Tenis Suudi Arabistan rotasını tenise çevirdi!

Suudi Arabistan rotasını tenise çevirdi!

20.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan futboldan sonra bu kez tenise el attı, ATP finallerinin yanı sıra Rafael Nadal’ı da bünyesine kattı. Büyük bir yatırımla Suudiler, kortlarda da dengeleri değiştirmeye girişti.

Suudi Arabistan rotasını tenise çevirdi

Futbol piyasasını sallayan Suudiler, dünya sporuna şimdi de tenisle damga vurmaya hazırlanıyor. ATP finallerinin ev sahipliğini 2023-2027 arası dönem için alan Suudi Arabistan’ın benzer şekilde yakında WTA finalleri ev sahipliğini de alacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Kortlarda sallanan raketler için büyük bir yatırım yapmaya başlayan Ortadoğu ülkesi, turnuva ev sahipliklerinin dışında tanıtıma büyük önem veriyor. Rafael Nadal, Suudi Arabistan Tenis Federasyonu elçisi olarak bu alanda ülkenin reklam yüzü haline geldi. Nadal’ın üstlendiği görev tenis dünyasında geniş yankı uyandırırken, bir çok farklı tepkiyi beraberinde getirdi.

Milyon dolarlarla ölçülen bir anlaşma yaptığı iddia edilen yıldız ismin bugüne kadar turnuvalardan kazandığı ödül parasının 130 milyon doların üstünde olduğu hatırlatmalarıyla, İspanyol raketin böyle bir hamleye ihtiyacı olmadığı eleştirileri getirildi.

Yazarlar