Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Avrupa kadrosu değişen Fenerbahçe’de bunun dışında ciddi eksikler de vardı. Bu da hem uyum hem de organizasyon sorunlarına yol açıyordu. Akışkan bir oyun yoktu. Etkili geliştirilen iki kanat akını vardı ilk bölümlerde. Özellikle 14’teki pozisyonda Batshuayi biraz önde olsaydı boş kaleye atmıştı. 
Olgunlaşacak birkaç atakta ise şut ve pas tercihleri belirleyici oldu. Savunmada problem yoktu aslında. Genç Yusuf maç boyu sağlam ve basit oyunuyla ilk maçında göz doldurdu. Oosterwolde ve iki bek de başarılıydı genel olarak. 18’de Piotrowski öyle bir şut çıkardı ki uzak mesafeden, Livakovic hareket edemedi: 0-1.
Bu gol sonrası ev sahibi oyununu da sertleştirdi. Temsilcimiz ise oyun olarak iyice tıkandı. Tehlike yaratamadı. İkinci yarı daha iyi başladı. İlk kez az adamla yakalandı ev sahibi. 47’de Batshuayi sonuç alamadı. 56’da Batshuayi’nin çaprazdan etkili vuruşu direkte patladı.
60’tan sonra hamleler gelmeye başladı. İrfan, Szymanski, Cengiz ve Umut oyuna girse de skor değişmedi. Ludogorets disiplinli oyununu maç boyu sürdürdü. Çok iyi geri koştu. Alan bırakmadı ve iyi kapandı. Bazı olası tehlikeleri de taktik faulle kesti. Uzaktan attığı etkili bir şutla avantajı aldı ve iyi kullandı. Son dakikadaki hızlı hücumla da Rwan skoru belirledi: 0-2.