Galatasaray SON DAKİKA: Galatasaray, Sacha Boey'in ayrılığını KAP'a bildirdi! İşte bonservis bedeli

SON DAKİKA: Galatasaray, Sacha Boey'in ayrılığını KAP'a bildirdi! İşte bonservis bedeli

28.01.2024 - 11:35 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Sacha Boey'in bonservisiyle Bayern Münih'e transfer olduğunu KAP'a bildirdi. Sarı-kırmızılılar bonservis bedelini açıkladı.

SON DAKİKA: Galatasaray, Sacha Boeyin ayrılığını KAPa bildirdi İşte bonservis bedeli

Sacha Boey'in Bayern Münih'e transferi resmiyet kazandı. Sarı-kırmızılılar, Boey'in Bayern Münih'e bonservisiyle Bayern Münih'e transfer olduğunu duyurdu. Galatasaray, Sacha Boey'den 30 milyon euro net ve 5 milyon euroluk bonus elde edecek. Ayrıca Bayern Münih ve Galatasaray arasında hazırlık maçı düzenlenecek.

Haberin Devamı

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Profesyonel Futbolcumuz Sacha Boey'nin kesin transferi konusunda FC Bayern München AG ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre transfer gelirimiz net 30.000.000 Euro olup FC Bayern München AG, Şirketimize net 5.000.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir.

Ayrıca futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda FC Bayern München AG gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların tamamını şirketimize ödeyecektir.

Buna ek olarak iki tane hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşılmış olup FC Bayern München AG, müsabakalar kapsamında gerçekleşecek kârın %50'sini Şirketimize ödeyecektir.

SON DAKİKA: Galatasaray, Sacha Boeyin ayrılığını KAPa bildirdi İşte bonservis bedeli

Galatasaray'dan yapılan veda açıklamasında "Beraber yaşadığımız tüm güzel anları, kazandığımız zaferleri ve mutlulukları her zaman hatırlayacağız! Kariyerindeki yeni yolculuğunda başarılar Sacha! Her şey için teşekkürler!" denildi.

Haberin Devamı

SACHA BOEY'DEN VEDA SÖZLERİ

Galatasaray'dan Bayern Münih'e transfer olan Fransız yıldız Sacha Boey, ayrılığın ardından açıklamalarda bulundu. Boey, "Bu benim için bir hayalin gerçekleşmesi. Bayern gibi büyük bir kulüpte oynamak benim için bir onur. Yeni takımımı ve gelecekte bu harika oyuncularla oynamayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum." açıklamasında bulundu.

 

TÜRKİYE REKORU SACHA BOEY'DE

Sacha Boey, 30 milyon euroluk bonservis bedeliyle Türkiye bonservis rekorunu kırdı. Sacha Boey'den önce Cenk Tosun, 22 milyon 500 bin euro ile Beşiktaş'tan Everton'a transfer olmuştu. Fenerbahçe'nin unutulmaz oyuncularından Elvir Baljic ise 21 milyon euro bedelle Real Madrid'in yolunu tutmuştu.

SON DAKİKA: Galatasaray, Sacha Boeyin ayrılığını KAPa bildirdi İşte bonservis bedeli

BAYERN MUNIH CEPHESİNDEN AÇIKLAMALAR

Bayern Münih CEO'su Jan-Christian Dreesen ve Bayern Münih Sportif Direktörü Christoph Freund, Sacha Boey transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kulüp CEO'su Dreesen "Sacha Boey gibi potansiyeli yüksek genç bir oyuncuyla uzun vadeli bir anlaşma imzaladığımız için mutluyuz. Bize karşı oynadığı iki Şampiyonlar Ligi maçında da çok iyi bir performans sergiledi. Bu sadece kadro derinliğimizi arttırmakla kalmayıp aynı zamanda kalitemizi de arttırdığımız anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bayern Münih Sportif Direktörü Freund ise "Sacha Boey çok hızlı ve fiziksel olarak güçlü bir sağ bek, her maçta çok fazla alan kaplıyor ve hiçbir mücadeleden çekinmiyor. Galatasaray'da taraftarların favorisiydi, yıllar içinde kendini çok iyi geliştirdi, Şampiyonlar Ligi tecrübesiyle geldi ve geçen sezon Galatasaray'la lig şampiyonluğunu kazandı. Savunmadaki kalitemizi arttıracaktır." dedi.

BOEY'İN GALATASARAY KARİYERİ

ransız temsilcisi Rennes'den 26 Temmuz 2021 tarihinde transfer olan 23 yaşındaki futbolcunun Galatasaray kariyeri istediği gibi başlamasa da son 2 sezonda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti ve birçok takımın transfer listesine girdi. Geçtiğimiz sezonun başında takımla kamp geçirmeyen Boey, yerine transfer edilen Leo Dubois'un sakatlığının ardından tekrar kadroya alındı ve başarılı performansıyla ondan sonra da bir daha formayı bırakmadı.

83 MAÇA ÇIKTI 1 ŞAMPİYONLUK KAZANDI

Haberin Devamı

Sacha Boey, Galatasaray ile geçirdiği 2.5 sezonda toplam 83 resmi karşılaşmada görev aldı. Genç futbolcu rakip fileleri 4 kez havalandırırken, 1 kez de kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Boey, sarı-kırmızılılarla 1 kez Süper Lig'de de şampiyonluk yaşadı.

AVRUPA KUPALARINDA 18 MAÇA ÇIKTI

Fransız sağ bek Galatasaray ile 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grupları ve elemelerinde 6, bu sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi grupları ve elemelerinde 12 müsabakada oynadı. Boey oynadığı 18 Avrupa kupası karşılaşmasında 2 gol kaydetti.

Yazarlar