Dünyadan Futbol Acun Ilıcalı'dan Abdülkadir Ömür cevabı! 'Teklifler vardı'

Acun Ilıcalı'dan Abdülkadir Ömür cevabı! 'Teklifler vardı'

01.02.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Championship ekibi Hull City'nin Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı Abdülkadir Ömür için Acun Ilıcalı konuştu. Acun Ilıcalı, yıldız futbolcuyla ilgili Türkiye'den de taliplerin olduğunu dile getirdi.

Acun Ilıcalıdan Abdülkadir Ömür cevabı Teklifler vardı

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Avrupa'da transferin son gününde Abdülkadir Ömür ile kadrosunu güçlendirdi. Championship ekibinde Başkan Acun Ilıcalı, transferin ardından ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, Abdülkadir Ömür'ün bonuslarla birlikte 5 milyon euro karşılığında transfer edildiğini belirtti. Öte yandan bir sonraki satıştan Trabzonspor'un yüzde 50 pay alacağını dile getirdi.

Abdülkadir Ömür'ün Avrupa hayalinin gerçekleştiğini belirten Acun Ilıcalı, "Potansiyeli yüksek bir oyuncu olduğunu düşünüyoruz. Yüksek bir satış gerçekleşirse Trabzonspor’un da bu konuda faydalanmasını istedik. Güzel bir şekilde görüşmelerimiz sürdü. Abdülkadir Ömür'ün Avrupa hayali gerçekleşti" dedi.

61 Saat'e konuşan Acun Ilıcalı, yüzde 50'lik payla birlikte bordo-mavililerin gelir kaybının önlendiğini vurguladı:

"Sözleşmeye koyduğumuz sonraki satış maddesiyle Trabzonspor’un potansiyel gelir kaybı önlenmiş oldu. Çok mutluyuz. Başkan Ertuğrul Doğan'a yardımlarından ötürü teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Abdülkadir Ömür'ü teknik kadronun düşündüğünü dile getiren Acun Ilıcalı, "Abdülkadir Ömür ekip olarak beğendiğimiz, teknik kadromuzun düşündüğü bir oyuncuydu. Trabzonspor'dan ayrılması konusunda başkanlarla mutabık kaldık" açıklamasını yaptı.

Acun Ilıcalı, Abdülkadir Ömür için Türkiye'den de tekliflerin olduğunu belirterek şu sözleri söyledi: "Türkiye'den teklifler vardı, Trabzonspor gitmesinin faydalı olacağını düşünmedi. Son anda bonuslarla 5 milyon euroya kadar çıktık. Yüzde 50 Trabzon'da kaldı. Avrupa'dan teklifler oldu ancak Ömür bizimle olmayı tercih etti. İki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

24 yaşındaki orta saha bu sezon Trabzonspor'da 17 maça çıktı ve toplam 1159 dakika sahada kaldı. Abdülkadir Ömür'ün güncel piyasa değeri 8 milyon euro.

Trabzonspor altyapısında yetişen Abdülkadir Ömür, A Milli Futbol Takımı'nın formasını 12 karşılaşmada terletti.