Galatasaray Galatasaray lehine verilen penaltı ve kırmızı kart kararı doğru mu? 'Böyle elle oynama olmaz'

Galatasaray lehine verilen penaltı ve kırmızı kart kararı doğru mu? 'Böyle elle oynama olmaz'

18.03.2024 - 01:49 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in 30'uncu haftasında Kasımpaşa ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Atilla Karaoğlan'ın tartışmalı kararlarını eski hakemler yorumladı.

Galatasaray lehine verilen penaltı ve kırmızı kart kararı doğru mu Böyle elle oynama olmaz

Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig’in 30’uncu haftasında Galatasaray’ı konuk etti. Kritik karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çaldı. Atilla Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile Bora Özkara üstlendi. VAR'da Bülent Birincioğlu, AVAR'da ise Arda Kardeşler görev aldı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa - Galatasaray maçının tartışmalı hakem kararları canlı yayında değerlendirildi. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un hakem programı beIN Trio'da Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ile Bahattin Duran dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşte Atilla Karaoğlan'ın tartışmalı kararları hakkında yapılan yorumlar...

"Galatasaray lehine verilen penaltıda hakem kararı doğru mu?"

Bahattin Duran: Bu bir bariz gol şansı. Bariz gol şansı var. Bariz gol şansında ceza sahasında faulü yapan Kasımpaşalı oyuncu top için mücadele ediyorsa... Ceza sahası dışında zaten kırmızı kart. Ceza sahasında topla oynama, top için mücadele varsa kırmızıya dönüşüyor. Penaltı kararı net. Top Kasımpaşalı oyuncunun yanağına geldi, oradan da Zaha'nın koluna geldi. Burada elle oynamadan söz etmek için... Burada bir elle oynamadan bahsedemeyiz bence. Oyuncu koluyla topu alıp, düzeltse farklı bir şey. Rakibinin yanağından top oraya geliyor, bence burada oyunun devam etmesi doğru.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Sağ omzundan çekerken sendeliyor. Gitmemesi için her şeyi yapıyor. Penaltı kararı doğru. Böyle elle oynama olmaz. Top yüksekten düşüyor, sarılı oyuncu mücadele halinde. Böyle elle oynama olmaz.

Bülent Yıldırım: Penaltıda hiçbir şüphe yok. Uzun bir top, nereye düşeceği belli değil. Çapraz top. Buna 'elle oynama' diyen hakemleri görünce, ben bilmiyorum yani... Bu çarpmadan başka ne olur Allah aşkına?

"Winck'e gösterilen kırmızı kartta hakemin kararı doğru mu?"

Bahattin Duran: Top için mücadele ediyorsa Winck, el hareketlerinden bahsetmiyorum. Ayak hamlesiyle, el hamlesi aynı andaysa 'top için mücadele ediyor' derim. Kırmızıyı kabul ediyorum ama sarı verseydi onu da kabul ederdim.

Bülent Yıldırım: Çektiği için ihraç ettiğini beden diliyle anlattı. Hakem mükemmel değerlendirmiş. Sonradan topa yaklaşıyor olması kimseyi yanıltmasın. Kendisini kutluyorum. Net bir penaltı ve kırmızı kart.

Deniz Çoban: Kitapta değişen kuralı doğru uyguladığını düşünüyorum. Oyuncu hızını çekmeden dolayı kaybediyor. Bir oyuncu, tutarak, çekerek ihlal yapıyorsa... O ihlal çifte cezayla cezalandırılıyor. Top için mücadele edecek. Topla oynama şansı yok. Bazıları ahkam kesiyorlar. Hiçbir zaman topla oynama şansı olmamış oyuncunun. Bu faul omzundan çekerek yapıyor, çifte cezalandırma burada geçerli. Top için mücadele yok. Penaltı, kırmızı kart bence doğru.