Galatasaray Steaua Bükreş'ten FIFA'ya şaşırtan Morutan başvurusu! İşte Galatasaray'ın savunması

Steaua Bükreş'ten FIFA'ya şaşırtan Morutan başvurusu! İşte Galatasaray'ın savunması

25.09.2023 - 13:21 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın 2021-2022 sezonunda Steaua Bükreş'ten 4.1 milyon euroya transfer ettiği Olimpiu Morutan için eski kulübü FIFA'ya gitti. Steaua Bükreş'in FIFA'ya şikayeti sonrası Galatasaray'ın savunması belli oldu.

Steaua Bükreşten FIFAya şaşırtan Morutan başvurusu İşte Galatasarayın savunması

Galatasaray'a Tete sonrası bir şok da Olimpiu Morutan'dan geldi. Rumen futbolcunun eski kulübü Steaua Bükreş, Galatasaray ile yapılan anlaşmadan elde edilecek gelirin tahsil edilememesi sonucu sarı-kırmızılıları FIFA'ya şikayet etti. Galatasaray'ın savunması belli oldu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

GALATASARAY 4.1 MİLYON EUROYA TRANSFER ETMİŞTİ

2020-2021 sezonunu ezeli rakibi Beşiktaş'ın ardında tek gol averaj ile ikinci sırada bitirerek şampiyonluğu kaybeden Galatasaray, Burak Elmas'ın başkanlığında Fatih Terim ile yola devam etti. Tecrübeli teknik adam 2021-2022 yaz transfer sezonunda genç futbolcuların takıma kazandırılmasını talep etti.

Galatasaray o dönemde Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan, Sacha Boey, Victor Nelsson ve Berkan Kutlu gibi geleceği parlak isimleri transfer etti. Yeni transferlerin arasında özellikle Olimpiu Morutan potansiyeli ile dikkat çekmişti. Galatasaray, Rumen futbolcu için Steaua Bükreş'e 4.1 milyon euro ödemişti.

Steaua Bükreşten FIFAya şaşırtan Morutan başvurusu İşte Galatasarayın savunması

GALATASARAY'DA TUTMADI PISA'YA KİRALANDI

Olimpiu Morutan, Galatasaray'daki ilk sezonunda beklentileri karşılayamadı. Kariyerinde ilk kez yurtdışı deneyimi yaşayan genç futbolcu arkadaşlarıyla anlaşmakta problem yaşadı ve düzenli olarak forma giymekte zorluk çekti. Sarı-kırmızılılardaki ilk sezonunda Fatih Terim ve Domenec Torrent ile çalışan Morutan, 34 resmi karşılaşmada 3 gol atıp 5 asist yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da potansiyelini göstermekte zorluk çeken Olimpiu Morutan, Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da hazırlık maçlarında da kendini gösteremedi ve satın alma opsiyonuyla İtalya Serie B takımı Pisa'ya kiralandı.

Steaua Bükreşten FIFAya şaşırtan Morutan başvurusu İşte Galatasarayın savunması

PISA OPSİYONU KULLANMADI!

2022-2023 sezonunda kariyerinin en parlak dönemlerinden birini geçiren Olimpu Morutan, Pisa formasıyla çıktığı 36 resmi karşılaşmada 6 gol atıp 8 asist yaptı. Pisa, Morutan'ın bu performansına rağmen Olimpu Morutan'ın 5.5 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmadı. Morutan bu sezon başında Galatasaray'a geri döndü.

GALATASARAY'DAN BONSERVİSİYLE ANKARAGÜCÜ'NE TRANSFER OLDU

Galatasaray'da yeni sezona yine büyük beklentilerle başlayan Olimpu Morutan, hazırlık maçları ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında sarı-kırmızılı formayı giydi. Morutan, Okan Buruk'un verdiği şansı iyi değerlendiremedi ve Ankaragücü'ne bonservisiyle transfer oldu.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Morutan'ın transferi konusunda MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Şirketimize 3.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 Euro'dan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 Eur transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını Şirketimize ödeyecektir.

Yapılan anlaşma gereği, Kulübümüzün 3.000.000 Euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Steaua Bükreşten FIFAya şaşırtan Morutan başvurusu İşte Galatasarayın savunması

BÜKREŞ, MORUTAN İÇİN FIFA'YA GİTTİ

Galatasaray'dan Ankaragücü'ne 20 Ağustos tarihinde transfer olan Olimpu Morutan için eski kulübü Steaua Bükreş, FIFA'ya gitti. Steaua Bükreş ile Galatasaray arasında yapılan anlaşmada Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalması durumunda Rumen ekibine 1 milyon euroluk bonus ödemesi gerekiyordu.

Haberin Devamı

Rumen gazeteci Emmanuel Roşu'nun haberinde "FSCB (Steaua Bükreş) Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi grup aşamasına geçmesinin ardından 1 milyon euroluk ikramiyeyi ödemeyi reddetmesi üzerine FIFA'ya gitti. Olimpiu Morutan'ın 2 yıl önce kulübe imza attığı anlaşma kapsamında Türk devlerinin parayı ödemesi gerekiyordu." denildi.

Steaua Bükreşten FIFAya şaşırtan Morutan başvurusu İşte Galatasarayın savunması

GALATASARAY'IN SAVUNMASI BELLİ OLDU

Galatasaray'dan Steaua Bükreş'ten gelen FIFA hamlesine yanıt gecikmedi. Sarı-kırmızılılar, 20 Ağustos'ta Olimpiu Morutan'ın Ankaragücü'ne transfer olduğunu açıklamıştı. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde Modle ile oynadığı play-off maçının ilkini 23 Ağustos'ta ikincisini ise 29 Ağustos'ta oynadı. Galatasaray, Morutan'ın Ankaragücü'ne transfer olduğu tarihten sonra Molde ile play-off oynadığı için 1 milyon euroluk bonus maddesini ödemeyi reddetti.

Emmanuel Roşu şunları kaydetti:

Galatasaray'ın savunması, oyuncunun Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılım hakkı kesinleşmeden satıldığını, dolayısıyla FCSB'ye herhangi bir ikramiye ödenmemesi gerektiğini söyledi. FCSB'nin sahibi Becali, FIFA'nın Rumen kulübünün lehine karar vereceğinden emin.

Haberin Devamı

Steaua Bükreşten FIFAya şaşırtan Morutan başvurusu İşte Galatasarayın savunması