Dünyadan Futbol Romain Saiss, Beşiktaş'tan ayrılık sürecini anlattı! Marsilya itirafı

Romain Saiss, Beşiktaş'tan ayrılık sürecini anlattı! Marsilya itirafı

14.01.2024 - 19:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'tan sezon başında ayrılan ve şu anda Al Shabab'da forma giyen Romain Saiss, Afrika basınına açıklamalarda bulundu.

Romain Saiss, Beşiktaştan ayrılık sürecini anlattı Marsilya itirafı

Şenol Güneş ile yaşadığı kriz sonrası Beşiktaş'a veda eden Romain Saiss suskunluğunu bozdu. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Al Sadd'a imza atan Romain Saiss, kiralık olarak forma giydiği Al Shabab'ı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da üst düzey futbolcularla rekabet ettiğini belirten Romain Saiss, "Suudi Arabistan'daki birçok oyuncu Avrupalı. Benim için iyi bir şey çünkü bir savunma oyuncusu olarak Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema gibi futbolculara karşı oynamak rekabet açısından size katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

BBC Afrika'ya konuşan Romain Saiss, Beşiktaş'tan ayrıldığı dönemde ilk hedefinin Avrupa'da kalmak olduğunu dile getirdi:

"Marsilya'ya imza atmak üzereydim ancak maalesef bu gerçekleşmedi. Bir çözüm bulmalıydık ve sonuç olarak Al Shabab'a gitmeyi tercih ettik."

Suudi Arabistan'da kazancının güzel olduğunu vurgulayan Romain Saiss, "Bir Müslüman olarak burada yaşamayı seviyorum. Tabii ki ailem için de iyi bir durum bu. Al Shabab ile olan sözleşmemden kazancım da güzel" dedi.

Haberin Devamı

33 yaşındaki stoper kiralık olarak forma giydiği Al Shabab'da 14 maçta şans buldu. Faslı savunmacı bu mücadelelerde 3 gol sevinci yaşadı. Romain Saiss'in Al Sadd ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. 33 yaşındaki stoperin güncel piyasa değeri 3 milyon 500 bin euro.

AS Valence altyapısında yetişen Romain Saiss daha sonra Clermont, Le Havre, Angers, Wolverhampton ve Beşiktaş formaları giydi. Al Sadd'ın sezon başında 2 milyon 500 bin euro ödeyerek bonservisini Beşiktaş'tan aldığı Faslı stoper, maça çıkmadan Al Shabab'a kiralandı.

Fas Milli Takımı'nda 75 maça çıkan Romain Saiss, 2 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Yazarlar