Fransa Ligue 1 Paris Saint Germain'de Lionel Messi dönemi sona erdi! Resmi açıklama

Paris Saint Germain'de Lionel Messi dönemi sona erdi! Resmi açıklama

01.06.2023 - 14:43 | Son Güncellenme:

Paris Saint Germain'de bir dönem sona eriyor. Fransız ekibinin teknik direktörü Christophe Galtier, Lionel Messi'nin takımdan ayrılacağını açıkladı.

Paris Saint Germainde Lionel Messi dönemi sona erdi Resmi açıklama

Paris Saint Germain'de Lionel Messi dönemi bitti... Fransa Ligi'nde mutlu sona ulaşan PSG'nin teknik direktörü Christophe Galtier, Arjantinli yıldızın takımdan ayrılacağını açıkladı. Deneyimli teknik adam, "Dünyanın en iyi oyuncusuyla çalışma ayrıcalığına sahip oldum. Clermont karşılaşması, Messi'nin Parc des Princes Stadı'ndaki son maçı olacak" şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

Barcelona formasıyla tarihe damga vuran, 16 yılda sayısız kupa ve başarı elde eden Lionel Messi, 2021 yazında dramatik vedanın ardından PSG'ye transfer olmuştu. 2022 FIFA Dünya Kupası'nı kazanarak bir ilki gerçekleştiren süper star, Fransız ekibinde taraftarların yoğun eleştirisine maruz kalmış ve zaman zaman ıslıklanmıştı.

AL HILAL'DEN TARİHE GEÇECEK TEKLİF

Fransız deviyle 1 yıl opsiyonu bulunmasına rağmen bunu kullanmama kararı alan Messi, Suudi Arabistan temsilcisi Al-Hilal'den tarihe geçecek bir teklif almıştı. 35 yaşındaki yıldız, bu sezon PSG formasıyla tüm kulvarlarda 40 maçta 21 gol, 20 asistlik performans sergiledi. 

KADRO DIŞI BIRAKILMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda Paris Saint Germain, Lionel Messi'nin Suudi Arabistan'a izinsiz gitmesinin ardından flaş bir karara imza atmış ve Arjantinli yıldızı kadro dışı bırakmıştı.

Haberin Devamı

ÖZÜR DİLEDİ

Yaşananların ardından yıldız futbolcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda özür dilemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Her zaman olduğu gibi, maçtan sonra izin olacağını düşünmüştüm. Suudi Arabistan gezisini organize etmiştim, zaten daha önce iptal ettiğim için iptal edemezdim. Takım arkadaşlarımdan özür diliyorum ve kulübün benimle ilgili kararını bekliyorum."

Sonrasında PSG, Messi'yi affetmiş ve Arjantinli yıldız kadroya geri dönmüştü.

TRANSFER İDDİALARI

Bir süredir ismi transfer iddialarında yer alan Messi'nin geleceği merak konu olmaya devam ediyor. Arjantinli yıldızın ismi Al Hilal'in yanı sıra eski kulübü Barcelona ve MLS ekiplerinden Inter Miami ile anılıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Al Hilal'den tarihi bir teklif aldığı ve Messi’nin yıllık 400 milyon euro kazanacağı bir kontrata imza atmak üzere olduğu iddia edilmişti.

Bu iddianın yanı sıra Barcelona'nın da Messi ile görüştüğü ancak Finansal Fair Play nedeniyle kulübün transferi bitirmesinin zor olduğu gündemde yer alıyor.

Paris Saint Germainde Lionel Messi dönemi sona erdi Resmi açıklama

 

 

Yazarlar