Futbol Fatih Terim, Panathinaikos için Yunanistan'da! Atina'da ilk sözler: Hemen kabul ettim

Fatih Terim, Panathinaikos için Yunanistan'da! Atina'da ilk sözler: Hemen kabul ettim

27.12.2023 - 13:45 | Son Güncellenme:

Panathinaikos ile anlaşma sağlayan Fatih Terim, Yunanistan'a indi. Fatih Terim, Atina'da yaptığı ilk açıklamada "Düşünmeye gerek duymadım, hemen kabul ettim, Panathinaikos olarak şampiyonluğu ve Avrupa'yı özlüyoruz." ifadelerini kullandı.

Panathinaikos ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Fatih Terim, Atina'ya indi. Fatih Terim, Atina'ya iner inmez basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

"DÜŞÜNMEYE GEREK DUYMADIM"

Terim "Atina'dayım çok memnunum. Açıkçası başkanla İstanbul'da görüştüğümüzde çok fazla sürmedi çünkü karşılıklı elektriğimiz tuttu. Kendisi çok kibar davrandı. Karşıdakini onore eden bir şekilde davrandı. Kendisine teşekkür ederim. Başkanla ne istediğini bilen ve ne olmasını istediği bir toplantı oldu. Düşünmeye gerek duymadım, hemen kabul ettim. İki gün evvel konuşmamız bitti bu akşam saat 6'da antrenmanımız var." dedi.

Fatih Terim, Panathinaikos için Yunanistanda Atinada ilk sözler: Hemen kabul ettim

"ÇOK FAZLA ZAMANIMIZ YOK"

Yeni takımı hakkında bilgileri olup olmadığı sorulan Terim, "Yunanistan Ligi'ni yakından takip ediyorum. Gerek Panathinaikos, gerek Olympiakos, AEK hepsini takip ediyorum. Hakkında biraz bilgim var ama şu anda ilk yapacağımız iş bilgi alıp hemen antrenmana başlayıp eksiklerimizi tespit edip hazırlanmak. Çok fazla vaktimiz yok." cevabını verdi.

Haberin Devamı

"BEN SÖZLEŞMEYİ KALBİMLE ATARIM"

"Panathinaikos liderin 1 puan gerisinde ve herkesin isteği ligi şampiyon olarak tamamlamak." şeklinde gelen soruya cevap veren Terim, "Panathinaikos uzun zamandır şampiyon olamıyor. Ben buraya Panathinaikos'u şampiyon yapmaya geldim. Ben imzaları sadece kalemle atmam kalbimle atarım. Panathinaikos'ta da bu şekilde çalışacağımı düşünüyorum." dedi.

Fatih Terim, Panathinaikos için Yunanistanda Atinada ilk sözler: Hemen kabul ettim

"BEN 6 AY OLSUN İSTEDİM BAŞKAN 1.5 YIL DEDİ"

Fatih Terim, "Şampiyonlukta 4 rakibimzle yarışacağız. Rakiplerimiz güçlü ve onlara saygı duyuyoruz. Panathinaikos olarak biz de uzun yıllar şampiyonluğa hasret kaldık. Avrupa'ya hasret kaldık. Dolayısıyla hedefler çok açık. Açıkçası başkanla aramızda böyle bir diyalog geçti. Gerekirse 6 ay olsun istedim ama kendisi 1.5 yıl istedi. Gelme sebebim belli getirilme sebebim belli. Hiçbir şeyin garantisi yoktu ama iddialı olmaktan geri kalmayacağız. Bu puanı toplayan, geçen sene çok avantajlı durumdan şampiyonluğu veren ama avantajlı duruma gelen takımın çok daha iyi işler yapacağını düşünüyorum. Oyuncularımın performansını daha yukarı çekmeyi hedefliyorum. Yaptığımız işten hepimiz mutluluk duyacağız ve dışarIya keyif vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ARAYIP TEBRİK ETTİ"

