİYETTEN SOL BEK OYNADI'

Barış Alper forvet/kanat oyuncusu ama mecburiyetten dolayı sol bek oynadı. Karşısında daha hazır bir isim olsaydı, Fenerbahçe daha çok zorlayabilirdi.

'LİDER OYUNCULARA BIRAKMIŞ'

"İsmail hoca risk almamayı seviyor ama futbol risk oyunudur. Bir B planı, C planı olması gerekir. Ama İsmail hocada bu yok. Lider oyunculara bırakmış, çıkıp oynayın dercesine bir hava yaratmış. Büyük takıma karşı zorlandı."

'FRED GALATASARAY'DA OLSAYDI...'

"Fred Galatasaray'da olsaydı farklı bir orta saha olurdu. UEFA Kupası'nın kazanıldığı dönemdeki gibi bir kadro olurdu. Şu anda Galatasaray farkı açmış olurdu. Fred topu ayağına alınca direkt hücumu düşünüyor. Biraz sonuçlandırma sonucu var ama biraz daha etkili olursa çok keyifli bir Fred izleriz."

'MERT HAKAN'IN KENDİSİNE HAKİM OLMASI GEREKİYOR'

"Mert Hakan'la ben çalıştım, aslında çok düzgün bir insan. Özellikle karakterli, idmanlarda kaytarmayan bir oyuncu. Şu anda da kaptanlardan birisi. Tabii sorumluluk almak istiyor. Onun hırsıyla da hatalar yapıyor. Kendisine biraz hakim olması gerekiyor."

Haberin Devamı

ÖZEL | Mehmet Yozgatlı, Süper Kupa favorisini açıkladı Fred, Galatasarayda olsaydı...

SÜPER KUPA FAVORİSİ

"Süper Kupa'yı benim tahminim Galatasaray kazanır diye düşünüyorum. Final maçlarında çok farklı bir takıma dönüşüyor. Özellikle finallerde bir kupa varsa Galatasaray her zaman daha yakındır. Ondan dolayı Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum. Sonuçta bu bir derbi."

"100. yılımızdayız keşke bu maçta burada oynansaydı. Ama Federasyon ve kulüpler böyle bir karar verdiler. Ben burada Federasyonu suçlayamıyorum. Sayın Büyükekşi açıkladı teklifi kulüplere ilettiğini ve takımların kabul ettiklerini."

"Keşke yabancı hakem olsaydı bu maçta. Böylelikle kamuoyu da görmüş olurdu. İnşallah kazasız belasız bir maç olsun. Hak eden kazansız."

'BOL GOLLÜ BİR KARŞILAŞMA BEKLİYORUM'

Bu maçın 0-0 biteceğini düşünmüyorum. İnanıyorum ki takımlar da önceki maçtan keyif almamıştır. Daha göze hoş gelen bol gollü bir karşılaşma bekliyorum. 2-1, 3-1 gibi bir skor bekliyorum.

Haberin Devamı

ICARDİ YORUMU

"Icardi'nin sakatlığının ne durumda olduğunu bilmiyoruz ama oyuncu her zaman sahada olmak ister. Icardi de o sorumluluğu almış. Kendi istediği performansı gösteremiyor. Ne kadar iğne yapıldığını da bilemiyoruz. Belki Okan hoca birkaç maç dinlendirebilirdi. Sonuçta her şey 1-2 gole bakar."

'SERGEN YALÇIN TEKRARDAN BAŞARI YAKALAR'

Büyük takımlarda bakıldığında hep yerli hocalar var. Beşiktaş yabancı hoca getirir mi bilemem ama yerli bir hoca olması taraftarıyım. Türk futbolunu ve oyuncuları bilir. Daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Sergen hoca konuşuluyor gelirse tekrardan başarı yakalar diye düşünüyorum. Beşiktaş'ın kötü bir kadrosu yok. Daha ligin devresi olmadı 3 hocayla ayrıldılar. Sergen hoca Beşiktaş'ı yükseltebilir.

"Neden kadro dışı kaldıklarını da tam olarak bilemiyoruz. Yeni gelen hoca durumu değerlendirecektir. Futbolcular da sonuçta insan. Beşiktaş kötü gidince de olay onlara oldu. Çok değerli futbolcular."

ÖZEL | Mehmet Yozgatlı, Süper Kupa favorisini açıkladı Fred, Galatasarayda olsaydı...

'BEN DE KADRO DIŞI BIRAKILMIŞTIM'

"Gaziantep'te ben kadro dışı bırakılmıştım. Neden oldu bilmiyorum hoca seni istemiyor, kadro dışı bırakıyoruz dediler. Ama ben takımla antrenmanlara devam ettim. Maçlara alınmadım."

"Bir gün 3-4 eksik oyuncu vardı, seni kadroya alacağız dediler. Taraftarlar da tabii merak ediyor neden kadro dışı kaldı diye. Hoca beni ısındırmaya kaldırdı. Sonra beni oyuna da aldı. Bir pozisyon oldu gol attım kazandık maçı 3-1. Eksik oyuncular geri geldi sonrasında. Hoca bir hafta sonra yine yanıma geldi kadroya almayacağım dedi. Hava yağmurlu, zemin ağır olacak o yüzden seni kadroya almayacağım dedi. Sonrasında bir daha kadroya alınmadım ve sezon sonunda da ayrıldım zaten."

"Fatih Terim umarım Panathinaikos'u şampiyon yapar. Çok tecrübeli bir hoca, Türkiye'nin en değerli, önemli hocalarından biri. Ben kendisine inanmıyorum."

"Beşiktaş teklif yapsa tabii ki kabul ederim, kim etmez? Ama zor bir ihtimal."

'15 PUAN FARK BÜYÜK DEĞİL'

"15 puan çok büyük değil bence. Beşiktaş sonuçta 3 büyük kulüpten biri. Takımın başına iyi bir teknik direktör ve transferlerle yarışın içinde olacaktır diye düşünüyorum. Bir 2. veya 3. FEDA yılı gibi düşünüyorsak tabii o da olabilir."

JOSEF SÖZLERİ

"Gidip de geri dönen çok oyuncu var. Sosa da vardı. Josef de Souza demek ki işsiz kaldı ve geri döndü. Kalitesini tartışmak gereksiz olur. Başakşehir'le anlaştı, hayır olsun."

Yazarlar