Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Düne kadar Fenerbahçe’nin en çok zorlandığı mücadele Antalyaspor maçı olmuştu. O maçta ideal kadrosundan sadece bir isim yoktu.  
Bu sefer üç önemli eksik söz konusuydu. Ayrıca rakibi de çok daha güçlüydü. Trabzonspor da teknik adam değişikliği sonrası toparlanma sürecine girmişti. Tüm bunlar toplandığında sarı-lacivertler bu sezonki en zor maçına çıkıyordu. 
Konuk ekibin en önemli gol şansı Onuachu’ydu. İyi orta kesen Visca da vardı. Sarı-lacivertlerinin en çok dikkat etmesi gereken ikiliydi. 
10’da Trabzonspor istediği hücumu yaptı. Samet’i açık alanda yakaladı Visca ve geçti. Merkezi boşalttı. İçeride bomboş durumdaki Onuachu da en iyi yaptığı işi yaparak etkili ortayı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 0-1.
Bu gol sonrası konuk ekip oyun üstünlüğünü tamamen aldı. Ev sahibi içinse ilk yarı tam anlamıyla kayıp ve başıboş bir oyun vardı. 
İkinci yarıyla birlikte Fenerbahçe’nin etkili başlaması beklense de bu olasılığın önüne geçen Berat oldu. 46’da müthiş bir şutla skoru 0-2 yaptı. Zaten sağlam olmayan savunma dağıldı. Samet de maçtan kopmuştu. Büyük bir hata daha yaptı. Çıkarken kaptırılan topta, bordo-mavililer cezayı kesti. Pepe atak organizasyonunu golle sonuçlandırdı: 0-3.
İki dakikada iki gol buldu Trabzonspor. Kadıköy’de tam bir şok vardı. İlk isabetli şutunu 58’de bulabilen Fenerbahçe, Tadic’in 61’de penaltıdan bulduğu golle biraz olsun ümitlendi: 1-3. İsmail’in 78’deki kırmızı kartı sonrası bir kişi eksik oynayan sarı-lacivertliler Crespo’nun yerde kalmasıyla penaltı kazandı. 87’deki kazanılan penaltıyı ilkinde değerlendiremeyen Tadic tekrar kararı sonrası farkı bire indirdi: 2-3.
Duraklama anlarında Trabzonspor gol bulsa da öncesinde faul gerekçesiyle gol iptal edildi. Bordo-mavililer maçın büyük bölümünde üstün oynayarak deplasmanda önemli bir galibiyet aldı.