Sivasspor Rıza Çalımbay'dan 'ayrılık' açıklaması! 'Hava değişimine ihtiyacı var'

Rıza Çalımbay'dan 'ayrılık' açıklaması! 'Hava değişimine ihtiyacı var'

06.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de tam 136 gündür galibiyete hasret kalan Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay'ın görevi bırakacağı ileri sürüldü. Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe köşesinde deneyimli teknik adamla yaptığı görüşmeyi aktardı.

Rıza Çalımbaydan ayrılık açıklaması Hava değişimine ihtiyacı var

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Hatayspor’a 2-1 mağlup olan DG Sivasspor, tam 136 gündür galibiyete hasret kaldı. Yiğidolar, son galibiyetini geçen sezonun son haftasında oynanan Kayserispor maçında 2-1’lik skorla almıştı. Kırmızı-beyazlı takım o maçtan sonra ligde oynadığı 8 maçın 4’ünü kaybederken, 4’ünden de beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbaydan ayrılık açıklaması Hava değişimine ihtiyacı var

GALİBİYET ÖZLEMİNİ DİNDİREMEDİ

Ligde iç sahada Gaziantep FK (1-1), Corendon Alanyaspor (1-1), VavaCars Fatih Karagümrük (0-0) ve İstanbulspor ile (1-1) berabere kalan, dış sahada ise Adana Demirspor (0-3), Beşiktaş (1-3) ve MKE Ankaragücü'ne (2-1) yenilen Sivas temsilcisi, 3 puan hasretine evinde oynadığı Atakaş Hatayspor karşılaşmasında da son veremedi. Süper Lig'de sadece 4 puan toplayabilen Sivasspor, 17. sırada bulunuyor.

İSTİFA SORUSUNU YANITLADI

Hatayspor yenilgisi sonrası bir gazetecinin, “Maç sonu taraftar yönetimi ve sizi istifaya davet etti. Neler söylersiniz?” sorusuna Çalımbay, şu yanıtı vermişti: “Biz ne olursa olsun gidebildiğimiz yere kadar takımı götüreceğiz. Öyle tezahüratlar iyi ve doğru değil. Her takım her sene iyi gitmeyebilir. Herkesin beraber olması gerekiyor. Bu takımı en iyi yere getireceğiz.”

Haberin Devamı

Rıza Çalımbaydan ayrılık açıklaması Hava değişimine ihtiyacı var

Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe köşesinde ayrılık iddialarının ardından deneyimli teknik adamla yaptığı görüşmeyi aktardı. İşte yazıdan o bölüm... 

'PES ETMEK LÜGATIMDA YOK'

"Teknik direktörlük zor meslektir, biliyoruz. Yarışmacı takımın başındaysanız, yükünüz bir kat daha artar. Hele şampiyon olamıyorsanız, vay halinize! Bu, madalyonun bir yüzü, peki diğer yüzü? Yani Anadolu takımları... Türk futboluna 'damga' vuran ve zirveyi paylaşan teknik direktörlerin hep gözü büyük takımlardadır, yarım asırlık gazetecilik yaşamımda apoletlerinde şampiyonluk bulunan teknik adamları Anadolu takımlarının başında hiç göremedim!
Fakat biri var ki, takım ayırt etmez, risk alır, koşarak gider oralara. Kim mi? Tabii ki Rıza Çalımbay, nam-ı diğer Atom Karınca... Sezon sonu Sivas'ı bırakacağını söylüyor şu sıralarda.

'HAVA DEĞİŞİMİNE İHTİYACI VAR HOCANIN!'

Aradım, sohbet ettik, nedenlerini sordum. İç hatlarda Sivasspor'un şimdilik karnesi zayıf, Avrupa'da ise tam tersi. İç hatlarda bir dizi şansızlıkla boğuşuyor. Bir ayda lig ve Avrupa dahil toplam 8 maç oynadılar, unutmayalım. Sakatı var, cezalısı var, gidenleri var, alternatif oyuncu hiç yok, say, say bitmez! "Niye bırakıyorsun, pes mi ettin hocam?" dedim, "Yok ağabey yook... Pes kelimesi benim lugatımda yok. Yine bana ihtiyaç olursa, koşa koşa gelirim" yanıtını verdi. Anladığım kadarıyla 'hava değişimine' ihtiyacı var hocanın!" 

Haberin Devamı