Futbol Panathinaikos'ta Fatih Terim, Samet Akaydin'i forvet oynattı, Yunan basını şaştı kaldı!

Panathinaikos'ta Fatih Terim, Samet Akaydin'i forvet oynattı, Yunan basını şaştı kaldı!

18.01.2024 - 13:26 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den alınan stoper Samet Akaydin'in Panathinaikos'taki ilk maçında forvet olarak sahaya çıkması Yunanistan'da yankı uyandırdı.

Panathinaikosta Fatih Terim, Samet Akaydini forvet oynattı, Yunan basını şaştı kaldı

Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası son 16 turu rövanş maçında deplasmanda Olympiakos'u penaltılarla geçerek tur atlayan taraf oldu. Yeşil-beyazlılar böylece ezeli rakibini geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın en çok konuşulan detaylarından birisi, Yunan ekibinin geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Samet Akaydin'in ilk maçındaki görev bölgesiydi. 29 yaşındaki savunma oyuncusunun Terim tarafından forvette görevlendirilmesi yankı uyandırdı.

Samet Akaydin uzatmalarda, 105. dakikada takımın Sloven forveti Andraz Sporar'ın yerine oyuna dahil oldu. Samet, Atina ekibinin bir diğer hücum oyuncusu İspanyol forvet Aitor ile ileri uçta görev yaptı.

Panathinaikosta Fatih Terim, Samet Akaydini forvet oynattı, Yunan basını şaştı kaldı

KARİYERİNDE İLK KEZ FORVET OYNADI
Fenerbahçe'den alınan stoper Samet Akaydın'ın Panathinaikos'ta ilk maçında forvet oynamasıyla ilgili Yunan basınında şu değerlendirmeler yapıldı:

'Samet Akaydin çılgın bir başlangıç yaptı, kariyerinde ilk kez forvet oynadı'

Haberin Devamı

'Akaydin, görev aldığı alanda elinden geldiğince mücadele etti ve kendisine verilen bu yeni rolle ihtiyaca cevap vermeye çalıştı'

'TÜRK TEKNİK ADAM SANTRFOR OYNATTI'
'Türk teknik adam, vatandaşı olan stoper oyuncusunu santrfor rolüne sokmayı tercih etti. Bunun nedeni oyundan çıkan Sporar'ın yerine maça devam edecek başka bir forvetin olmayışıydı'