Fenerbahçe Fenerbahçe - Ankaragücü maçında Cihan Aydın'ın penaltı kararı doğru mu, atışta bir ihlal var mı? Eski hakemler canlı yayında açıkladı!

Fenerbahçe - Ankaragücü maçında Cihan Aydın'ın penaltı kararı doğru mu, atışta bir ihlal var mı? Eski hakemler canlı yayında açıkladı!

29.01.2024 - 01:06 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in 23’üncü haftasında Fenerbahçe, Ankaragücü’nü konuk etti. Karşılaşmanın 12'nci dakikasında verilen penaltı kararını eski hakemler değerlendirdi.

Fenerbahçe - Ankaragücü maçında Cihan Aydının penaltı kararı doğru mu, atışta bir ihlal var mı Eski hakemler canlı yayında açıkladı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 23’üncü haftasında Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’ndaki maçta Cihan Aydın düdük çaldı. Cihan Aydın’ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Volkan Narinç üstlendi. VAR’da Bülent Birincioğlu, AVAR’da ise Onur Özütoprak ile Süleyman Özay görev aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Ankaragücü maçının 12'nci dakikasında verilen penaltı kararını eski hakemler canlı yayında yorumladı. Yayıncı kuruluş beIN Sports’ta Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İşte Fenerbahçe - Ankaragücü mücadelesindeki penaltı kararı hakkında yapılan yorumlar...

Deniz Çoban: Herhalde bu sezonun en net penaltılarından bir tanesi. Şüphe yok, yarı otomatik ofsayt sistemi penaltı öncesi ofsayt olmadığını belirledi. Kart yok çünkü kart, umut vadeden atak veya bariz gol şansından gösterilir. Dışarıya doğru gidiyor. Umut vadeden atak olsa bile alt cezayı uygulayacağız. Hakemin kararı baştan sona doğru.

Bülent Yıldırım: Dominik Livakovic zaten penaltı yaptığının. Kendisi farkındaydı. Doğru bir penaltı, öndesinde ofsayt yok. Doğru bir karar, kart gerekmez.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Akılda kalmasın penaltının atışını da bir getirelim...

Bahattin Duran: Benim açımdan da çok net.

Deniz Çoban: Orada vururken durdu ya sanki dururken orada eylem yapamadan. Gerilmedi, ben penaltı atışında bir sıkıntı göremedim.

Bülent Yıldırım: Eğer oyuncu son vuruş hamlesinde son adımda destek ayağını koyduktan sonra bir aldatma yapacak olursa o zaman endirekt serbest vuruş gerekir. Son vuruştan önce yapılan ufak tefek aldatmalar kabul edilir. Oyuncu, penaltı atışına çok iyi çalışmış. Son vuruş esnasındaki adımda bir aldatma söz konusu değil. Burada bir sorun yok.

Bahattin Duran: Nizami atıldı.