Fenerbahçe Fenerbahçe'de iş çok ciddi! 'Ligden çekilme' düşüncesine camiadan büyük destek

Fenerbahçe'de iş çok ciddi! 'Ligden çekilme' düşüncesine camiadan büyük destek

20.03.2024 - 07:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de pazar günü oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası taraftar sahaya inmiş, büyük olaylar çıkmıştı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç 'ligden çekilme' konusu ile ilgili "Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına alsın" açıklamasını yapmıştı. 'Ligden çekilme' düşüncesini 2 Nisan'da yapılacak genel kurulun oylarına sunma kararı alan sarı-lacivertli kulüpte, buradan çıkacak sonuca göre nihai karar verilecek. Daha önce de yaşanan sıkıntıların ardından gündeme gelen ligden çekilme konusu, ilk kez bu kadar ciddi bir boyuta ulaştı.

Fenerbahçede iş çok ciddi Ligden çekilme düşüncesine camiadan büyük destek

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında pazar günü oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçını konuk ekip 3-2 kazanmıştı. 90 dakikanın bitiş düdüğü sonrası bordo-mavili taraftarlar sahaya inmiş, futbolculara arbede yaşanmıştı. Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa eden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 'ligden çekilme' düşüncesi ile ilgili olarak "Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Maç 2-2 bitse şampiyonluk gitti" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede iş çok ciddi Ligden çekilme düşüncesine camiadan büyük destek

Öneriye büyük destek var

Takımın kurşunlanması sonrası gündeme gelen "ligden çekilme" düşüncesinden daha sonra vazgeçilmişti. Son olarak Trabzon deplasmanında yaşananların ardından bir kez daha ortaya çıkan bu plan gündeme gelmekle kalmadı. 2 Nisan’da da genel kurul oylamasına sunulma kararı alındı. Geçmiş dönemdeki birikim ve takımın Trabzon deplasmanında yaşadıklarından sonra camiadan da şu an için bu öneriye büyük destek var. Gerek kongre üyeleri gerekse birçok eski yönetici takımın çekilmesi yönünde oy kullanacağını yönetime iletti. 

Fenerbahçede iş çok ciddi Ligden çekilme düşüncesine camiadan büyük destek

'Yüzde 100 diyemem ama...'
Divan Kurulu eski Başkanı Vefa Küçük, Fenerbahçe'de birçok kişinin yönetimin isteği yönünde oy kullanacağına inandığını söyledi. Küçük, "Yüzde 100 diyemem ama Fenerbahçe’nin haklarını korumak için kongre, yönetimin bu önerisine büyük ihtimalle olumlu yaklaşacaktır” dedi. Aziz Yıldırım döneminin yöneticilerinden Ömer Temelli de, kongre kararının ardından, "Başkanımızın aldığı kararın arkasındayım. Her zaman olduğu gibi bugün de yanındayım. Kesinlikle ligden çekilmeye oy vereceğim" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı