Galatasaray G.Saray'ın galibiyeti sonrası Mehmet Özdilek'ten Icardi yorumu! 'Biraz daha beslenmesi gerek'

G.Saray'ın galibiyeti sonrası Mehmet Özdilek'ten Icardi yorumu! 'Biraz daha beslenmesi gerek'

11.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 25'inci haftasında Galatasaray'ın Başakşehir'i 2-0'lık skorla mağlup ettiği maçı spor yorumcuları değerlendirdi.

G.Sarayın galibiyeti sonrası Mehmet Özdilekten Icardi yorumu Biraz daha beslenmesi gerek

Galatasaray, Süper Lig'in 25'inci haftasında Başakşehir engelini 2-0'lık skorla geçti. Sarı-kırmızılıların galibiyeti sonrası spor yorumcuları değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın hücum dörtlüsüne dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Galatasaray'ın ön tarafı geçen sezon şampiyon olduğundaki dörtlüye döndü. Barış'a çok ayrı bir parantez açmak lazım. Onun yanına yaklaşan bir Mertens var. Ancak Icardi ve Kerem oyunsal anlamda düşüş var" dedi.

Sarı-kırmızılıların zaferinin önemine vurguda bulunan Mehmet Özdilek, "Galatasaray'ın bugün kazanıyor olması önemli. Galatasaray'ı tebrik etmek lazım" diye konuştu.

Barış Alper Yılmaz'ın performansına parantez açan Mehmet Özdilek, "Barış, takım performansıyla birlikte bireysel performansını çok yukarıya taşıyor. Farklı mevkilerde oynamanın getirdiği bir avantaj da olabilir. Ancak sağ kanat ideal mevkisi olarak gözüküyor. Barış Alper önceden topla çok telaş yapardı. Şimdi biraz daha o olgunluğuyla birlikte daha basit ve doğru tercihler yapıyor. O da oyun olarak onu çok büyütüyor. Attığı gol çok zor bir gol. Bireysel zorlama, top takibi, doğru tarafa dönmek ve iyi vurmak bunların hepsini birbirini tamamlayan unsurlar. Bu anlamda müthiş bir farklılık var. Sezon başındaki Barış ve şimdiki Barış arasında çok fark var" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Barış Alper Yılmaz'ın bu performansı hak ettiğini belirten Mehmet Özdilek, "Barış Alper şu ana dek hiç küsmedi. Hak ediyor bu performansı. Zaman zaman hep farklı mevkilerde oynadı. Oyuncular bunu kabul etmezler, 'ben istemiyorum beni kötü gösteriyor' diyebilirler ancak bu düşüncede hiç olmadı. Hak ettiği alkışı taraftar ona veriyor" dedi.

Mehmet Özdilek son olarak şu sözleri söyledi: "Oyuncunun yerlisi, yabancısı değil iyisi ve kötüsü var. Türk oyuncuların gösterdiği performansı görüyoruz. Icardi'nin biraz daha beslenmesi gerek. Çok fazla yalnız kalıyor böyle olunca da etkisiz bir görüntü çiziyor."

Galatasaray'ın golleri erken bulmasına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Maç 30 dakikada bitti. Geçen hafta Samsunspor maçında da 15 dakikada 2-0 yapıp erken bitmişti. Galatasaray skoru aldıktan sonra o skoru korumayı iyi başarıyor. Ligde yediği gol sayısına bakınca da 14 tane gol yemiş bir takım var. Bugün daha farklı bir skor olabilirdi. Galatasaray adına kaçan çok pozisyonlar var" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başakşehir'in performansını yorumlayan İlker Yağcıoğlu, "İlk 30 dakika Başakşehir oyunun iki kaleyle oynandığını unutmuş gibiydi. Tamam burada bir kale var ve bunu savunuyorsun ama diğer tarafta da bir kale var. Oraya gitmen lazım, gol atman lazım. Bir şeyler yap ki puan alasın. Hiç gidemediler" diye konuştu.

Barış Alper Yılmaz ve Dries Mertens'in performansının ön plana çıktığını dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Galatasaray'da iki oyuncu ön plana çıktı. Barış Alper ve Mertens. Son haftalarda Galatasaray'ı bu iki isim sırtlıyor. Icardi'nin tarihe geçtiği günlerde çok etkisiz kaldığı günlerde Barış'ın bu performansı Okan hocayı çok mutlu ediyordur çünkü inanılmaz oynuyor" ifadelerini kullandı.

Barış Alper Yılmaz'a ayrı bir parantez açan İlker Yağcıoğlu, "Barış Alper için işin sadece gol atma noktasında değilim. Yaptığı hareketler, oyun bilgisi, koştuğu yerler, verdiği paslar baktığınız zaman birinci sınıf oyuncu oldu. En son gitti maçı sağ bekte bitirdi. Derler ya 'her derde deva' diye. Barış Alper aynı bu cümlenin karşılığı şu anda. Barış'ın performansı şu anda kesinlikle Kerem'in önünde. Kerem yine çok oyunun içinde olan ve iyi oynayan oyuncular arasında değildi" dedi.

Haberin Devamı

Sacha Boey'un ayrılığı sonrası beklerin hücuma katkısının azaldığını belirten İlker Yağcıoğlu, "Galatasaray en son rakip ceza sahası içinde 33 kez buluşmuştu. Bunun zaten 22 tanesini Barış, Mertens ve Icardi yapmış. Diğer oyuncular çok fazla rakip ceza alanına gitmiyorlar. Özellikle iki bek oyuncusu hiç gitmiyor. Nerde Sacha Boey, nerde Kaan'ın performansı. Boey böyle maçları yakaladığı zaman sürekli hücuma giderdi. Rakibin dengesini bozardı" yorumunda bulundu.

Galatasaray savunmasının performansına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Galatasaray savunması oturmuş artık. Rakip hücum ederken çekingen şekilde hücum ediyor. Kolay kolay boşluk vermiyorlar rakibe. Kim nerde ne yapacak biliyor" dedi.

Haberin Devamı

İlker Yağcıoğlu son olarak şu ifadeleri kullandı: "Tete, Ziyech ve Zaha üçlüsü bu sene maliyet eşittir performans olarak beklentilerin çok uzağında kaldı. Çok daha farklı şeyler hayal ettiriyorlardı."