Dünyadan Futbol Ronaldo'nun sözleşme detayları belli oldu! Spor tarihinin en yüksek kontratı

Ronaldo'nun sözleşme detayları belli oldu! Spor tarihinin en yüksek kontratı

04.01.2023 - 17:47 | Son Güncellenme:

Cristiano Ronaldo'nun Al-Nassr'a transferinin yankıları sürüyor. Portekizli yıldızın sözleşme detayları ortaya çıktı. Cristiano Ronaldo spor tarihinin en yüksek kontratına imza attı.

Ronaldonun sözleşme detayları belli oldu Spor tarihinin en yüksek kontratı

Cristiano Ronaldo'nun Al-Nassr'a transferi spor kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı. Dünya Kupası'ndaki tek kulüpsüz futbolcu olan Ronaldo, dün muhteşem bir törenle Suudi Arabistan temsilcisine imza attı. Ronaldo'nun sözleşme detayları da belli olmaya başladı. Portekizli yıldız spor tarihinin en yüksek kontratına imza attı. İşte tüm ayrıntılar...

Haberin Devamı

Ronaldonun sözleşme detayları belli oldu Spor tarihinin en yüksek kontratı

GÖRKEMLİ İMZA TÖRENİ

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Nassr, kadrosuna kattığı Portekiz futbolcu Cristiano Ronaldo için taraftarlara açık imza töreni düzenledi. Başkent Riyad'taki Mrsool Park'ta düzenlenen törene taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Mrsool Park'a ailesiyle birlikte gelen Ronaldo ilk olarak düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ronaldonun sözleşme detayları belli oldu Spor tarihinin en yüksek kontratı

'ARTIK AVRUPA'DA İŞİM BİTTİ'

Kendisi için düzenlenen imza töreninde konuşan Ronaldo, zor bir karar aldığını belirtti, Amerika, Portekiz, Avustralya ve Avrupa'dan başka kulüplerden de teklifler aldığını açıklayan Portekizli, "Çok iyi hissediyorum. Avrupa'da çok iyi işler yaptım, büyük başarılar kazandım. Artık orada işim bitti. Asya'ya gelip buradaki gelişime katkı yapmak istedim. Gençlerin gelişimine yardımcı olmak istiyorum. Zor bir karar olabilir ama bunu yaşamak istedim." dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

'BU TRANSFERİ ŞANS OLARAK GÖRÜYORUM'

"Ailem bu karardan ötürü çok mutlu. Çok güzel şekilde karşılandık. Hepimiz burada olmaktan mutluyuz. Sadece futbol olarak değil, buradaki yeni neslin mentalitesini değiştirmek için bir şans olarak görüyorum bu transferi. Brezilya, Amerika, Portekiz, Avustralya ve Avrupa'dan başka kulüpler de beni transfer etmek istedi. Ben burayı tercih ettim. Bilgim ve tecrübemle buradaki insanlara katkı vermek istedim. Kadın ve erkek herkese yardım etmek istedim."

Ronaldonun sözleşme detayları belli oldu Spor tarihinin en yüksek kontratı

'EŞSİZ BİR KONTRATI HAK ETTİM'

"Çoğu insan konuşuyor ama futbol hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan'ın yaptığını gördük. Afrika ülkelerinin yaptıklarını da gördük. Bu ülkelerde futbolun gelişimine ve değişimine katkı yapmak, bazı şeyleri değiştirmelerine yardımcı olmak istiyorum. Buradaki futbol oldukça yarışmacı seviyede. Yarından itibaren takımla çalışmalara başlayacağım. Hocam şans verirse şans bulmak istiyorum. Futbolda birçok rekor kırmış 'eşsiz' bir oyuncu olarak 'eşsiz' bir kontratı hak ettiğimi düşünüyorum (gülerek). Al Nassr'da futbol oynayıp mutlu olmak istiyorum. Başkanım ve hocam burada benimle. İstediğim tek şey futbol oynamak."

Haberin Devamı

RONALDO'DAN BÜYÜK GAF

İmza töreni sırasında gelen bir soruya cevap veren Ronaldo, büyük bir gafa imza attı. Yıldız futbolcu, Suudi Arabistan yerine 'Güney Afrika'ya geldim' ifadelerini kullandı. İşte Ronaldo'nun o sözlerinin tamamı:

'Burada Futbol oldukça farklı, bu yüzden benim için Güney Afrika'ya gelmek kariyerimin sonu değil. Bu yüzden değişmek istiyorum ve dürüst olmak gerekirse insanların ne dediği umrumda değil.'

Ronaldonun sözleşme detayları belli oldu Spor tarihinin en yüksek kontratı

7 NUMARALI FORMAYI GİYDİ

Ronaldo, basın toplantısının ardından 7 numaralı formasını giyerek Mrsool Park'ta taraftarların karşısına çıktı. İmzaladığı topları tribündeki taraftarlara yollayan Portekizli futbolcuya daha sonra eşi ve çocukları eşlik etti.

AS DUYURDU: SPOR TARİHİNİN EN YÜKSEK KONTRATI

İspanya'dan AS, Ronaldo'nun Al-Nassr'a transferi sonrası sözleşme detaylarına ilişkin özel haberini okuyucularıyla paylaştı. AS'ta yer alan habere göre Ronaldo, Al-Nassr ile yaptığı anlaşma gereği 7 yıl boyunca 500 milyon Euro kazanacak. Ronaldo, 2025 yılına kadar futbolcu olarak görev yapacak ve geri kalan sürede spor danışmanı olarak görev yapacak. İspanyol basınında daha önce yer alan haberlerde Suudi Arabistan ve Mısır'ın 2030 Dünya Kupası için adaylık başvurusu yapacağı ve Ronaldo'nun bu başvuruda elçi olarak görev yapacağı iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Ronaldonun sözleşme detayları belli oldu Spor tarihinin en yüksek kontratı

AS'ta yer alan haberde şu ifadelere yer verildi;

"Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr ile olan sözleşmesi spor dünyasında 'Öncesi ve sonrası' olarak nitelendiriliyor. Portekizli oyuncunun Suudi Arabistan kulübünden gelen teklifi kabul etmesi karşılığında alacağı rakamlara bir türlü ulaşılamadı. AS'nin öğrendiği üzere Cristiano, önümüzdeki yedi yıl için net 500 milyon maaş alacak. Ronaldo 40 yaşına kadar oyuncu olarak görev yapacak. Ronaldo futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra spor danışmanı olarak görev yapacak. Bu futbol ve spor tarihinin en yüksek kontratıdır."

SUUDİ ARABİSTAN İÇİN ELÇİLİK YAPACAK

"Cristiano, Al Nassr'da sadece futbolcu olmakla kalmayacak, ilişkileri çok daha ileriye gidecek. Ronaldo, kendi ülkesi Portekiz ve İspanya'nın da 2030 Dünya Kupası başvurusuna karşın Suudi Arabistan cephesinde elçilik görevini üstlenecek. Ayrıca Portekizli yıldızın imzaladığı sözleşme, mali ayrıcalıkların ötesinde bir dizi başka ayrıcalık da tanıyor. Birinci sınıf ilgiden Riyad'da lüks bir eve kadar... Al-Nassr'ın sadece Ronaldo transferiyle yetinmeyeceği ve Ramos'u da renklerine bağlamak istediği belirtiliyor."

Haberin Devamı

Ronaldonun sözleşme detayları belli oldu Spor tarihinin en yüksek kontratı

Yazarlar