Galatasaray SON DAKİKA: Galatasaray'dan Oliveira kararı! İşte Karagümrük maçı sonrası yaşananlar

SON DAKİKA: Galatasaray'dan Oliveira kararı! İşte Karagümrük maçı sonrası yaşananlar

04.03.2024 - 15:32 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ı derbide 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdüren Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri aktardı. Dindar, Fatih Karagümrük maçından sonra kadro dışı bırakılan Sergio Oliveira için alınan son kararı duyurdu.

Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında deplasmanda Beşiktaş'ı mağlup ederek liderliğini sürdüren Galatasaray'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılıların gündemini Skorer TV'de değerlendirdi. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Dindar, Sergio Oliveira'daki son gelişmeleri aktardı.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar, Fatih Karagümrük maçından sonra yaşananların ardından kadro dışı bırakılan Sergio Oliveira için alınan son kararını canlı yayında duyurdu.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"OKAN BURUK VE ÖĞRENCİLERİ ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATIYOR"

"Önemli bir derbiydi. Maçın başındaki gol stratejiyi etkiledi. Galatasaray belki çok daha farklı bir yere gidebilirdi. Beşiktaş'ın rotasyonu daha genişti ve Galatasaray daha kontrollü oynadı. Beşiktaş ekonomisiyle çok örtüşmeyen bir transfer Al-Musrati... Beşiktaş zaman zaman böyle transferler yapsa da daha tutucudur. Son dönemlerde çok önemli isimler geldi. Pepe, Quaresma, Simado, Fernandes gibi isimler gelmişti. Derbiye damga vuran oyuncu 10 milyon euro bonservis ödenen Al-Musrati oldu. Galatasaray niye zirvede olduğunu gösterdi. Okan Buruk ve öğrencileri çok önemli işlere imza atıyorlar. Galatasaray çok önemli bir virajı döndü. Son dönemlerde deplasmanda daha rahat kazanıyor içerde ise zaman zaman problemler yaşayabiliyor. Galatasaray şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajı döndü. Beşiktaş'ın kontrollü ve dengeli bir oyunu var. Bu oyunu devam ettirdikleri sürece birkaç transferle zirveye oynayabilir. Fernando Santos sadece Galatasaray'ı yenmek için gelmedi. Bir şeyleri inşaa etmek için biraz daha beklemek gerekir."

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Galatasaraydan Oliveira kararı İşte Karagümrük maçı sonrası yaşananlar

"OKAN BURUK REKORLARI ALTÜST EDİYOR"

"Okan Buruk'un derbilerde bir üstünlüğü vardı ama Beşiktaş'a deplasmanda yenilmişti. Çok önemli bir noktada. Okan Buruk'un istatistiklere damga vurduğunu görüyoruz. Okan Buruk, Beşiktaş deplasmanındaki kötü şanssızlığını da kırdı. Rekorları altüst ediyor. Bugün gelinen noktada Galatasaray, Okan buruk'la inanılmaz işlere imza atıyor."

"BARIŞ ALPER YILMAZ'IN DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR"

"Barış Alper risk alıyor, ikili mücadelelere giriyor. Barış Alper Yılmaz'ın da dikkatli olması gerekiyor. Pozisyon net kırmızı kart. Cepheden baktığında pozisyonda dize darbe yokmuş gibi algılanıyor. Net kırmızı kart. Ağrısı olmayan oyuncu yok. Kaan Ayhan ve Icardi çok büyük özveriyle oynuyor. Derbi sonrası Okan hoca 2 gün izin verdi oyunculara. Çarşamba sabahı yapılacak antrenmanda oyuncuların son durumlarına bakılacak."

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Galatasaraydan Oliveira kararı İşte Karagümrük maçı sonrası yaşananlar

"DERBİ ÖNCESİ OYUNCULARE İÇLERİNİ DÖKTÜ"

"Galatasaray için çok kritik bir galibiyet oldu bu. Derbinin sonunda bazı açıklamalar oldu Galatasaray cephesinden. Galatasaray futbol takımı Cumartesi günü Florya'da bir yemek yedi. Erden Timur organize etti. Oyuncular bu toplantıda içlerini döktüler. Burada Galatasaray'a karşı oluşan yapının, bazı takımların çok ekstra konsantrasyonundan bahsedildi ve derbinin öneminden söz edildi. Muslera, Kerem ve Mauro Icardi burada önemli rol üstlendi. Galatasaraylı oyuncular büyük motivasyonla derbiye geldi. Oliveira bir gün önce kadro dışı bırakılmıştı. Antrenmanda kavga edildiği bilgileri de yanlış. Zaha ve Abdülkerim ise ağrıları sebebiyle kadroya alınmadı. Galatasaray kaybetseydi büyük eleştiriler olacaktı. Derbiyi kaybetse büyük bir problem olacaktı. Bir haftada Avrupa ve kupadan elenmesinin ardından Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı alacağı yenilgiyi kaldırabileceğini düşünmüyorum. Derbide alınacak bir yenilgide Galatasaray karmaşık bir hal alacakken Okan Buruk winner özelliğini gösterdi. Eski oyuncular inanılmaz bir duruş sergileyerek derbi kazanıldı. Galatasaray için çok kritik önemde bir galibiyet."

