Voleybol Paola Egonu resmen Vakıfbank'ta

Paola Egonu resmen Vakıfbank'ta

17.06.2022 - 16:17 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz sezon tüm kulvarlarda zafere ulaşan VakıfBank, yeni sezon öncesi dünya yıldızı voleybolcu Paola Egonu'yu kadrosuna kattığını açıkladı.

Paola Egonu resmen Vakıfbankta

2021- 2022 sezonunda mücadele ettiği tüm kupaları kazanan; Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak kusursuz bir sezon geçiren VakıfBank, kadın voleybolunun en büyük yıldızlarından biri olan Paola Egonu ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Birçok turnuvadan sayısız ödül kazanan 23 yaşındaki İtalyan oyuncu, pasör çaprazı pozisyonunda görev yapıyor. 

Haberin Devamı

Paola Egonu kimdir?
İtalyan oyuncu Paola Egonu, 18 Aralık 1998’de Cittadella şehrinde doğru. 2013 – 2017 arasında Club Italia formasını terlettikten sonra Igor Novara’ya transfer olan Egonu burada; 1 İtalya Süper Kupası şampiyonluğu, 2 İtalya Kupası şampiyonluğu ve 1 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra Imoco Conegliano’nun yolunu tuttu. Imoco ile de kupalarla dolu bir kariyer yaşayan Egonu; 3 İtalya Süper Kupası, 3 İtalya Kupası, 2 İtalya Ligi, 1 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası ve 1 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

Paola Egonu resmen Vakıfbankta

İtalya A Kadın Milli Takımı formasını da giyen yıldız oyuncu milli formayla, 2017 FIVB Dünya Grand Prix’si ve 2018 Dünya Şampiyonası’nda gümüş, ülkemizde düzenlenen 2019 Avrupa Şampiyonası’nda bronz, 2021 Avrupa Şampiyonası’nda ise altın madalya kazanan takımların en önemli isimlerindendi. Egonu ayrıca, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda İtalyan Olimpiyat Takımı’nın bayrağını taşıyan sporculardan da biriydi.

Haberin Devamı

Kariyerinde birçok bireysel ödülü de bulunan Egonu, 2015’te 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda en değerli oyuncu ve en iyi pasör çaprazı seçildi. 2018’de Montrö Volley Masters’ta ve İtalya Kupası’nda MVP ödülünün sahibi olan yıldız oyuncu, Dünya Şampiyonası’nın da en iyi pasör çaprazı seçildi. 2019’u İtalya Süper Kupası ve CEV Şampiyonlar Ligi en değerli oyuncusu olarak kapatan Egonu; 2021’de İtalya Kupası, İtalya Ligi, CEV Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda yine aynı ödülün sahibi oldu. 2021’deki bu performansı yıldız pasör çaprazına CEV’den “Yılın Oyuncusu” ödülünü de getirdi. 23 yaşındaki oyuncu geride bıraktığımız sezon ise İtalya Kupası’nda ve İtalya Ligi’nde en değerli oyuncu seçildi.

Paola Egonu resmen Vakıfbankta

EGONU: "GUIDETTI'YE HAYRANIM"
VakıfBank ile kariyerinde yeni bir sayfa açacak olan Egonu kararının altında yatan neden olarak Guidetti'yi göstermişti; "Vakıfbank’tan teklif gelince reddetmedim. Belirleyici bir faktör Giovanni Guidetti'ydi. Ona çok hayranım ve onunla çalışmayı gerçekten istiyorum, büyümeye devam edeceğim doğru kişi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EGONU TAKIMA KATILDI, ŞOV YAPTI
İtalya’nın ikinci hafta kadrosuna dahil olan isimler; Paola Egonu, Caterina Bosetti, Miriam Sylla, Anna Danesi ve Anastasia Guerra oldu. Özellikle Egonu'nun katılmasıyla İtalya'nın performansı yükseldi. İtalyan yıldız Sırbistan mücadelesinde 2 Ace 2 blok toplam 23 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. İkinci karşılaşmada Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşan İtalya, Egonu'yu mücadelede daha çok dinlendirmeyi tercih etti. İtalyanlar sahadan 3-2 galip ayrıldı.

3.44 METRE SMAÇ YÜKSELİĞİ
23 yaşındaki 1.93 boyundaki İtalyan pasör çaprazı Paola Egonu, 3.44 metre smaç yüksekliğine ulaşabiliyor.

"VOLEYBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM"
Olimpiyatta yaşadığı hayal kırıklığıyla ilgili İtalyan basınına konuşan yıldız voleybolcu, “Tokyo’da yaşadığım hayal kırıklığı çok büyüktü. Bundan dolayı voleybolu bırakmayı düşündüm. Çeyrek finalde Sırbistan'a kaybetmek çok fazla zarar verdi" dedi.

2021'DE BAŞARI DOLU BİR KARİYER
23 yaşındaki pasör çaprazı geçtiğimiz sezon Imoco Volley ile muhteşem bir seri yakalamıştı. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi, İtalya Ligi, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası'nı kazanan Imoco Volley'in en değerli isimleri arasında yer alan Paola Egonu inanılmaz bir sezonu geride bırakmıştı. Paola Egonu, Imoco Volley formasıyla son maçına VakıfBank karşısında çıktı. İtalyan voleybolcu, VakıfBank'ın zaferine engel olamadı. Nijerya asıllı İtalyan voleybolcu, Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından yılın kadın oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Yazarlar