Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Djiku’nun yokluğu sonrasında Fred’in de çok erken sakatlanıp çıkması sarı-lacivertlileri başlangıçta sıkıntıya soktuysa da oyun düzeni ve kalitesiyle ilk yarıyı önde kapamayı başardı. 
Savunmadan oyun kurmakta başlangıçta sıkıntı yaşadı Fenerbahçe. İstediği pozisyonları 15.dakikadan sonra bulmaya başladı. 
17’de Szymanski ilk kez boş kaldı. Vuruşu kötüydü. 22’de Dzeko sağda topla buluştu. Israrla boş adamı aradı. Tadic kendini çok iyi gösterdi. Vuruşu etkili değildi. İsmail tam rakibi çıkarken topu kaptı ve savunmayı hazırlıksız yakaladı. Çizgiye iyi inen Osayi etkili çevirdi. Kaleciye çarpan top 30’da ağlarla buluştu 0-1.
41’de yine benzer bir pozisyona girdi sarı-lacivertliler. 42’de köşe vuruşundan gelen topa İrfan Can vurdu. Savunmaya çarpan top ağlarla buluştu: 0-2.
İkinci yarı değişiklikler yaşandı. İlk yarıda sakatlanan Becao da ikinci yarı yoktu. Evsahibi ilk tehlikeli ataklarını buldu. Birini Livakovic önledi diğerinde top dışarı çıktı. 
Bu iki atak sonrası sarı lacivertliler tekrar kontrolü eline aldı. Maçın en iyi isimlerinden biri olan Dzeko son bölümlerde bu performansını skora da çevirdi. Üç golle yıldızlaştı. Zajc savunma arkasına iyi bıraktı. Szymanski çıkardı. Dzeko 65’te skoru 0-3’e getirdi. 
77’de ceza sahası içinde topla buluşan futbolcu klasını konuşturdu ve skoru ilan etti 0-4.
87’de Dzeko üçüncü golünü kaydetti. İyi döndü, iyi vurdu, skoru ilan etti: 0-5