Haberin Devamı

Türkiye'ye özel bir mesajı olup olmadığı sorulan Terim, "Suyun diğer tarafındayım. Az önce sayın cumhurbaşkanımız aradı ve tebrik etti. Mutlu olduğunu ifade ederek başarılar diledi. Bu kadar yıllık dostluğa sahip iki ülkenin birinde görev yaptım şimdi diğerinde görev yapacağım. Galatasaray'la Yunanistan'a çok geldim. En kısa sürede eşim gelecek ve burada kalacağız. İşimize odaklanacağız. Bu güzel dostluk havasının sürmesinden yanayım. Birkaç gün sonra daha güzel şeyler söyleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"ERGİN ATAMAN'LA GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Ergin Ataman ile ilgili bir soruya Terim "Ergin Ataman'la dün konuştuk. Kendisi benim çok sevdiğim bir kardeşimdir. Hayat çok enteresan. Ben Fiorentina'da çalışırken Ergin hocamız da Siena'da antrenördü. Bugün de o burada ben de Panathinaikos'a geliyorum. Hayat enteresan. Büyük bir tesadüf. İki başarılı olarak gerekeni yapacağız. Kimse merak etmesin." cevabını verdi.

Fatih Terim, Panathinaikos için Yunanistanda Atinada ilk sözler: Hemen kabul ettim

Son olarak Panathinaikos taraftarlarına mesaj yollayan Terim, "Buradan Panathianikos taraftarlarına selamlar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PANATHINAIKOS AÇIKLADI

Yunanistan ekibi Panathinaikos, teknik direktörlük görevine Fatih Terim'in getirildiğini açıkladı.

Kulübün internet sitesinde "Hoş geldin İmparator Fatih Terim" başlığıyla yer alan açıklamada, "En iyi Türk teknik direktör takımın başına hemen geçiyor" bilgisi verildi.

Terim'in kariyerine ilişkin detayların paylaşıldığı açıklamada, "Fatih Terim'e Panathinaikos ailesine hoş geldin diyoruz." ifadesi kullanıldı.

Yunan kulübü, beklenen ayrılığı da resmen açıkladı ve teknik direktör Ivan Jovanovic'e veda edildi.

Fatih Terim, Panathinaikos için Yunanistanda Atinada ilk sözler: Hemen kabul ettim

EKİBİ BELLİ OLDU

Fatih Terim'in ekibinde Necati Ateş, Mert Çetin, Eray Sözen ve Tuğberk Tanrıvermiş yer alacak. Tanrıvermiş'in İtalyan ekibi Roma ile olan sözleşmesini feshettikten sonra ekibe dahil olması bekleniyor. Terim'in ekibine ayrıca bir de İtalyan kondisyoner katılacak.

İLK ANTRENMAN BUGÜN

Yunan basını Panathinaikos'un resmen açıkladığı Fatih Terim'in bugün yeni takımıyla ilk antrenmanına çıkacağını okuyucularına aktardı. Bugün yeni takımıyla tanışacak olan Terim'i zorlu bir fikstür bekliyor.

Haberin Devamı

TERİM'İ BEKLEYEN ZORLU FİKSTÜR

Bugün Atina'ya giderek Panathinaikos'la ilk antrenmanına çıkacak Fatih Terim'i zorlu fikstür bekliyor. Yunanistan Süper Lig'inde 3 Ocak'ta Giannina'yı konuk edecek olan Panathinaikos, 7 Ocak tarihinde Panaitolikos'u ağırlayacak. Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nda Olympiakos ile 10 Ocak'ta karşı karşıya gelecek. Rövanş maçı ise 17 Ocak'ta oynanacak.

Olympiakos ile 10 Ocak'ta oynanacak Yunanistan Kupası'nın ardından 14 Ocak'ta ligde deplasmanda AEK'ya konuk olacak Panathinaikos, 20 Ocak'ta ise PAOK deplasmanına çıkacak. Panathinaikos 27 Ocak bu kez ligde ezeli rakibi Olympiakos'u ağırlayacak.

Yazarlar