Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Zirve mücadelesi verdiği beş rakibinden dördünün kazandığı haftada kritik bir virajdı Ümraniyespor maçı. Osayi ve King, hafif sakatlıkları sebebiyle yoktu. Özellikle King’in yokluğu ofansta kritik anlarda ortaya çıktı. İlk 15 dakika sarı-lacivertliler öne geçecek fırsatları bulsa da pozisyonları bitiremedi. 9’da kaleci Orkun iki defa devleşti. Önce Rossi ardından Batshuayi’nin vuruşlarını çıkardı.
14’te Valencia zoru yaptı. Kolayı yapamadı. Dört rakibinin arasından sıyrılıp kaleci ile karşı karşıya kalsa da Orkun zor pozisyonda gole geçit vermedi. Jesus ikinci yarı Emre Mor’u oyuna alarak ofansa takviye yaptı.
Ferdi sahanın her yerindeydi. Tek başına sürüklediği atakların yanısıra 63’te çok önemli bir atağı da kesti.Ümraniye artık rakip yarı sahada daha fazla gözüküyordu. 72’de Geraldo’nun şutu direkten döndü.Fenerbahçe aradığı golü bir uzun topla buldu. Szalai savunma arkasına oynadı. Batshuayi müthiş kontrol ve bitirici vuruşla takımını 73’te öne geçirdi: 0-1
Ev sahibi kısa süre sonra karşılık verdi. Savunma arkasına sarkan Umut Nayir skoru 78’de eşitledi: 1-1
Serdar Dursun oyuna girer girmez etkili bir kafa vuruşu çıkardı. Zajc 85’te bireysel yetenek ve zekası ile etkili fırsat yakaladı. 89’da yine bir savunma arkasında boşluk bulan sarı-lacivertliler tekrar öne geçti 1-2. Valencia topla buluştu. İçeri çevirdiği topu Glumac kendi ağlarına yolladı.
Uzatmanın 8.dakikasında Geraldo savunma arkasına bıraktı. Umut Nayir golü buldu. Pozisyon öncesi Batshuayi’ye yapılan faul sebebiyle gol iptal edildi.