Voleybol Santarelli'den Vargas ve Egonu ile Boskovic arasında karşılaştırma! 'Teklif almadım'

Santarelli'den Vargas ve Egonu ile Boskovic arasında karşılaştırma! 'Teklif almadım'

07.09.2023 - 17:53 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak üst üste 2 turnuvada şampiyonluğa ulaşan Filenin Sultanları'nda başantrenör Daniele Santarelli zor sorulara cevap verdi. Vargas'tan övgü ile söz eden Santarelli İtalya Milli Takımı ile ilgili samimi açıklama yaptı.

Santarelliden Vargas ve Egonu ile Boskovic arasında karşılaştırma Teklif almadım

VNL sonrası Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazanan Filenin Sultanları'nda başantrenör Daniele Santarelli açıklamalarda bulundu. 'Dünyanın en iyi pasör çaprazı kim?' sorusuna cevap veren Santarelli, İtalya Milli Takımı ilgili samimi sözler sarf etti.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 15 MAÇ GALİBİYET 2 KUPA
Avrupa Şampiyonası’nda 8'de 8 yaparak finale yükselen Filenin Sultanları şampiyon olarak toplamda 15 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Bu seri içinde Türkiye 2 kupa kazandı. Öte yandan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez finale yükseldi. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-yıldızlılar, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

VARGAS'IN YILI
Sezonu Çin'de açan Vargas şampiyonluk yaşayarak Ocak ayında Fenerbahçe'ye döndü. Sarı-lacivertli takımla Sultanlar Ligi şampiyonluğunu elde eden Vargas, Türk milli takımı ile ilk kez VNL'de sahneye çıktı. Milletler Ligi'nde şampiyon olan Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas MVP seçildi. Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı devirirken Vargas 41 sayı atarak inanılması güç bir başarı elde etti.

Haberin Devamı

"O ANDA HER ŞEYİ İÇİMDE TUTTUM"
Yarı finalde muhteşem bir geri dönüşle İtalya'yı yıkan Filenin Sultanları'nda başantrenör Santarelli, 'Takıma maçı döndürecek ne söylediniz?' sorusuna "Genellikle çok duygusal bir antrenörüm ve Türkiye benzer maçları deneyimlediği için bu yönümü daha da artırıyor. Takımımın sinirli olduğunu ve normal performansını gösteremediğini gördüğümde doğamın aksine davrandım: içimde her şeyi tutarak sakinlik ve doğru olduğunu düşündüğüm bazı taktikleri anlatmaya çalıştım. Geri kalanı kızlar yaptı, onlar olağanüstüydüler." cevabını verdi.

"İTALYA'DAN TEKLİF ALMADIM"
İtalya Milli Takımı'nda gelecekte görev alabilir misin sorusuna Santarelli: "Doğru zaman değil ve herhangi bir teklif de almadım. İmoco'ya koçluk yapmaktan gurur duyuyorum ve çifte göreve sahip olmanın zorluklarının farkındayız. Belki bir gün olur ama şimdi zamanı değil." ifadelerini kullandı.

Santarelliden Vargas ve Egonu ile Boskovic arasında karşılaştırma Teklif almadım

"KARİYERLERİNİ TAMAMLADIKLARINDA EN İYİSİ KİMDİ GÖREBİLİRİZ"
Dünyaca ünlü pasör çaprazları Egonu, Boskovic ve Vargas arasında en iyisinin kim olduğu sorulduğunda İtlyan başantrenör şu cevabı verdi: "Paola belki de dünyanın en güçlü hücum oyuncusu, kritik anlarda sorumluluk alarak maçları tek başına kazanabiliyor. Boskovic daha iyi bir lider ve daha komple bir oyuncu, ancak şimdiye kadar kulübünde pek fazla başarı elde etmedi. Vargas ise farklı bir hikayeye sahip: Küba'da büyüdü, bir sakatlık nedeniyle kayboldu ve dünya sahnesine çıkmadan önce ikinci seviye liglerde dolaştı. Ve yanlarına eklemek istediğim bir diğer isim de Haak, maalesef üst seviyede rekabet edebilecek bir milli takıma sahip değil. Her biri bana çok şey öğretti, ancak kariyerlerini tamamladıklarında bir çizgi çekebilir ve en iyisi kimdi görebiliriz."

Haberin Devamı

"Voleybol, özellikle kadın voleybolu, ülkedeki milli sporlardan biri. Voleybol aracılığıyla iletmek istediğimiz mesajlardan biri kadınların durumu ile ilgili: burada da kadınların toplumda önemli bir rol oynayabileceğini gösterme isteğimiz var."

Santarelliden Vargas ve Egonu ile Boskovic arasında karşılaştırma Teklif almadım

Yazarlar