Şampiyonlar Ligi Manchester City'den UEFA'ya kura tepkisi! 'Utanç verici'

Manchester City'den UEFA'ya kura tepkisi! 'Utanç verici'

15.03.2024 - 19:30 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. Manchester City Sportif Direktörü Txiki Begiristain, kura çekiminin ardından UEFA'ya sert tepki gösterdi.

Manchester Cityden UEFAya kura tepkisi Utanç verici

Avrupa futbolunun en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final eşleşmeleri kura çekiminin ardından netlik kazandı. Manchester City Sportif Direktörü Txiki Begiristain, UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde Real Madrid ile eşleşmelerinin ardından çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Kura çekiminin ardından konuşan Txiki Begiristain, UEFA'nın kura çekimine sert çıktı. Kura çekiminde her şeyin aynı olduğunu vurgulayan Txiki Begiristain, "Utanç verici! Bu toplardan bıktım, her şey aynı! Geçen yıl çekilen kuranın aynısı, sadece Liverpool ile Arsenal değişti. Geçen yıl neler olduğunu ve finale nasıl kalmayı başardığımızı hatırlamaya çalışacağız" dedi.

Real Madrid'in performansını değerlendiren Txiki Begiristain, "Şampiyonlar Ligi'nde en çok şampiyon olan takım. Bu turnuvada tutarlılık gösteriliyorlar. Şampiyonlar Ligi Real Madrid'in turnuvası. La Liga'da iyi oynamıyor olabilirler ama Şampiyonlar Ligi'nde iyi iş çıkardılar. Ancak biz de kendimizi güçlü bir takım olarak görüyoruz ve bu sezon iyi bir turnuva oynuyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

3 YILDIR EŞLEŞİYORLAR

Real Madrid ile Manchester City, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde karşı karşıya gelmişti. İki takım bir önceki sezonda da yine yarı finalde eşleşmişti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:

Arsenal - Bayern Münih
Atletico Madrid - Borussia Dortmund
Real Madrid - Manchester City
Paris Saint Germain - Barcelona

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ilk maçları 9-10 Nisan'da oynanacak. Rövanş müsabakaları ise 16-17 Nisan'da oynanacak. Çeyrek finalde rakiplerini eleyen takımlar 30 Nisan - 1 Mayıs tarihlerinde yarı final ilk maçlarına çıkacak. Yarı final rövanş mücadeleleri ise 7-8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Yarı finalde muhtemel eşleşmeler şu şekilde:

Atletico Madrid - Borussia Dortmund / Paris Saint Germain - Barcelona
Arsenal - Bayern Münih / Real Madrid - Manchester City

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final maçı 1 Haziran Cumartesi günü Wembley Stadyumu'nda oynanacak.