Voleybol Paola Egonu Türkiye'ye geliyor! Yılın transferi, vedasını açıkladı

Paola Egonu Türkiye'ye geliyor! Yılın transferi, vedasını açıkladı

11.05.2022 - 10:40 | Son Güncellenme:

CEV Şampiyonlar Ligi Finali'nde Vakıfbank ile karşılaşacak Imoco Conegliano, İtalya Ligi'nde Monza'yı 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. İtalyan süper yıldız Paola Egonu maçın ardından vedasını açıklarken Türkiye'nin yolunu tutuyor. Öte yandan Vakıfbank'ın yıldız ismi Isabelle Bella Haak ile ilgili transfer gelişmesi yaşandı.

Paola Egonu Türkiyeye geliyor Yılın transferi, vedasını açıkladı

İtalya Ligi final dördüncü maçında Monza'yı 3-2 mağlup eden İmoco Conegliano, seride durumu 3-1'e getirdi ve şampiyon oldu. Maçın yıldız Egonu olurken maç sonunda vedasını resmen açıkladı. Egonu'nun gelecek sezonki adresi Türkiye oldu. İşte yılın transfer hamlesi...

Haberin Devamı

MVP EGONU
Mücadelede 37 sayı bulan Paola Egonu, İtalya Ligi'nde MVP ödülünün sahibi oldu. İtalyan pasör çaprazı, bu sezon İtalya Ligi'nde 11 maçta 20 sayı, 7 maçta ise 30 sayı barajını aştı.

"BU SADECE VEDA, AĞLAMAYACAĞIMA SÖZ VERDİM"
Şampiyonluk sonrası konuşan Egonu takıma veda ettiğini belirtirken ''Bu sadece bir veda. Yeni bir deneyim olacak. Onu yaşamak ve daha da gelişebilmek istiyorum. Öğrenmeyi asla bırakmazsın. Daha hiçbir şey bitmedi. Son maça kadar ağlamayacağıma dair kendime söz verdim.''

Paola Egonu Türkiyeye geliyor Yılın transferi, vedasını açıkladı

ALİ KOÇ'TAN EGONU AÇIKLAMASI
Fenerbahçe, Paola Egonu ile yakından ilgilenmiş fakat mali sebepler yüzünden transfer gerçekleşmemişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Egonu hakkında açıklamalarda bulunmuş ve "Egonu hakkında bir değerlendirmemiz olmuştu geçen sezon. Bu sezon ise yok. Ekonomik şartlardan dolayı pek mümkün değil. Ama şunu da hatırlatmak istiyorum. Türkiye'nin büyük kulüpleri, herhangi bir branşta yarıştıkları zaman o branşın kalkınmaması söz konusu değildir. Ancak bizler, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar, özellikle futboldan kaynaklanan sıkıntılar. Amatör branşlarda manevra alanımızı ciddi anlamda daralttı." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

YENİ SEZONDA VAKIFBANK'TA
İtalya'da ligde son maçına çıkan Paola Egonu'nun önümüzdeki sezon VakıfBank'ta oynaması bekleniyor. Fenerbahçe Opet'in geçen sezon transfer etmek için çok uğraştığı ancak 1 milyon euro'luk bonservis ücretine takıldığı Egonu için Vakıfbank, Imoco Volley Conegliano'yu ikna etti.

Paola Egonu Türkiyeye geliyor Yılın transferi, vedasını açıkladı

3.44 METRE SMAÇ YÜKSELİĞİNE ULAŞABİLİYOR
23 yaşındaki 1.93 boyundaki İtalyan pasör çaprazı Paola Egonu, 3.44 metre smaç yüksekliğine ulaşabiliyor.

EGONU'DAN PAYLAŞIM
İtalyan süper star daha önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bulunduğum yer için minnettar, gideceğim yer için heyecanlıyım."

TAKIMA ARKADAŞI DOĞRULADI
Raphaela Folie, takım arkadaşı Paola Egonu’nun Vakıfbank ile anlaştığını Tageszeitig’e doğruladı: “Evet, bu doğru. Paola, Vakıfbank’a imza attı.”

HAAK İLE YOLLAR AYRILIYOR
Egonu'nun transferi sonrasında Vakıfbank'ta bir ayrılık yaşanacak. Taraftarın sevdiği isimlerden olan Isabelle Bella Haak ile sezon sonunda yollar ayrılacak.

Haberin Devamı

Paola Egonu Türkiyeye geliyor Yılın transferi, vedasını açıkladı

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE FİNAL: VAKIFBANK-IMOCO CONEGLİANO
İtalya Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Egonu'nun takımı Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank ile karşı karşıya gelecek. CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali 22 Mayıs Pazar günü Slovenya’nın Ljubljana kentinde oynanacak.

Öte yandan Egonu'nun formasını giydiği Imoco Volley, İtalya Kupası'nda Ebrar karakurt'un formasını giydiği Igor Gorgonzola'yı yenerek kupaya uzandı.

EGONU'NUN MUHTEŞEM YILI
Paola Egonu, 2021'de Imoco Volley ile CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi, İtalya Ligi, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası zaferleri yaşarken CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi, CEV EuroVolley, İtalya Ligi ve İtalya Kupası'nda en değerli oyuncu olma başarısını da başardı. Nijerya asıllı İtalyan oyuncu Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından da yılın kadın oyuncusu seçildi.

Yazarlar