Galatasaray Tomas Ujfaulasi'den Galatasaray itirafı! 'Kariyerinizi bitirmek için gittiğiniz bir takımdı'

Tomas Ujfaulasi'den Galatasaray itirafı! 'Kariyerinizi bitirmek için gittiğiniz bir takımdı'

15.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve idarecisi Tomas Ujfaulasi, Sparta Prag maçı öncesi Çekya basınına açıklamalarda bulundu. Tomas Ujfaulasi'nin sarı-kırmızılılarla ilgili itirafı dikkat çekti.

Tomas Ujfaulasiden Galatasaray itirafı Kariyerinizi bitirmek için gittiğiniz bir takımdı

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu'nda Galatasaray ile Sparta Prag arasında oynanacak müsabaka öncesi Tomas Ujfaulasi konuştu. Çekya basınına konuşan Tomas Ujfaulasi'nin Galatasaray ile ilgili açıklamaları büyük ses getirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın eskisi gibi veteran futbolculardan oluşmadığını belirten Tomas Ujfaulasi, "Kesinlikle eskisi gibi değil. Benim dönemimde 30'lu yaşların üzerinde çok sayıda yaşlı oyuncu vardı, kariyerinizi bitirmek için gittiğiniz bir takımdı. Muslera'nın yanında bence şu anın en yaşlı oyuncusu 36 yaşındaki Dries Mertens. Onun dışında nispeten genç ve agresif oyuncular var. Icardi bile henüz veteran değil, geçen yıl sadece 30 yaşındaydı, Zaha ise 31 yaşında. Savunmayı Nelsson yönetiyor, kendisi 25 yaşında" dedi.

Live Sport'a konuşan Tomas Ujfaulasi, Rams Park'taki müsabakada Galatasaray'ın iç saha avantajını kullanmak isteyeceğini dile getirdi:

"Galatasaray kendi sahasında kesinlikle çok fazla ofansif oynamak isteyecektir. Bu zaten Manchester United'a karşı oynadıkları maçta da görüldü. Çok açık oynandı, çok şut atıldı ama savunmayı da unuttular, Manchester gol attı. Sonunda Galatasaray skoru 3-3'te eşitlemeyi başardı. Seyircileri de düşünürsek Sparta'ya atak yapmak ve önde başlamak isteyeceklerini tahmin ediyorum. Sparta'ya da fırsat gelecektir, bunları iyi çözerlerse Galatasaray'ın hücum tavrını kullanabilirler."

Haberin Devamı

"Çekya takımları Türkiye'de nasıl biliniyor" sorusuna Tomas Ujfaulasi, "Teknik ekip bu maçı kesinlikle küçümsemeyecektir. Sparta'yı yüzde 100 okuduklarını düşünüyorum. Çok iyi oynadıklarını biliyorlar, tarzlarını da biliyorlar. Düşünülenin aksi olarak tam tersine saygı duyacaklarını düşünüyorum. Daha pahalı bir kadro ve çok sayıda kaliteli oyuncuya sahipler" cevabını verdi.

İstanbul'daki atmosferi anlatan Tomas Ujfaulasi, "Bunu tahmin edemiyorum ama Avrupa Kupaları her zaman ilgi çekicidir. Biletler tamamen tükenmese bile gelen insanlar inanılmaz bir atmosfer yaratıyor. Maç boyunca tezahürat yapıyorlar, kesinlikle güzel olacak ev sahibi takım ve seyirciler için. Sanırım onlar da bunun ve Spartalıların tadını çıkaracaklardır" diye konuştu.

Tribünlerde taşkınlık yaşanmayacağını belirten Çekyalı eski futbolcu, "O kadar vahşi olmayacak. Bugün orada her şey korunuyor, kimse bir şey yapmaya cesaret edemiyor. Birisi bir şeye sebep olursa bir daha stadyuma giremeyeceği belli. Her biletin bir sahibi ve adı var. Bilet alırken bir kimliğe ihtiyacınız var, böylece herhangi bir şey olması durumunda herkesin kimliği kolayca belirlenebilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde hayal kırıklığı yaşamayacağını dile getiren Tomas Ujfaulasi, "Bunu daha aşağı seviyede bir rekabet olarak algılayacaklarını sanmıyorum. Ama diğer yandan, o andan bu yana biraz zaman geçti ve Avrupa Ligi takımlarında ilgi çekici takımlar var, bu da kulüp için ilginç olacak. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde de son 16 oynadığı ancak serüvenin erken bittiği ve takımın önemli bir rol oynayamadığı bir dönem vardı. Tam tersine Avrupa Ligi bir şeyler kazanmak için bile büyük bir şans sunuyor" açıklamasını yaptı.

Galatasaray'ın mevcut performansı hakkında gelen soruya Tomas Ujfaulasi, "Aksine işler istikrara kavuştu, 20 oyuncudan oluşan güçlü bir kadro var. Birisi sakatlık nedeniyle ayrılsa bile her pozisyon için yeterli bir yedek sayısı var. Kulübün yeni başkanının gelişiyle birlikte ağırlıklı olarak genç oyuncuların alınıp takas edilmeye başlandığı görülüyor. Bunun en büyük örneği Bayern Münih'e satılan Sacha Boey'dir. Şu anda Avrupa'nın herhangi bir yerinde bir veya iki yıllığına futbol oynayan başka genç oyuncuları da var. Basitçe söylemek gerekirse, kulübün felsefesi bugün tamamen farklı" cevabını verdi.

Yazarlar