Fenerbahçe Szymanski transferinin perde arkasını açıkladı: İstanbul'un iki büyük kulübü mücadele verdi

Szymanski transferinin perde arkasını açıkladı: İstanbul'un iki büyük kulübü mücadele verdi

11.10.2023 - 13:24 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin bu sezon renklerine bağladığı ve kısa süre içerisinde performansıyla dikkatleri çeken Sebastian Szymanski'nin menajeri, Polonyalı yıldızın sarı-lacivertli ekibe transferinin perde arkasını açıkladı.

Szymanski transferinin perde arkasını açıkladı: İstanbulun iki büyük kulübü mücadele verdi

Fenerbahçe'de sezona damga vuran isimlerden olan Sebastian Szymanski'nin menajeri Mariusz Piekarski, Polonya basınına bir röportaj verdi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelerek futbolcuyu ziyaret ettiğini söyleyen menajer, buradaki izlenimlerini, oyuncunun takımdaki durumunu ve geleceğini değerlendirdi.

Haberin Devamı

'SZYMANSKI İÇİN DELİ OLUYORLAR'

Piekarski 'Türkler Sebastian Szymanski'yi seviyor mu?' sorusunu şöyle yanıtladı: "Onun için deli oluyorlar. Öyle ki geçenlerde İstanbul'da kendisini ziyaret ettiğimde rahat rahat konuşalım diye bir yat kiraladım. Çünkü restoranda oturamazsınız. Galatasaray taraftarları bile onunla fotoğraf çektiriyor."

TRANSFERDE GALATASARAY DETAYI

Polonyalı futbolcunun sarı-lacivertlilere transfer süreci hakkında şunları söyledi: "Hedefte üç kulübüm vardı: Dinamo Moskova, Feyenoord Rotterdam ve Fenerbahçe. Bir telefon diğerini tetikledi. İstanbul'un iki büyük kulübü Sebastian için yoğun mücadele verdi: Galatasaray ve Fenerbahçe. Ruslar çok sıkı pazarlık yaptılar ve fiyatı hiç düşürmek istemediler. Sebastian sonuç olarak çok önemsediği Rusya’yı terk etti."

Haberin Devamı

Piekarski şöyle devam etti: "Fenerbahçe birçok önemli transfere imza attı: Tadic, Dzeko, Djiku, Becao, Fred... 16 maçın tamamını kazandılar. Devasa bir seri yakaladılar. Lig şampiyonluğunaa gidiyorlar ve Szymanski de harika bireysel istatistikler yakalıyor. Daha da önemlisi savunmada da çok çalışıyor. Her antrenör, takımı için çok çalışan, aynı zamanda gol ve asist yapan bir oyuncuyu her zaman takdir eder."

'PAHA BİÇİLEMEZ BİR OYUNCU'

"Szymanski üç aydır yeni kulübünde ve orada başarılı olmak istiyor. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyor. Feyenoord'la oynamayı başaramadı ama belki Fenerbahçe'yle oynar. Kulübün bir numaralı hedefi Türkiye lig şampiyonluğunu yeniden kazanmak, bu nedenle Sebastian dahil en iyi oyuncular bazen kupalarda rotasyona uğruyor. Fener'in bugün Szymanski'yi 30-40 milyon euroya elden çıkarabileceği söyleniyor ama şu anda onlar için paha biçilmez bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Sebastian'ın milli takımdaki zamanı da yaklaşıyor."

Yazarlar