İngiltere Premier Lig Pep Guardiola, Jorge Jesus'a özendi! Erling Haaland'ın 2 golü tatmin etmedi

Pep Guardiola, Jorge Jesus'a özendi! Erling Haaland'ın 2 golü tatmin etmedi

12.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig heyecanı başladı. Manchester City, ilk hafta Burnley ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta mavi-beyazlı takımın yıldız futbolcusu Erling Haaland, attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine çekti. Norveçli futbolcunun sergilediği bu çılgın performansı teknik direktör Pep Guardiola beğenmedi ve oyuncusunu sahanın ortasında sert bir dille eleştirdi. Bu anlar akıllara Jorge Jesus'u getirdi.

Pep Guardiola, Jorge Jesusa özendi Erling Haalandın 2 golü tatmin etmedi

İngiltere Premier Lig'in 1. haftasında Manchester City ile Burnley kozlarını paylaştı. Heyecan dolu maç Turf Moor Stadyumu'nda oynandı. City'nin yıldız futbolcusu Erling Haaland, attığı goller ile parmak ısırtırken, bu duruma teknik patron Pep Guardiola'nın tepkisi dikkat çekti. Yaşanan o anlar, akıllara Jorge Jesus'u getirdi.

Haberin Devamı

Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola, sahaya şu ilk 11'le çıktı:

"Ederson, Walker, Akanji, Ake, Lewis, De Bruyne, Rodri, Silva, Alvarez, Foden, Haaland"

Burnley ise sahaya, "Trafford, Roberts, Al Dakhil, O'Shea, Beyer, Vitinho, Koleosho, Berge, Cullen, Foster, Amdouni" 11'i ile çıktı.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Karşılaşma golle başladı. Maçın henüz 4. dakikasında sağ kanatta topla buluşan De Bruyne sağ ayağıyla ortayı yaptı. Arka direkte bulunan Rodri, sağ tarafa doğru topu kafayla indirdi. Kale sahası ön çizgisi üzerinde bulunan Haaland sol ayağıyla gelişine vurdu, top kaleci Trafford'un sağından ağlarla buluştu.

Pep Guardiola, Jorge Jesusa özendi Erling Haalandın 2 golü tatmin etmedi

DE BRUYNE OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Müsabakanın 24. dakikasında Manchester City'nin yıldız futbolcusu Kevin De Bruyne, sakatlık nedeniyle kendini yere bıraktı. Belçikalı futbolcuya sağlık ekipleri müdahale etti. Fakat Bruyne oyuna devam edemedi ve yerini Kovacic'e bıraktı.

Haberin Devamı

HAALAND'DAN BİR GOL DAHA

Heyecan dolu maçın 36. dakikasında Erling Haaland'dan bir gol daha geldi. Penaltı noktası yakınlarında topu kontrol eden Julian Alvarez, sağına pasını aktardı. Ceza alanı içi sağ çaprazında bulunan Haaland sol ayağıyla gelişine vurdu, üst direğe de çarpan top uzak köşeden doksana gitti.

Pep Guardiola, Jorge Jesusa özendi Erling Haalandın 2 golü tatmin etmedi

GUARDIOLA, JESUS'A ÖZENDİ

Maçın hakemi Pawson, ilk yarıyı bitiren düdüğü çalar çalmaz Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola sahaya girdi. Tecrübeli çalıştırıcı, ilk 45 dakikada takımın 2 golünü birden atan Erling Haaland'ın yanına gitti. Bu performansına rağmen Guardiola, yıldız futbolcuya çok sinirlendi ve sert bir dille uyarılar verdi. Diğer yandan kendisini çeken kameraya vuran Guardiola'nın bu hareketleri, akıllara Jorge Jesus'u getirdi.

Geçen sezon Fenerbahçe'nin, şu an ise Al Hilal'in başında olan Jesus, bu gibi hareketleri sıklıkla yapmakta. Bazı zamanlar takımının galibiyet almasından sonra ve oyuncusunun gol atmasından sonra adeta çılgına dönmesi dikkatleri çekiyor.

Pep Guardiola, Jorge Jesusa özendi Erling Haalandın 2 golü tatmin etmedi

FARK 3'E ÇIKTI

75. dakikada sol kanattan kullanılan frikikte Foden sol ayağıyla ortayı yaptı. Kale sahasında önce savunmadan ardından da Ake'den seken topu önünde bulan Rodri sağ ayağının gelişine vurdu, top kaleci Trafford'ın sağından ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

KIRMIZI KART KARARI

Müsabakanın 90+4. dakikasında Burnley 10 kişi kaldı. Zaroury, Walker'a arkadan yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü. Ardından VAR tavsiyesi ile kenara gelen hakem Pawson, pozisyonu monitörden izledi ve sarı kartı iptal edip Zaroury'e direkt kırmızı kart çıkardı.

Heyecan dolu maçı Manchester City 3-0'lık skorla kazandı ve lige 3 puanla başladı.

Pep Guardiola, Jorge Jesusa özendi Erling Haalandın 2 golü tatmin etmedi

Yazarlar