Dünya Kupası Taraftarların Dünya Kupası

Taraftarların Dünya Kupası

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Katar’ın ev sahipliğindeki 2022 Dünya Kupası için geri sayıma geçilirken futbolseverleri unutulmaz bir turnuva bekliyor. Hem ulaşım hem konaklama rahatlığı hem de organizasyonlarla adeta bir taraftar kupası olacağı vurgulanıyor.

Taraftarların Dünya Kupası

2022 Dünya Kupası için geri sayıma geçilirken heyecan artıyor. Katar’ın ev sahipliğindeki dev turnuva öncesi özellikle taraftarları birbirinden güzel organizasyonlar ve imkanlar bekliyor.Katar tarafından ısrarla tüm Dünya Kupası organizasyonlarından daha iyi olacağı sloganı doğrultusunda birçok özel çalışma yapılıyor. Başkent Doha’da ve maçların oynanacağı stat etraflarında futbolseverler için taraftar köylerinden, Avrupa şehirlerini andıran villa ve apartman sokaklarına kadar birçok alan bulunuyor. Yine turnuva boyunca bir Cruise Gemisi’nde konaklayabilme şansı, yeni yapılan 5 yıldızlı oteller ve sadece futbol konseptli oteller yer alıyor. Benzer şekilde yalnızca futbol içerikli restoranlar, kafeteryalar ve hobi alanları da inşa edildi. Alışveriş merkezlerinde, otellerde, stat çevrelerinde, sahil bölgelerinde de 2022 Dünya Kupası için organizasyonlar hazırlandı.Hatta tüm bu organizasyonların toplandığı özel bir internet sitesi de kuruldu. Futbolseverler ülkelerini desteklemeye geldiklerinde sınırsız konaklama imkanıyla karşılaşacak. Hatta şimdiden birçok otelin rezevasyonunu doldurduğu ifade edildi. Ayrıca Katar’da başkent Doha’da farklı ülkelerden gelen yabancı taraftarlara yönelik Uluslararası Konsolosluk Hizmetleri Merkezi açıldı. Bu merkezde tüm ülkelerin bilgi masası olacak, konsolosluklarıyla istenildiğinde temas kurulabilecek. 

Haberin Devamı

Tatil gibi olacak

Futbolseverler Katar’a ülkelerinin milli takımlarını desteklemeye geldiklerinde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacak. Katar’daki taraftar köyleri, oteller ve Cruise gemilerinde havuzlar, açık büfe restoranlar, oyun alanları, parklar ve özel orgaanizasyonlar bulunuyor. Futbolseverler maçları takipten daha çok tatil yapmış olacak.

Ulaşım kolaylığı

Katar’a gelecek futbolseverler özellikle ulaşım konusunda çok rahat edecek. 5 farklı şehirde 8 stadyumda oynanacak maçlarda hiçbir sorun yaşanmayacak.55 kilometrelik bir alanda konuşlandırılan statlardan tüm metrolar geçiyor. 37 yeni metro istasyonu açılan Katar’da bir stattan bir diğer stada gitmek en hızlı şekilde sağlanacak. Ayrıca tamamen Dünya Kupası maçlarına ait otobüsler de görev yapacak. Ayrıca 207 köprü, 100’e yakın kavşak ve 143 tünel inşa edildi. Şehirlere bin 180 adet bilgilendirici tabelalar yerleştirildi. Dünya kupası boyunca, öncesinde ve sonrasında ulaşımı kolaylaştırmak için şampiyona otobüslerine ve diğer araçlara hizmet etmek üzere 6 milyon metrekareden fazla park alanı oluşturulduğu kaydedildi. 2 bin 131 kilometrelik yaya ve bisiklet yolu da yapıldı.

Haberin Devamı

Yazarlar