Voleybol Türkiye-Kanada: 3-0

Türkiye-Kanada: 3-0

05.10.2022 - 19:57 | Son Güncellenme:

FIVB Dünya Şampiyonası'nda oynadığı son 5 maçını da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Kanada'yı da set vermeden devirdi. Sırbistan'ın Dominik Cumhuriyeti'ni 3-0 yenmesinin ardından Sultanlar, FIVB Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

Türkiye-Kanada: 3-0

Filenin Sultanları, FIVB Dünya Şampiyonası'nda 2. Tur F Grubu'nda Kanada'yı 3-0 mağlup etti. Ay-yıldızlı ekibimiz setleri 25-22, 26-24 ve 28-26 kazandı.

Haberin Devamı

Ay-yıldızlılarda, Ebrar Karakurt 26 sayılık performansıyla en skorer isim oldu. Yıldız oyuncuya Eda 9, Hande 8, Zehra 5, Saliha, Elif ve İlkin 2’şer, Cansu ve Meliha 1’er sayıyla eşlik etti. 

ÇEYREK FİNALİ GARANTİLEDİK

Sırbistan'ın Dominik Cumhuriyeti'ni 3-0 mağlup etmesinin ardından Filenin Sultanları, FIVB Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

SALON: Atlas Arena
HAKEMLER: Angela Grass (Brezilya), Noemi Karina Rene (Arjantin)
TÜRKİYE: Cansu, Saliha, Zehra, Ebrar, Hande, Eda, Simge (L) (Meryem, Elif, Meliha, İlkin)
KANADA: Gray, Cross, Van Ryk, Howe, Maglio, King, Palermo (L) (Savard, Livingston)
SETLER: 25-22, 26-24, 28-26

EBRAR: ÇOK MUTLUYUZ

Maçın yıldızı Ebrar Karakurt maç ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Kanada'ya karşı 3-0 gibi bir skorla kazandığımız için mutluyuz. Onlara karşı oynamak daha önceki maçlarda çok kolay olmamıştı. Bugün takım olarak sahaya en iyimizi verdiğimizi düşünüyorum. Çok mutluyuz. Bundan sonraki maçlarda oynayacağımız takımlar grubun en iyi takımları, Sırbistan ve ABD. Bu iki takıma karşı maçı kazanmak bugünkü maç kadar kolay olmayacaktır. Ama öz güvenli bir şekilde sahaya çıktığımızda ve en iyi oyunumuzu oynadığımızda yenemeyeceğimiz bir takım olmadığını da biliyoruz. Umarım performansımızı en yüksek seviyede sahaya yansıtıp ülkemize iki maçta da güzel galibiyetler getiririz."

Haberin Devamı

CUMA GÜNÜ RAKİP ABD

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Dünya Şampiyonası'nda sırasıyla Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti, Hırvatistan, Polonya, Almanya ve son olarak Kanada'yı devirdi. Sultanlar, cuma günü saat 18.30'da ABD ile karşı karşıya gelecek. 

Yazarlar