Voleybol Santarelli: Türkiye'ye sadece para için gittiğimi söylediler

Santarelli: Türkiye'ye sadece para için gittiğimi söylediler

05.09.2023 - 09:40 | Son Güncellenme:

Sırbistan'dan ayrılıp Filenin Sultanları'nın başına geçerek iki şampiyonluk yaşayan Daniele Santarelli verdiği röportajda hem yaşadıkları hem de oyuncular hakkında açıklamalarda bulundu.

Santarelli: Türkiyeye sadece para için gittiğimi söylediler

Filenin Sultanları, VNL şampiyonluğu sonrası Avrupa Şampiyonası'nda da kupaya uzandı. Başarıların mimarlarından başantrenör Daniele Santarelli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDEYİZ
Filenin Sultanları, Dünya sıralamasında zirvedeki yerini koruyor. Finalde Sırbistan'ı 3-2 mağlup etmemizin ardından 3.4 puan hanemize yazdırdık. A Milli Kadın Voleybol Takımımız 384 puanla liderliğini sürdürürken ABD 366 puanla ikinci sırada yer aldı. Filenin Sultanları'nın CEV Avrupa Şampiyonası finalinde yendiği Sırbistan ise 357 puanla dünya sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

OLİMPİYATLARA GİTMEYİ GARANTİLEDİ
Öte yandan Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiğimiz performans olimpiyat biletini almamıza yaradı. Olimpiyat Elemleri için Japonya'ya gidecek Filenin Sultanları eleme maçları oynayacak. Eleme maçlarında başarılı olmasa bile dünya sırlamasında her türlü 1. sırada kalacak olan Sultanlar, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na gitmeyi garantiledi.

Haberin Devamı
1/4

2/4

3/4

4/4

SANTARELLI: EBRAR'IN POZİSYONUNU DEĞİŞTİRDİK
Başantrenör Daniele Santarelli, İtalyan basınına verdiği röportajda hem milli takıma gelişi hem de oyuncular hakkında açıklamalarda bulundu.

Melissa Vargas'ın takımda olmasının çok şey ifade ettiği açık. Ama başka önemli şeyler de yaptık. Mesela Ebrar Karakurt'un pozisyon değişikliği. Finalde eşitliği bozan pasörümüz, kulüpte Maja Ognjenovic'in yedeği olan Elif Şahin. Arkamda duran ve bizi maksimum düzeyde destekleyen harika bir kadromuz ve harika bir federasyonumuz var."

'DURMAK İSTEMİYORUM'
"Kimse bizim gibi bir yola sahip değildi çünkü arka arkaya Polonya, İtalya ve Sırbistan'ı yendik. Bu, bu kupayı gerçekten hak ettiğimiz anlamına geliyor. Birçok Türk taraftarla harika bir atmosferde oynadık ve bizi desteklemeye gelen tüm bu insanlar için kazandık. Ama durmak istemiyorum. Avrupa şampiyonluğu çok güzel ama kazanılması gereken olimpiyat elemeleri var ve ben Olimpiyat Oyunları'na katılmamızı istiyorum."

"SADECE PARA İÇİN GİTTİĞİMİZ SÖYLEDİLER"
"Türkiye'ye sadece para için gittiğimi söylediler, sanırım artık herkes durumun böyle olmadığını anladı. Bu grupla gurur duyuyorum. Herkes bana neden Sırbistan'ı Türkiye olarak değiştirdiğimi sordu? Ama benim gördüğümü kimsenin gördüğünü sanmıyorum. Hemen bir şeyler kazanabileceklerin gerçek bir kız grubu olduğuna ikna oldum."

Haberin Devamı

VARGAS İLE KATMA DEĞER ELDE ETTİK
"Melissa Vargas'la kesinlikle çok büyük bir katma değer elde ettik. Zafere aç bir takımdı. Ve değerini kanıtlamak istiyordu. Geldiğimde kızlara yolumuzun ne olduğunu ve ne üzerinde çalışmamız gerektiğini anlattım. Bu yaz çok güzeldi böyle olacağını hiç düşünmemiştim."

MOTİVASYONU ÇOK ZORLADIM
"Çıkış yolu için çok zorladım. Motivasyonu çok zorladım, takım pek de iyi olmayan bir sezondan geliyordu ve kendini toparlamak istiyordu. Her zaman yanımda taşıdığım motivasyonlarla geldim. Objektif olarak çok şanslıyım çünkü beni takip eden olağanüstü bir grup var."

Santarelli: Türkiyeye sadece para için gittiğimi söylediler