Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Önde baskı yapan Fenerbahçe’nin en büyük zaafı, savunma arkasına atılan toplardı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da buna göre bir kadro çıkardı. Klasik bir 9 numara yerine, Barış Alper’i ileri uca koydu. Genç futbolcu maça damga vuran isimlerden oldu.
Savunma arkasına koşuları önce savunmanın devamında da sarı-lacivertli takımın dengesini bozdu. 9’da hızlı hücumla rakibini eksik yakalayan sarı-lacivertliler, 17’de de Rossi ile net bir fırsatı kaçırdı. Bu pozisyon sonrası oyun önce dengelendi. Sonrasında üstünlük konuk ekibe geçti. 32’de sarı-kırmızılılar, Oliviera’nın golü ile öne geçti: 0-1 Köşe vuruşundan gelen topa Portekizli sert ve düzgün vurdu. 
36’da Muslera’nın sahneye çıktığı ve net kurtarış yaptığı pozisyon vardı. Galatasaray’ın sürekli savunma arkası koşuları ve oyunu genel olarak kontrol ettiği bölümlerden sonra 46’da Lincoln, 70’de İrfan Can, Valencia, Zajc hamleleri geldi. Galatasaray da bunlara Yunus ve Torreira hamleleri ile karşılık verdi. Ardından Icardi ve Midstjö... Icardi girer girmez katkı sağladı. 78’de yine bir savunma arkası topta pozisyonun içindeydi. Kerem’i gördü. Kerem skoru 0-2 yaptı.
86’da İrfan Can’ın kırmızı kartı sonrası sarı-lacivetliler adına işler daha da zorlaştı. 
Son bölümü rahat oynayan sarı-kırmızılılar, Icardi’nin son dakikada attığı müthiş golle haklı ve önemli bir galibiyet aldı: 0-3