Haberin Devamı

İŞTE OLIVEIRA'NIN KADRO DIŞI KALMA SÜRECİ VE GALATASARAY'DAN SON KARAR

"Sergio Oliveira, Fatih Karagümrük maçında 11 başladı. Performansı tartışıldı ve eleştirildi. Maç sonunda soyunma odasındaki tutumu ve davranışları nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Sonrasında yapılan iki antrenmana ise alınmadı. Oliveira'nın sadece 1 maçlığına kadro dışı bırakıldığı bilgisi gelse de kısa sürewde bu karardan dönüleceğini zannetmiyorum. Gomis de geçen sezon kadro dışı kalmıştı. Bugün veya yarın için bir af söz konusu değil. Icardi bu sezon tartışılıyor ama toparlanacağı bir evre olacak. Vinicius, Halil Dervişoğlu'ndan daha kötü bir forvet. Halil'den bile kötüyse gerisini siz düşünün."

SON DAKİKA: Galatasaraydan Oliveira kararı İşte Karagümrük maçı sonrası yaşananlar

DERBİ SONRASI YAPILAN PAYLAŞIM VE DİYALOGLAR

Haberin Devamı

"Her kulüp kendi penceresinden olaylara bakıyor. Ben Galatasaray'ı takip ediyorum. Belli ki bir diyalog var. Galatasaray'ın sarı-lacivert renkte bir salıncakta Kartal paylaşımı oldu. Beşiktaş yöneticisi Burak Aslan o esnada bu paylaşımı Hasan Arat'a gösteriyor. Hasan Arat sinirleniyor "Hemen silin. Misliyle karşılık veririz" diyor. Metin Öztürk ise maç boyunca Ali Sami Yen'e edilen küfürleri örnek göstererek "Bir özür dilenecekse biz özür bekliyoruz. Kulüp olarak Ali Sami Yen'in mezarına gidince Süleyman Seba'nın da mezarını ziyaret ediyoruz." diyor. Hasan Arat ise "Biz de gidiyoruz ama kameraları çağırmıyoruz." diyor. Öztürk'ün bana söylediği "Neden özür dileyeceğiz? Puan farkı 30 oldu diye mi? Hayır o paylaşım kalacak. Bir özür olacaksa Beşiktaş bizden dileyecek." şeklindeydi. Yayıncı kuruluşa da yansımıştır en az 30 kere 'Şinanay' çalındı. Okan Buruk, yayıncı kuruluşa röportaj verirken de aynı şarkı çalıyordu. O şarkının belli bör bölümünde Galatasaray'a küfür ettirirken problem yok ama paylaşımda sıkıntı var. Rashica'nın transfer açıklamasında Galatasaray'a nasıl bir göndermede bulundunuz diye Galatasaray cephesi de soruyor. Burada bire hiciv var. Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki atışmalarda da bunu görüyoruz. Keşke her şey bir insanı olabilecek şeklinde bir değerlendirme yapıldı. Galatasaraylı yetkilliler bunu aktardı. Kişisel olarak baktığımda öyle bir noktaya geldik ki artık espiriler bile yanlış anlaşılmaya başlandı. Burada tek bir kurum ve şahıs üzerinden gitmeyeceğim. Bu konular hassas konular. Aynı hassasiyet Rashica transferinden neden gösterilmiyor? Galatasaray'ın da savunması bu şekilde."

SON DAKİKA: Galatasaraydan Oliveira kararı İşte Karagümrük maçı sonrası yaşananlar

"BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE ARASINDA YÖNETİMSEL BİR YAKINLIK VAR"

"Sahada kalalım. Atışmalar illa ki olacak. Bunu abartmaya gerek yok. Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında ciddi bir rekabet olsa da konjonktür olarak günümüzde yapılan sponsorlukları da göz önüne alırsak yöneticiler arasında bir yakınlık olabilir. Bir takımın aşırı güçlenmesi istenmez. Beşiktaşlıların bağımsız olduğunu düşünüyorum. Bütünüyle yakınlık olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray Stadı'nda sayın Süleyman Seba'ya toplu olarak asla küfür edilmedi. Ben duymadım. Bireysel olarak 3-5 kişi küfür etmiş olabilir. Metin Öztürk'ün de böyle bir yanıtı oluyor. Ben Galatasaraylı yetkililerden aldığım bilgileri aktarıyorum. Biz yayıncılık gereği iki tarafa da söz hakkı veriyoruz."

"GALATASARAY GEÇEN SEZONKİ KADRONUN EKMEĞİNİ YİYOR"

"Galatasaray'da bu sezonki transferler eleştirilir ama dünkü Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi beklentilerin altında kaldı. Galatasaray orta sahada daha iyiydi. Kerem Demirbay derbiye damga vurdu. Mertens derbiye damga vuran isimlerden bir başkası oldu. Davinson Sanchez'in akıllarda yer eden bir performans sergiledi. Nelsson yine güven verdi. Beşiktaş'ın birkaç pozisyonu oldu ve orada Muslera devreye girdi. Galatasaray geçen sezonki takımın ekmeğini yiyor. Dünkü iki takımın kulübesine baktığımızda Okan Buruk'un nasıl bir iş başardığını anlayabiliriz. Berkan-Taylan isimleri üzerinden başarısızlık söylemleri yapılırken Berkan, Okan hocayla başka bir oyun oynuyor. Vinicius'u anlamıyorum. Ayakları yok sanki. Bunu dediğimiz Vinicius belki çok kritik bir gol atacak. Futbol bu hiçbir şey belli olmaz. Ndombele'nin de oynaması lazım. Skora katkı yapacak bir hamle yaparsa eleştirilmez. Ndombele'nin fiziksel görüntüsüyle alakalı bir tepki yok."

SON DAKİKA: Galatasaraydan Oliveira kararı İşte Karagümrük maçı sonrası yaşananlar

Yazarlar