Futbol Son dakika | Corona virüs, spor dünyasını vurdu! İşte son gelişmeler...

Son dakika | Corona virüs, spor dünyasını vurdu! İşte son gelişmeler...

13.03.2020 - 14:40 | Son Güncellenme:

Tüm dünyada salgın hale gelen corona virüs sporu da sert etkiledi. Virüsün Arsenal Teknik Direktörü Arteta'ya, Chelse'nin genç yıldızı Hudson-Odoi'ye bulaştığı kesinleşti. Eski Trabzonsporlu Suk Hyun-Jun'da koronavirüs tespit edildiği açıklandı. İşte yaşanan son gelişmeler;

Son dakika | Corona virüs, spor dünyasını vurdu İşte son gelişmeler...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok sportif organizasyon askıya alındı. Spor dünyasının ünlü isimlerinde, futbolcularda ve teknik direktörlerde de korona virüs pozitif çıkmaya devam ediyor. 

Haberin Devamı

İşte salgının spor dünyasına etkilerinde dakika dakika bugün yaşanan gelişmeler:

- 01.49-  Fransa 2. Ligi Troyes'da forma giyen eski Trabzonsporlu Suk Hyun-Jun'da koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Suk Hyun-Jun, Fransa'da KORONAVİRÜS TEŞHİSİ konan ilk futbolcu oldu.

- 00.34- Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 1 ay boyunca bütün organizasyonlarını askıya aldı.

- 23.18- Afrika Futbol Federasyonu, Uluslar Kupası eleme maçlarını erteledi. 

- 23.02- Paderborn, 20 yaşındaki stoper Luca Kilian'in koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını ve oyuncunun karantinaya alındığını açıkladı. Kilian, Bundesliga'da koronavirüs kapan ilk oyuncu oldu.

Haberin Devamı

- 22.39- FIBA'dan yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle mevcut durumun değerlendirildiği, oyuncuların, antrenörlerin, yetkililerin, taraftarların sağlığı ve güvenliğini korumak adına tüm FIBA organizasyonlarının (Kadınlar Avrupa Ligi, Kadınlar Avrupa Kupası ve FIBA Avrupa Kupası) sezon sonuna kadar askıya alındığı duyuruldu.

- 22.15- Yunanistan'da ligler ertelendi

- 21.22: Fiorentina, 20 yaşındaki forveti Dusan Vlahovic'in corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı

- 20.38- Barcelona, tüm tesislerini korona virüs tehlikesi geçene kadar kapattığını açıkladı.  Sampdoria'da, Gabbiadini'den sonra Colley, Ekdal, La Gumina ve Thorsby'nin de koronavirüse yakalandığı bildirildi.

- 20.11: Boston Maratonu'nun ardından Corona virüsü nedeniyle bir prestijli maraton daha ertelendi. 26 Nisan'da gerçekleştirilmesi beklenen Londra Maratonu 4 Ekim'e ertelendi.

- 20.09: Sampdoria kulübü takımda 5 futbolcuya daha koronavirüs bulaştığını açıkladı. 

- 19.18: Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi ile AXA Sigorta Efeler Ligi'nin baraj etabının tarihlerinde değişikliğe gidildi.  Baraj etabının ilk devresinin 20, 21, 22 Mart tarihlerinde oynanacağı açıklandı. Öte yandan AXA Sigorta Kupa Voley (Kadın-Erkek) Finalleri'nin tarihleri ve yerlerinde değişiklik yapıldı.

- 19.17: Almanya 1. ve 2. futbol liglerinin 26. haftasında 13-16 Mart tarihlerinde oynanacak karşılaşmaların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendiği bildirildi.

Haberin Devamı

- 18.50:  Voleybolda Uluslar Ligi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları sonrasına ertelendi. 

- 16.06: Galler Futbol Federasyonu, koronavirüs tehditi nedeniyle 4 Nisan tarihine kadar liglere ara verildiğini duyurdu.

- 15.55: Formula 1'de sezonun ikinci ve üçüncü yarışı olan Bahreyn ve Vietnam Grand Prix'leri ertelendi.

- 14:32: Barcelona'dan açıklama: Sağlık ekibinin tavsiyesiyle A takımın tüm faaliyetleri bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.

-14:30: Litvanya Basketbol Federasyonu, Litvanya Basketbol Ligi'nde sezonun geri kalanın yapılmayacağını ve şu an lider olan Zalgiris Kaunas’ın şampiyon olarak ilan edildiğini açıkladı.

- 13.48: İngiltere'de maçlar nisan ayına kadar ertelendi.

- 13.25: Bournemouth, 40 yaşındaki kalecisi Artur Boruc ve 4 kulüp çalışanında koronavirüs semptomlarına rastlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

- 13.06: UEFA, gelecek hafta oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını ertelediğini açıkladı.

- 12:50: Fransa Ligue 1 ve Ligue 2 bir sonraki duyuruya kadar ertelendi!

- 12.30: Everton, bir futbolcuda corona virüs semptomları saptanmasının ardından takım ve teknik ekibin karantinaya alındığını açıkladı.

- 12.24: Alman Futbol Ligi yönetimi, Bundesliga'nın 17 Mart Salı gününden 2 Nisan'a kadar ertelenmesini önerdi. Kesin karar, 16 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantının ardından açıklanacak.

- 11:45: 12-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, corona virüs tedbirleri doğrultusunda ertelendi.

- 11.23: Japonya Olimpiyat Komitesi, Tokyo 2020'yi iptal etme veya erteleme gibi bir olasılığın olmadığı açıkladı.

- 11:22: Spor federasyonlarının bütün yaş kategorilerindeki Türkiye Şampiyonaları ertelendi.

- 09.15: İngiltere Premier Lig, yaşanan son gelişmelerin ardından bugün acil olarak toplanma kararı aldı. Açıklamada, toplantının ana konusunun lig fikstürü olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

- 09.00: İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin genç yeteneği Callum Hudson-Odoi'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada, 19 yaşındaki futbolcuyla temas halinde bulunan personeller, diğer tüm futbolcular ve teknik ekibin de karantina altında tutulduğu belirtildi.

- 01.50: Copa Libertadores, koronavirüs nedeniyle askıya alındı

- 01.46: El Nacional'in iddiasına göre Juventus'un yıldızı Paulo Dybala'nın koronavirüs testi pozitif çıktı.

- 01.25: Arsenal, Mikel Arteta'nın koronavirüse yakalandığını açıkladı. Kulüp açıklamasında "Mikel Arteta'nın koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle tüm antrenman tesislerimiz kapatılmış, bütün oyuncularımız kişisel olarak karantina altına alınmıştır." ifadelerini kullandı. Arsenal Teknik Direktörü Arteta ise, "Gerçekten çok üzücü bir durum. Kendimi kötü hisseder hissetmez test yaptırdım. Sonuç pozitif çıktı. İyileşir iyileşmez işimin başında olacağım." dedi.

- 00.38: Fransa Futbol Federasyonu, ikinci bir bildiriye kadar Fransa’da liglerin durdurulduğunu açıkladı.

- 00.36: Premier League’de bu haftasonu maçların planlandığı gibi oynanacağı açıklandı.

- 00.12: Suudi Arabistan'da ligler 9 Nisan'a kadar ertelendi.

Sampdoria futbolcusu Gabbiadini'de de corona virüs çıktı

Yazarlar