Beşiktaş Rıza Çalımbay, Aboubakar gerçeğini açıkladı! Kamp kararı

Rıza Çalımbay, Aboubakar gerçeğini açıkladı! Kamp kararı

11.11.2023 - 12:04 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'ın görevi bırakmasının ardından takımın başına getirilen Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş'ta kötü gidişin ardından Burak Yılmaz istifa ederken, Rıza Çalımbay dönemi resmen başladı. Tecrübeli teknik adam basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İşte Rıza Çalımbay'ın sözleri: "Takımın durumu pek iç açıcı değil. Çok iyi bir şekilde bir analiz etmeliyiz. Nerede sorun var onu bulmamız gerekiyor. Bugün hafif bir antrenmana çıkacağız. Yarın da maç oynayacağız. Bu benim için dezavantaj. Oyuncu arkadaşlarla konuştuk. Basına her türlü açığım. 'Yapabilir miyiz hocam' dediler. 'Yaparız' dedim. Düşünerek değil isteyerek kabul ettim. Bizim için zor bir başlangıç. Sıkıntılı bir durum. Taşın altına elimizi koyacağız. 

TARAFTARA ÇAĞRI

Bana bir görev verildikten sonra 'yok' demem mümkün değil. Sözümün arkasındayım. Ne olursa olsun çağrıldığım zaman seve seve görevimi yaparım. Keşke daha önce gelebilseydim. Daha farklı şeyler olacağına yürekten inanıyordum. Takım olarak bu zorlu süreci atlatacağız. Taraftar üzgün, kırgın, sinirli. İstenilen sonuçlar elde edilmiyor. Bana göre taraftar 1. adam. Onlar olmazsa bizim bu kaostan çıkmamız mümkün değil. Onlarla beraber biz bu işi taşıyabiliriz. Taraftara inanıyorum. 

Haberin Devamı

Rıza Çalımbay, Aboubakar gerçeğini açıkladı Kamp kararı

'EN KRİTİK MAÇ BAŞAKŞEHİR MAÇI'

Oyuncuların kapasiteleri bu değil. Bazılarının sıkıntılarını biliyoruz. Ben futbolda her şeyi gördüm. Başarıyı gördüm, başarısızlığı gördüm. Çok kriz gören takım yönettim. Önce krizi çözüyorduk. Burada zaman az. Bugün sabah çok erkenden geldim. Her yönden iyi olan arkadaşlarımızla maça başlayacağız. En kritik karşılaşma, Başakşehir maçı. 

'ZAYNUTDINOV'UN YERİ ORASI DEĞİL'

Ben Beşiktaşlıyım. Altyapıdan yetişmiş birisiyim. Net olarak oyuncuları tanımıyoruz. İçlerine girmek gerek. 1 haftada takımı tanımamız lazım. Semih var, Yakup Arda var, Demir Ege Tıknaz var. Bu maça bambaşka çıkabiliriz. Şu anda 'Nereye transfer yapalım?' derseniz cevabı zor olur. Oyuncuların kariyeri backgroundu mükemmeller ama hazır değiller. Mesela Zaynutdinov'un yeri orası değil. Mecburiyetten sol bekte oynatılıyor. Herkesi kendi yerinde oynatacağım. O arkadaşlarımız hazır gelselerdi, bu takım bambaşka olurdu. 

Rıza Çalımbay, Aboubakar gerçeğini açıkladı Kamp kararı

'ABOUBAKAR'I GÖRDÜM, SEKEREK YÜRÜYOR'

Rosenborg'la maçımız vardı. Dışarıda 3-0 yenilmiş, burada 3-1 yenmiştik. Sonra modunuz düşebiliyor. Burada lider oyuncuların ortaya çıkması gerekiyor. Teknik direktörde liderlik vasfı olmazsa oradaki krizi ihtimali sıfır. Bundan sonra her şeyi başka türlü yapacağız dedim oyunculara. Zaman çok önemli. Aboubakar'ı gördüm, sekerek yürüyor. 'Sakatım' diyor. Takımımızı buradan Antalya'ya, güzel bir yere götürmek istiyoruz. Bu kadroyla çok şeyler yapabiliriz. Yeter ki arkadaşlar kendilerinden istenileni versinler. Ekstra bir şey istemiyorum.

Haberin Devamı

'SERİ YAKALAMAMIZ GEREKİYOR'

Beşiktaş'ın en büyük ihtiyacı galibiyet. Seri yakalamamız gerekiyor. Şimdi de olabilir, sonra da olabilir. Bu seriyi yaparsak yukarıdakileri yakalayabiliriz. Beşiktaş'ın hedefi ne olursa olsun bitmez. 3-4 galibiyet alırsanız daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Kendi ekibim olarak hepsine güveniyorum.

'KENDİ EKİBİMİZLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ'

Biz kendi ekibimizle yolumuza devam edeceğiz. Ekibimle çok başarılar yakaladık. Burak Yılmaz'la görüşmedik. O da tabii ki yeni geldi yurt dışından. Burak erken başladı. Çok hırslı birisi. Bu antrenörlükte belli bir yere gelmemiz gerekiyor. İyi futbolcu iyi antrenör olamayabiliyor. Yanınızdaki ekibin de çok iyi olması gerekiyor. Onlardan yararlanmak lazım. Kesinlikle tecrübe kazanmamız gerekiyor. Burak da çok iyi antrenör olabilir. Ama belli bir evreleri geçmesi lazım.

Haberin Devamı

'G.SARAY'IN EN BÜYÜK AVANTAJI OTURMUŞ KADROSU'

Galatasaray'ın en büyük avantajlarından birisi oturmuş bir kadrosu var. Altyapıdaki arkadaşlara da şans vereceğiz. Yarın Aboubakar ve Cenk'ten yararlanma şansımız yok. Diğer arkadaşlara şans vereceğiz. Onlar da inşallah değerlendirirler." 

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPTI

Deneyimli teknik adam sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Çalımbay paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Beni bilen bilir, Spor hayatımda iki motto vardır. Birincisi... Beşiktaş varsa gerisi teferruattır. İkincisi... Taraftar 12. değil, birinci adamdır. Buraya çocukluk hayallerini gerçekleştirmeye gelmiş bir teknik adam değilim. Zira çocukluk hayallerimi yıllar önce bu kutsal forma altında gerçekleştirdim. Şimdi çocukluk değil, Teknik Direktörlük hayallerimi gerçekleştirmek için buradayım.

Haberin Devamı

'GEREKİRSE ATOM KARINCA OLACAĞIM'

Birincisi... Beni ben yapan Beşiktaş'ıma hizmet etmek... İkincisi... Birinci adamın desteğini hep arkamda hissetmek... Bunlar için verebileceğim tek bir söz var. En iyi bildiğim şeyi yapacak, çok çalışacağım. Gerekirse Atom Karınca olacağım. Beşiktaşım'a, Büyük Taraftarına layık olmak için elimden ne geliyorsa yapacağım. Bunca yıllık deneyim ve beni Rıza Çalımbay yapan bu büyük camiaya duyduğum aşk, beni bir kez daha Beşiktaş efsanesi yapacaktır, eminim... Taraftarımız merak etmesin; Beşiktaş kendi evlatlarına emanet..."

Yazarlar